Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής, διοργανώνει πολιτιστική εκδήλωση για τον Κατσαντώνη και Ηπειρώτική μουσική βραδιά

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής, διοργανώνει την πολιτιστική εκδήλωση ''Αντώνης Κατσαντώνης, η ζωή και η δράση του, εποποιία και θρύλος'' και στη συνέχεια, ηπειρώτικο πανηγύρι, το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014, ώρα 20.30', στον Προαύλιο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου, ( Πατρ. Ιωακείμ 2 ,έναντι Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου),πλησίον ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση, να σας π ρ ο σ κ α λ έ σ ε ι, στην πολιτιστική εκδήλωση, με το ιστορικής σημασίας, θέμα : ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ, Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ- ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΣ, η οποία θα διοργανωθεί ,την 21η Ιουνίου 2014,ημέρα Σάββατο και με ώρα έναρξης 20:30 μ.μ., στον Προαύλιο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας Αττικής ( Πατρ. Ιωακείμ 2 ,έναντι Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου),πλησίον ΗΣΑΠ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ.

Στην Εκδήλωση μας , θα μιλήσει ,ο συγγραφέας και λαογράφος Κος ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΗΣ Κώστας, ο οποίος θα αναφερθεί, βάσει ιστορικών στοιχείων και πηγών, στην ζωή και δράση ,του Ήρωα Αρματολού, του πρώτου μεταξύ των πρώτων, ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ ( 1775-1808) ,του Π ρ ο δ ρ ό μ ο υ της Λ ε υ τ ε ρ ι ά ς, του υπόδουλου Γένους μας, ο οποίος το 1807, σε Σύναξη, όλων των Κλεφτών και Αρματολών, γνωστή ως " Συνέλευση των Κλεφταρματολών", στην Ιερά Μονή της Αγίας Μαύρας στην Λευκάδα ανακηρύχθηκε, Γενικός Αρχηγός, όλων των Κλεφτών της Δυτικής Ελλάδας.
Την εν λόγω εκδήλωση θα π λ α ι σ ι ώ σ ε ι μουσικά, το Μουσικό σχήμα ' ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ".
Θα συμμετάσχει για πρώτη φορά το νεοσύστατο χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας ,με την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ Σπύρου.
Θα προσφέρονται ,πλούσια εδέσματα, φαγητά και ποτά και με είσοδο 5 Ευρώ ,ανά άτομο.
Σας περιμένουμε, όλους και όλες εκεί για να δ ι α σ κ ε δ ά σ ο υ μ ε π α ρ έ α . Θ α χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας.
Η παρουσίαση της όλης εκδήλωσης θα γίνει απο την συμπατριώτισσα μας και μέλους του Συλλόγου Ηπειρωτών Πετρούπολης Κα Βαρβάρα ΜΠΟΤΣΑΡΗ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γεωργαλής Ιωάννης   Λιάπη Χρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου