Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Εκστρατεία καθαρισμού σε πινακίδες και σήματα

"Αγαπάμε την πόλη και την κρατάμε καθαρή". Αυτό είναι το μήνυμα που θα στείλουν την Κυριακή, Δήμος και εθελοντικές οργανώσεις, μετέχοντας σε μία μεγάλη εκστρατεία καθαρισμού των πινακίδων και απομάκρυνσης υλικών που ρυπαίνουν.
Πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας είναι ο Ροταριανός Όμιλος Ιωαννίνων, οι Pagouristas, το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος και ο Δήμος. Η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε ήδη από τα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια, τα οποία θα μετέχουν με τους μαθητές τους.

Η εκστρατεία θα ξεκινήσει την Κυριακή, στις εννέα και μισή το πρωί, από τον χώρο της Περιφέρειας Ηπείρου.
Όσοι περισσότεροι, τόσο καλύτερα…
«Είναι πολύς καιρός που το πρόβλημα της αφισορύπανσης και ειδικά των αυτοκόλλητων στα σήματα και τις πινακίδες κυκλοφορίας μας ταλαιπωρεί όλους. Έτσι την Κυριακή θα κάνουμε έναν ευρύ καθαρισμό και απευθύνουμε έκκληση σε όλους να διατηρήσουμε την πόλη καθαρή. Να δημιουργήσουμε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον για όλους μας», τόνισε ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Βασίλης Παπαγιάννης σε κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στην ισόγεια αίθουσα του δημαρχείου.
Εκ μέρους των Pagouristas, ο κ. Παύλος Χήτας, τόνισε πως σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να έχουμε μια πόλη πιο όμορφη και πιο πολιτισμένη.
«Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να συμμετάσχουν τη δράση αυτή και να καθαρίσουμε τις πινακίδες απομακρύνοντας κάθε υλικό που έχει τοποθετηθεί. Το μήνυμα που στέλνουμε ότι μπορούμε να έχουμε μία πόλη πιο πολιτισμένη και πιο καθαρή», σημείωσε ο κ. Χήτας.
Η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε και στηρίζεται από το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, το οποίο θα είναι παρόν με όλα τα μέλη του.
Ο υπεύθυνος της Κοινότητας Γιάννης Παπαχρήστος, εξήρε τη συνεργασία με όλους τους φορείς και τη συνεχή στήριξη του ΚΕΘΕΑ, ειδικά από τον Ροταριανό Όμιλο.
«Θα συμμετέχουμε με όλα τα μέλη μας για μια καθαρή πόλη. Για να χτίσουμε μία οικολογική συνείδηση. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε», τόνισε ο κ. Παπαχρήστος.
Την πρωτοβουλία στηρίζει ο Δήμος Ιωαννιτών. Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μεριμνήσουν ώστε να παραμείνει η καθαρή εικόνα και να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της άμεσης επανατοποθέτησης αφισών, όπως συνέβη με τις στάσεις του αστικού ΚΤΕΛ.
«Ερχόμαστε να κάνουμε μία αξιόλογη δουλειά και παροτρύνουμε όλους να συμβάλλουν και να βοηθήσουν. Πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό που γίνεται με την ρύπανση, είναι σε βάρος της αισθητικής, της κοινωνίας και του πολιτισμού», τόνισε ο Δήμαρχος.
Παρόντες την Κυριακή στην εκστρατεία καθαρισμού θα είναι οι μαθητές των Δωδωναίων. Όπως ανέφεραν εκπρόσωποί τους, στη συνέντευξη, η πόλη πρέπει να ομορφύνει και οι νέοι είναι πρώτοι που πρέπει να ενδιαφέρονται για την αναβάθμιση της εικόνας της, του περιβάλλοντος και της αισθητικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου