Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Δείτε αν ανήκετε στους άνδρες που θα ζήσουν περισσότερο!



Όσο απίστευτο και αν σας φαίνεται, υπάρχουν άνδρες με ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, το οποίο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «PLoS One», τους δίνει «προνομιακή θέση» έναντι των υπολοίπων, αφού ζουν περισσότερο!

Ποιοι άνδρες ανήκουν, όμως, σε αυτή την προνομιούχα τάξη;
Ερευνητές από το Τμήμα Γηριατρικής του Πανεπιστημίου της Χαβάης, ανακάλυψαν ότι το μικρό ύψος σχετίζεται με ένα γονίδιο το οποίο συνδέεται με τη μακροζωία.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία προστατευτική μορφή του γονιδίου, που ονομάζεται «FOXO3», οδηγεί σε μικρότερο μέγεθος σώματος κατά τη διάρκεια της πρώιμης ανάπτυξης, ωστόσο συνδέεται και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες από τις ΗΠΑ παρακολούθησαν επί δεκαετίες την πορεία της υγείας περισσότερων από 8.000 ατόμων, που είχαν γεννηθεί μεταξύ 1900 και 1919.
Περίπου 1.200 από αυτούς έζησαν έως τα 90 και τα 100, ενώ σχεδόν 250 είναι ακόμα ζωντανοί.
Παράλληλα, οι άνδρες με μικρότερο ύψος, είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν χαμηλότερα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα, ενώ διέτρεχαν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο.
Τα νέα ευρήματα συμπίπτουν με αυτά μίας προγενέστερης μελέτης του 2012, στην οποία συμμετείχαν άντρες από τη Σαρδηνία και έδειχνε ότι οι κοντοί άντρες ζουν -κατά μέσο όρο- δύο χρόνια περισσότερο απ' ό,τι οι ψηλοί.

Πηγή
onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου