Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ελασσώνος Βασίλειος

Σε ηλικία 61 ετών έφυγε από τη ζωή, ο Γιαννιώτης Μητροπολίτης Ελασσώνος Βασίλειος, ο οποίος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρει σχετικά:
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Ελασσώνος κυρός Βασίλειος (Κολόκας) γεννήθηκε το 1953 στην Νήσο Ιωαννίνων. Απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής σπούδασε Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1975 και Πρεσβύτερος το 1979.
Διατέλεσε Εφημέριος και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος Κάτω Τούμπας και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Εξελέγη Μητροπολίτης Ελασσώνος το 1995.
Από το έτος 2011 διατέλεσε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Ελασσώνος θα ψαλεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσώνος την Δευτέρα 19 Μαΐου και ώρα 12.00, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Πηγή:newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου