Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Άγριος καυγάς στη Βουλή για τους πλειστηριασμούς - Ντόρα: Φέρτε εδώ τον Στουρνάρα να μας εξηγήσει! - Ανάγκασαν τον Χατζηδάκη να αποσύρει διατάξεις!


- Διέκοψε μετά από δυο ώρες καυγάδων η Επιτροπή - Οι βουλευτές διεμήνυσαν ότι δεν θα τις ψηφίσουν

- Διαβουλεύεται με τον Γιάννη Στουρνάρα τώρα ο Κωστής Χατζηδάκης
- Ντόρα Μπακογιάννη: "Οι διατάξεις που σας ανάγκασαν να βάλετε ξεπερνούν και τις αντοχές των πιο καλόπιστων υποστηρικτών της κυβέρνησης"
- "Απίθανο" χαρακτήρισε τον Χάρη Θεοχάρη η Φεβρωνία Πατριανάκου
- «Η Κυβέρνηση δεν σέβεται την λειτουργία του κοινοβουλίου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραϊτης
- Να μην κλείσει η Βουλή μέχρι τα Φώτα για να έχουμε χρόνο, ζήτησε η Φωτεινή Πιπιλή
Διεκόπη λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, αφού είχε προηγηθεί ένα δίωρο έντασης τόσο για τον κατεπείγοντα χαρακτήρα του νομοσχεδίου, όσο και για το γεγονός ότι περιλαμβάνει ρυθμίσεις – «σκούπα» και δεν περιορίζεται στους πλειστηριασμούς.

Τελικά, εν μέσω και βολών από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης συναίνεσε να διακοπεί η συνεδρίαση και να διαβουλευτεί με τον Γιάννη Στουρνάρα, ώστε να αποσυρθούν από το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς οι διατάξεις που δεν έχουν δεσμευτικές προθεσμίες και μνημονιακές υποχρεώσεις, και να εξειδικευθούν εκείνες για τις οποίες επείγει η ψήφισή τους, μεταξύ των οποίων είναι οι διατάξεις για το ΦΠΑ, τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και την παράταση των αναπηρικών συντάξεων, όπως εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης.
«Κοντολογίς, οτιδήποτε είναι επείγον και μνημονιακή υποχρέωση πρέπει να ψηφιστεί, οτιδήποτε άλλο δεν είναι αυτής της υφής, δεν έχουμε λόγο να επιμείνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά, αφού είχε προηγηθεί ένα δίωρο έντασης.
«Γαλάζιοι» βουλευτές επέμειναν στην ανάγκη να αποσυρθούν οι… «περιττές διατάξεις», με τη Ντόρα Μπακογιάννη να ζητά μάλιστα να προσέλθει ο υπουργός Οικονομικών στην Επιτροπή για εξηγήσεις.
Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά: «οι διατάξεις που σας ανάγκασαν να βάλετε ξεπερνούν και τις αντοχές των πιο καλόπιστων υποστηρικτών της κυβέρνησης».
Η Φωτεινή Πιπιλή πρότεινε να μην κλείσει η Βουλή μέχρι τα Φώτα ώστε «να έχουμε το χρόνο να κουβεντιάσουμε και όχι να φτάνουμε σε… ακραίους χαρακτηρισμούς», όπως είπε, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση της Φεβρωνίας Πατριανάκου, η οποία χαρακτήρισε «απίθανο» τον Γεν. Γραμ. δημοσίων εσόδων Χ. Θεοχάρη.
Ο Γιάννης Ιωαννίδης ζήτησε «να αποσυρθούν όσες διατάξεις δεν είναι επείγουσες».
Ο Κώστας Μαρκόπουλος είπε: «Αδικείτε την προσπάθεια που κάνει ο υπουργός όταν μέσα στο νομοσχέδιο ευνοείτε τις ΠΑΕ».
Επιφυλακτικός ως αρνητικός εμφανίστηκε ο Πάρις Κουκουλόπουλος. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι: «Έτσι όπως φέρνει το νομοσχέδιο ευτελίζει κάθε έννοια δημοκρατίας».
«Η Κυβέρνηση δεν σέβεται την λειτουργία του κοινοβουλίου» δήλωσε και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραίτης, καταγγέλλοντας πως ενώ περίμεναν ρύθμιση για πλειστηριασμούς, τελικά πήραν στα χέρια τους πολυνομοσχέδιο…
«Δεν είναι δικαιολογία ότι για να μην περάσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου το φέρνω στο παρά πέντε… Υπάρχει μια διαπραγμάτευση σε εξέλιξη 6 μήνες, και δεν μπορεί στο παρά ένα να νομοθετούμε» είπε, ζητώντας να επικεντρωθούν στο θέμα πλειστηριασμών και τα υπόλοιπα να έρθουν σε άλλο νομοσχέδιο.
ΠηγήNewsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου