Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Πετυχημένη η εκδήλωση του Συλλόγου Κουτσελιού

 Στις 22  Φεβρουαρίου ημέρα Σάββατο ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Κουτσελιού πραγματοποίησε με επιτυχία τον ετήσιο χορό  στο κέντρο <<ΑΛΕΚΟΣ >>  στο Κρυφοβό .
Η εκδήλωση άρχισε  με το καλωσόρισμα των προσκεκλημένων  από την γραμματέα του Συλλόγου κ. Δήμητρα Κρανά , που κάλεσε τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ξενοφώντα Δρόσο  να απευθύνει ολιγόλεπτο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους  κατοίκους του Κουτσελιού και φίλους του
Συλλόγου.
Ο πρόεδρος ευχαρίστησε όλους τονίζοντας τα  εξής: 
<<Αγαπητοί χωριανοί
Φίλες και φίλοι
Από βάθος καρδιάς θέλω να εκφράσω  ένα μεγάλο ευχαριστώ , που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα  μας στον ετήσιο χορό του Συλλόγου μας . Όπως είδατε στο φυλλάδιο  οι δραστηριότητες του Συλλόγου μας  δεν είναι μόνο ο χορός. Ο Σύλλογος αναπτύσσει και άλλες δραστηριότητες . Γιατί δραστηριοποιείται στον τομέα της   Αλληλεγγύης και τον εθελοντισμό. Ειδικότερα δε  στην εθελοντική μη αμειβόμενη αιμοδοσία . Οι αιμοδότες είναι αυτοί , που χαρίζουν τη ζωή  στον συνάνθρωπο προσφέροντας μία φιάλη αίμα. Οι μεγάλοι αιμοδότες  αποτελούν  παράδειγμα για τους μικρούς  να μιμηθούν την πράξη τους να γίνουν αιμοδότες. Γιατί τους έχει ανάγκη ο τόπος.
Οι δραστηριότητες αυτές  συνθέτουν την κοινή συνισταμένη του τοπικού  λαϊκού πολιτισμού.  Και αφού συνθέσουμε  τις συνισταμένες της  κάθε περιοχής στον Ελλαδικό χώρο   με τις ιδιαιτερότητες  όλες μαζί αθροιζόμενες , είναι η κοινή συνισταμένη δύναμη  της Εθνικής μας πολιτιστικής κληρονομιάς, που παραμένει αναλλοίωτη  όσοι αιώνες και αν περάσουν.
Εμείς ως διοικητικό Συμβούλιο εργαζόμαστε  ως οι μέλισσες.
Τελειώνοντας  εύχομαι σε όλους σας καλή διασκέδαση. Να καμαρώσετε  τους μικρούς χορευτές του Συλλόγου μας  να χειροκροτήσετε  το μεγάλο γυναικείο τμήμα, που κρατούν την παράδοση, δίνουν το παράδειγμα στους μικρούς να τη συνεχίσουν.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας >>
Στην εκδήλωση εμφανίσθηκαν τα χορευτικά του Συλλόγου παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς από την <<ΗΠΕΙΡΟ>>, <<ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ>> , <<ΘΡΑΚΗ>>. Η έκπληξη στην εκδήλωση ήταν από τα μικρά παιδιά  που για πρώτη φορά  χόρεψαν χορούς σε ρυθμό ζούμπα . Έτσι ο σύλλογος  δεν παραμένει μόνο στην παράδοση αλλά  οι μικροί προσαρμόζονται και στους σύγχρονους  χορούς..
Η εξαίρετη δημοτική ζύγιά ήταν με τον Βασίλη Παπαγεωργίου στο κλαρίνο, το Σωτήρη Κατούρα στο βιολί, τον Φώτη Παπαζήκο στο Λαούτο (τραγούδι), τον Αναστάσιο Ντάφλο στα κρουστά και στο τραγούδι τον Γιώργο Γκούβα.
   Το γλέντι και ο χορός κράτησεαν μέχρι τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες.
Την  εκδήλωση  τίμησε με την παρουσία του ο δημοτικός σύμβουλος  και τέως αντιδήμαρχος Κ. Θωμάς Μπέγκας
Και του χρόνου

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου