Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Υπ. Παιδείας για Πολυτεχνική Σχολή Ιωαννίνων - ΤΕΙ Ηπείρου και με άλλους υπουργούς και παράγοντες για σημαντικά ζητήματα του τόπου

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο είχε την Τρίτη στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στον οποίο, μεταξύ άλλων, έθεσε εκ νέου το ζήτημα της ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την κάλυψη των κενών θέσεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό του ΤΕΙ Ηπείρου.
Για την Πολυτεχνική Σχολή, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι η πρόταση του Υπουργείου είναι θετική για την ίδρυση της Αρχιτεκτονικής Σχολής, ωστόσο αυτή προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη της Task Force

 Σε περίπτωση, κατά την οποία η Task Force, δεν συναινέσει, τότε το ζήτημα θα επανέλθει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οπότε και πρέπει να θεωρείται δεδομένη η απόφαση ίδρυσης της Σχολής,  είπε ο Υπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι την ίδια διαβεβαίωση έδωσε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. 
Όσον αφορά την κάλυψη των αναγκών του ΤΕΙ σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε συγκεκριμένες ειδικότητες που υπάρχουν ελλείψεις, ο Υπουργός ανέφερε ότι είναι ήδη έτοιμες οι αποφάσεις πρόσληψης  αναπληρωτών.

Επίσης ο Περιφερειάρχης έθεσε το θέμα της διαθεσιμότητας  εκπαιδευτικών από τα Επαγγελματικά σχολεία των Ιωαννίνων, για το οποίο ο Υπουργός ανέφερε ότι στη νέα προκήρυξη προβλέπονται θέσεις για τους ανωτέρω στα ΙΕΚ ή στα αντίστοιχα νοσοκομεία Ιωαννίνων.
Με τον Υπουργό Ανάπτυξης
 Ο Περιφερειάρχης είχε επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, με τον οποίο συζήτησε εκτενώς ζητήματα που είχαν τεθεί κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ήπειρο και ειδικότερα εκκρεμότητες που υπάρχουν με την υλοποίηση του προγράμματος ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Επίσης συζητήθηκε και το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, καθώς παρατηρείται καθυστέρηση καθορισμού των δράσεων που θα αναλάβουν οι Περιφέρειες στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, καθώς μέχρι σήμερα δύο προγραμματισμένες τριμερείς  συσκέψεις (Υπ. Ανάπτυξης- Αγρ. Ανάπτυξης - Περιφερειών)  έχουν αναβληθεί μετά από αιτήματα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.
Το Τελωνείο Δρυμάδων
Ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε επίσης το Υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο είχε συνάντηση με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να λειτουργήσει  περιοδικά το Τελωνείο Δρυμάδων στην περιοχή του Πωγωνίου. Η επίσκεψη έγινε σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα ανήμερα της Επετείου της Απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων και της ενημέρωσης που του είχε γίνει από τον Περιφερειάρχη. "Έχει περάσει τόσος καιρός, έχουμε διαθέσει χρήματα από το Interreg Ελλάδα - Αλβανία και από τις δύο πλευρές και νομίζω ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μη βοηθά αυτό τον κόσμο", δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης.
Και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε επίσης τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όπου είχε συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες, με αντικείμενο την επίλυση ζητημάτων που αφορούν  την  τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης για  τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚΙ Ιωαννίνων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου