Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

«Τίτλοι τέλους» για την Ένωση Αγροτικών συνεταιρισμών Πρέβεζας. Απορρίφθηκε από το εφετείο η αναδιοργάνωση της

Για δεκαετίες στήριξε τους παραγωγούς του νομού, ενώ συμμετείχε στην ίδρυση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη»
 «Τίτλοι τέλους» για την Ένωση Αγροτικών συνεταιρισμών Πρέβεζας, η οποία οδηγείται προς εκκαθάριση μετά την επικύρωση του Εφετείου Ιωαννίνων της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πρέβεζας, που έκρινε ως λανθασμένο το σχέδιο αναδιοργάνωσης που είχε καταθέσει η διοίκηση της οργάνωσης.

Η ανακοίνωση της απόφασης δημιούργησε αντικρουόμενα συναισθήματα για την άλλοτε κραταιά Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της διοίκησης κ. Γεράσιμο Λιώλη, εμείς υποστηρίξαμε ότι το σχέδιο αναδιοργάνωσης θα έδινε διαφορετική προοπτική στον συνεταιρισμό αλλά τελικά η απόφαση ήταν αρνητική.
 Ο κ. Λιώλης εξήγησε ότι το επόμενο διάστημα θα συγκληθεί από το συμβούλιο, η θητεία του οποίου λήγει τον Νοέμβριο του 2014, γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.
Ο κ. Λιώλης δεν έκρυψε την πικρία του από τις εξελίξεις λέγοντας ότι κάποιοι οδηγούν την ΕΑΣ Πρέβεζας στα χέρια των ιδιωτών αφού θα γίνει εκποίηση των κτιρίων αλλά και όλων των εγκαταστάσεων και μάλιστα σε χαμηλές τιμές λόγω της οικονομικής κρίσης.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι ο εκκαθαριστής και πως θα κινηθούν οι διαδικασίες. Να θυμίσουμε ότι η ΕΑΣ Πρέβεζας είναι από τις πιο παλιές Ενώσεις.
 Για δεκαετίες στήριξε τους παραγωγούς του νομού, ενώ συμμετείχε στην ίδρυση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη».Είναι από τους συνεταιρισμούς που μετέχουν στην «Ελληνική Διατροφή», ενώ κατά το παρελθόν είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση των τοπικών προβλημάτων.
Η ΕΑΣ Πρέβεζας δραστηριοποιούνταν στους τομείς της τυποποίησης και εμπορίας ελαιόλαδου με την εμπορική ονομασία «Κιούπι», της προμήθειας ειδών οικιακής κατανάλωσης με αλυσίδα έξι σούπερ μάρκετ, της διακίνησης ζωοτροφών, της προμήθειας γεωργικών εφοδίων, λιπασμάτων και αγροτικών μηχανημάτων και της λειτουργίας ψυκτικών χώρων για τη συντήρηση νωπών προϊόντων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου