Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Σκι στη Σαχάρα -Η πιο τρελή επιχειρηματική ιδέα



Πριν από περίπου 30 χρόνια, ένας επιχειρηματίας στο Νίγηρα διαπίστωσε ότι υπήρχε ένα μεγάλο κενό στην αγορά. Δεν τον απασχόλησε το γεγονός ότι η εν λόγω έλλειψη υπήρχε για κάποιο λόγο. Ποιος θα ασχολούνταν με το σκι στην έρημο της Σαχάρα; Δεν πτοήθηκε και άνοιξε το κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού για βόλτες στις... χιονισμένες πλαγιές. Στο Νίγηρα πάντα.

Η επιχείρηση υπάρχει ακόμη, παρότι βέβαια δεν έχει πελάτες. Στο κατάστημα υπάρχουν πέδιλα του σκι, σνόουμπορντ, ακόμη και έλκηθρα. Ολα είναι βγαλμένα από το παρελθόν, αφού τα είχε αγοράσει στις αρχές της δεκαετίας του '80. Και βέβαια, κανείς δεν τα έχει ακουμπήσει εδώ και χρόνια. Ποιος να διανοηθεί να φορέσει μπότες του σκι σε μία περιοχή που η θερμοκρασία ανεβαίνει πάνω από τους 45 βαθμούς Κελσίου;

Κι όμως, υπήρχαν κάποιοι που έκαναν «σκι» στο Νίγηρα, πριν από μερικά χρόνια, καθώς πλέον ο τουρισμός έχει περιοριστεί δραματικά εξαιτίας του κινδύνου των απαγωγών και των ένοπλων επιθέσεων. Ο Αμπντελκαντέρ Μπάμπα- αυτός ο επιχειρηματίας με την ανατρεπτική σκέψη- συνήθιζε να πηγαίνει για σκι τους τουρίστες στους αμμόλοφους που υπάρχουν κοντά στο μαγαζί του. Πώς του ήρθε αυτή η ιδέα όμως; «Είναι σύνηθες να βλέπει κανείς μία καμήλα να γλιστράει σε έναν αμμόλοφο. Οπότε, όταν είδα τους Ευρωπαίους στην τηλεόραση να κάνουν σκι, σκέφτηκα να δημιουργήσω κάτι ανάλογο εδώ», λέει στο BBC.

Το εύκολο ήταν να αποκτήσει τον εξοπλισμό, το δύσκολο να μάθει πώς να κάνει «σκι» στην άμμο με αυτόν. Αγγλοι, Αυστραλοί, Σουηδοί και Ιάπωνες ήταν από τους πρώτους επισκέπτες του Νίγηρα που δοκίμασαν αυτό το περίεργο σπορ που είχε εμπνευστεί ο Μπάμπα. Βέβαια, πλέον κανείς δεν επισκέπτεται τη χώρα του, εξαιτίας των τρομοκρατικών οργανώσεων. Αλλά εκείνος δηλώνει ότι θα περιμένει, κρατώντας ανοιχτό το μαγαζί του, μέχρι να αποκατασταθεί η τάξη και να αρχίσει πάλι να γλιστρά πάνω στην άμμο με τα πέδιλα του σκι, μαζί με τους νέους πελάτες του.

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου