Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Της Δημοτικής αυτοδιοικητικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς

           
    
           
 Η πενταετής θητεία της επόμενης Δημοτικής Αρχής, η οποία θα αναδειχθεί στις εκλογές τού Μαΐου, θα καθορίσει αποφασιστικά και σε πολλά αλληλοσυνδεόμενα επίπεδα το μέλλον, άμεσο και μακροπρόθεσμο, του μεγαλύτερου Δήμου της Ηπείρου. Στο ζοφερό και ρευστό τοπίο της ευρύτερης οικονομικής συγκυρίας αλλά και της πολιτισμικής κρίσης αναδεικνύεται, και αναγνωρίζεται από τον κάθε πολίτη, ολοένα και πιο αναγκαία στην πράξη – και όχι σε
επίπεδο ευχολογίου- η επιδίωξη συγκλίσεων και διαλόγου σε ζωτικά θέματα διαχείρισης του κοινού συμφέροντος πέρα από πολιτικά στεγανά και ιδεοληψίες.
Η οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια, μακριά, ας τονιστεί, από ακραίες πολιτικές στάσεις που πρέπει να ανήκουν μόνο στο παρελθόν, δεν μπορεί να είναι και δεν είναι εύκολη ούτε μονοσήμαντη και απαιτεί αμοιβαιότητα.
Η πρόσφατη συνεργασία των δύο αυτοδιοικητικών παρατάξεων “Ενότητα πολιτών – Νέα Γιάννενα” και “Κοινωνία Πολιτών” θέτει ένα τέτοιο περίγραμμα – μια αφετηρία- και μπορεί να σηματοδοτήσει το ρόλο που πρέπει να έχουν οι ενεργοί πολίτες στα αυτοδιοικητικά πράγματα μιας πόλης.
Οι συνεργασίες πάνω σε κοινούς τόπους είναι ζητούμενες και θεμιτές, παρ' όλα αυτά δεν πρέπει να παραγνωρίζονται η φυσιογνωμία και οι πολιτικές που πρέπει να χαραχτούν και να ασκηθούν ειδικά στις σημερινές συνθήκες που βιώνει ο λαός, η χώρα και η τοπική αυτοδιοίκηση. Πολιτικές που πρέπει να χαρακτηρίζονται και να διακρίνονται από δημοκρατική και προοδευτική κατεύθυνση, υπέρ των πολλών και όχι των λίγων. Η Δημοτική αυτοδικοικητική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς   θα συμβάλλει προς αυτόν τον στόχο με όλες της τις δυνάμεις και τους υποψηφίους της με σεβασμό προς την αυτονομία της αυτοδιοικητικής παράταξης καθώς και για την νίκη στις εκλογές της παράταξης “Ενότητα πολιτών – Νέα Γιάννενα”  στην οποία συμμετέχει και στηρίζει .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου