Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 18ης ΚΑΙ 25ης ΜΑΙΟΥ

Η «Συμμαχία Πολιτών» του Δήμου Ζίτσας, ο επικεφαλής της Χρυσόστομος Βούζας και οι υποψήφιοι του συνδυασμού,
αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τους δημότες, που μας στήριξαν με την ψήφο τους στις εκλογές της 18ης Μαΐου.
Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περιμέναμε, ούτε αυτό που επιθυμούσαμε. Επίσης όμως δεν είναι αυτό που θα δώσει νέα προοπτική στο Δήμο μας. Δεν καταφέραμε να πείσουμε την πλειοψηφία των συνδημοτών μας, για το όραμά μας.
Η πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη είναι δική μας και την αναλαμβάνουμε.

Άμοιρος ευθυνών όμως δεν είναι κανείς, ούτε και οι ίδιοι οι πολίτες, που υπέκυψαν σε πιέσεις και εκβιασμούς, που πίστεψαν σε υποσχέσεις για διορισμούς, για τακτοποιήσεις ημετέρων από τους κρατούντες του Δήμου. Δεν τους κακίζουμε.
Τούς καταλαβαίνουμε, αφού ο φόβος, η ανέχεια, η αγωνία για το αύριο μετατρέπει τους πολίτες από πρωταγωνιστές σε κομπάρσους.
Τούς θέτουμε όμως ενώπιον των ευθυνών τους. Γιατί η Δημοκρατία είναι συλλογική υπόθεση. Και οι πολίτες έχουν ευθύνη και καθήκον να την υπερασπίζονται αφήνοντας πίσω τις προσωπικές τους αγωνίες, τις ατομικές τους επιδιώξεις, τις ιδιοτελείς επιλογές.
Η παράταξή μας ενόψει του β’ γύρου της εκλογικής αναμέτρησης στο Δήμο Ζίτσας έλαβε ομόφωνη απόφαση για τη στάση της την προσεχή Κυριακή.
Δίνεται στους πολίτες του Δήμου Ζίτσας την Κυριακή, η ευκαιρία να απαλλαγούν από την αναξιοπρέπεια, τους εκβιασμούς και τον εκμαυλισμό συνειδήσεων.
Δίνεται η ευκαιρία στους συνδημότες μας να βάλουν οριστικό τέλος
στις υπόγειες συναλλαγές και τις κουρασμένες υποσχέσεις αυτών που φεύγουν.
Στις ψήφους συναλλαγής και εκβιασμών των γνωστών μηχανισμών που ακόμη και τώρα, που ψυχορραγούν σε όλα τα επίπεδα της τοπικής πολιτικής σκηνής, ρίχνουν την τελευταία τους ζαριά.
Προτρέπουμε τους συνδημότες μας να μην τους δώσουν τη σανίδα σωτηρίας που επιζητούν.

Να καταδικάσουν συμπεριφορές και πρακτικές που ταιριάζουν σε απολυταρχικά καθεστώτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου