Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Εκδήλωση με θέμα: «Σκάλες και Πετρογέφυρα» από το Γυμνάσιο Σταυρακίου

Το Γυμνάσιο Σταυρακίου, σας προσκαλεί στην εκδήλωση-παρουσίαση με θέμα:
                                             «Σκάλες και Πετρογέφυρα»
-Το «γεφύρωμα» της φύσης με τον άνθρωπο-που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου μας την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014 και ώρα 10:00 το πρωί.

Πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια μαθητών απ’ όλες τις τάξεις του σχολείου και αφορά «Τα πετρογέφυρα της Ηπείρου», η οποία βρήκε την απαιτούμενη υποστήριξη και βοήθεια από την Διευθύντρια Σταματία Λογοθέτη και τους καθηγητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα: Λαμπρινή Νάτσικα (υπεύθυνη), Γεωργία Ζιάκκα και Γιάννη Παπακωνσταντίνου.
Εντάσσεται στο πλαίσιο του γενικότερου προγράμματος Σχολικών δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Αγωγής της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων, για τη σχολική χρονιά 2013-2014 και έχει στόχο:
·        Να προκαλέσει το αναγκαίο ερέθισμα για την βαθύτερη προσέγγιση του φυσικού μας πλούτου και ειδικότερα του ποτάμιου και παραποτάμιου οικοσυστήματος της πατρίδας μας, το οποίο βάλλεται σήμερα ανεπανόρθωτα από τον «σύγχρονο» τρόπο ζωής.

·        Να αναδείξει την  αδιάρρηκτη σχέση του Ηπειρώτη με το φυσικό του περιβάλλον και την αδιάκοπη προσπάθειά του να «γεφυρώσει» τις καθημερινές του ανάγκες και επιθυμίες με την άγρια και τραχιά μορφολογία του τόπου στον οποίο ζει.
 και τέλος,
·        Να συμβάλει στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την επανεκτίμηση των αξιών της ,που τόσο μεγάλη ανάγκη έχουμε σήμερα μέσα σε συνθήκες ολοκληρωτικής κατάρρευσης των εθνικών προτύπων και των πολιτιστικών μας αξιών.
Το υλικό και οι πληροφορίες που χρησιμοποιήθηκαν αναζητήθηκαν σε διάφορες έντυπες εκδόσεις και το διαδίκτυο καθώς και σε προσωπικές βιωματικές εμπειρίες και επιτόπιες επισκέψεις.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους:
 κ. Θουκυδίδη Παπαγεωργίου για τις αξιόλογες πληροφορίες που μας προσέφερε καθώς και τον κ. Στράτο Γκόντζο για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που μας διέθεσε από το προσωπικό του αρχείο.
Τέλος ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου για την ανταπόκρισή τους στις απαιτήσεις του προγράμματος καθώς και τους γονείς των μαθητών που μας προσέφεραν πολύτιμη βοήθεια για την τεχνική επεξεργασία και προβολή του οπτικοακουστικού υλικού .






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου