Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Δηλώσεις Δημάρχου Ιωαννίνων για συνάντηση με Υπουργό Υποδομών

Την ικανοποίησή του από τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υποδομών, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε το πρωί στα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού, εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.
Ιδιαίτερη θετική χαρακτήρισε ο κ. Φίλιος, την ανακοίνωση του Υπουργού, για δρομολόγηση του ημικόμβου στο Δρίσκο, αίτημα του Δήμου κι άλλων φορέων της περιοχής, όπως και την πρωτοβουλία του Υπουργείου για σύσκεψη στην Αθήνα, προκειμένου να συζητηθεί συνολικά το ζήτημα του αεροδρομίου.
«Η Ιόνια Οδός προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Όπως ανακοίνωσε ο
Υπουργός θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015. Οι ημερομηνίες είναι ασφυκτικές και είμαστε σίγουροι ότι σε ενάμισι χρόνο θα έχουμε έναν ασφαλή δρόμο από τα Γιάννινα μέχρι την Αθήνα», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος και επεσήμανε την ανάγκη να διευκολυνθούν τα έργα και στην περιοχή της Αμπελιάς, όπου ήδη έχουν απαλλοτριωθεί δημοτικές και ιδιωτικές εκτάσεις.
Ο κ. Φίλιος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το τμήμα του οδικού άξονα από τα Γιάννινα μέχρι την Κακαβιά, το οποίο έχει καθυστερήσει σημαντικά. Όπως τόνισε είναι επιτακτική η ανάγκη, να εξευρεθεί λύση και για τον άξονα αυτό, ο οποίος θα δώσει διέξοδο στην Ήπειρο προς την Αλβανία και τα Βαλκάνια.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΚΙΟ
Ο κ. Φίλιος, στη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε, αναφέρθηκε στο έργο του Σκευοφυλακίου, κάνοντας γνωστό ότι εγγράφεται πίστωση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προκειμένου να γίνει η προκήρυξη και στη συνέχεια θα εγκριθεί νέα πίστωση το 2015. Με τον τρόπο αυτό, σημείωσε, περισώζεται ένα έργο το οποίο τυπικά είχε επανταχθεί από το ΕΣΠΑ.
ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΟΑΕΔ
Ο Δήμαρχος, είχε, σήμερα, ευρεία σύσκεψη με τα διευθυντικά στελέχη του ΟΑΕΔ. Στη συνάντηση αυτή, αναλύθηκαν τα αποτελέσματα από την εφαρμογή των πεντάμηνων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας και τονίστηκε η ανάγκη συνέχισής τους με μεγαλύτερη εξειδίκευση.
Όπως είπε ο κ. Φίλιος οι ανάγκες του Δήμου αφορούν κυρίως σε εργάτες και εργατοτεχνίτες.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε να υπάρχει μία συνεχή συνεργασία μεταξύ του Οργανισμού και του Δήμου προκειμένου στοχευμένα να απορροφάται προσωπικό.
Ο δήμος Ιωαννιτών από την πλευρά του, έχει κοινοποιήσει τις προτάσεις του, σχετικά με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας τόσο στα αρμόδια υπουργεία όσο και στην ΚΕΔΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου