Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Υπογράφηκε η σύμβαση για τα Μπεζεστένια

Υπογράφηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας η σύμβαση για το έργο ανάπλασης στα Μπεζεστένια. Παρόντες στην υπογραφή ήταν ο αντιδήμαρχος έργων Βασίλης Μασαλάς και ο Προιστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Ορέστης Μπρίκος.
Το έργο αυτό είναι ενταγμένο στον συνολικότερο σχεδιασμό για την αναβάθμιση της πόλης και αποτελεί μέρος του οράματος που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή, τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Βασίλης Μασαλάς και έκανε γνωστό ότι την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να συζητηθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η μελέτη ανάπλασης για τα Λιθαρίτσια.

«Η ανάπλαση στο ιστορικό κέντρο, στα Μπεζεστένια, είναι ένα σημαντικό έργο για την συγκεκριμένη περιοχή που όμως συνδυάζεται με όλα τα υπόλοιπα που εκτελούνται, όπως είναι ο Κουραμπάς, η πλατεία παλιού Δημαρχείου, η Όαση, οι πεζοδρομήσεις στο κέντρο, τα Λιθαρίτσια», τόνισε ο κ. Μασαλάς και συμπλήρωσε ότι άμεσα θα υποβληθεί η μελέτη που έχει εκπονηθεί για την ανάπλαση στην περιοχή της Σιαράβας.
Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, υπογράμμισε ότι πέρα από την διευκόλυνση τα συγκεκριμένα έργα δίνουν φυσιογνωμία στην πόλη. «Υπάρχει μία λογική και στρατηγική την οποία υλοποιούμε βήμα βήμα. Στόχος είναι να περπατάμε την πόλη, να την αγαπάμε και να την χαιρόμαστε», σημείωσε ο κ. Φίλιος.
ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΑ ΜΠΕΖΕΣΤΕΝΙΑ
Το έργο «αναπλάσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων» (Μπεζεστένια) έχει συνολικό προϋπολογισμό 2,2 εκατομμύρια ευρώ.
Στο πλαίσιο υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, θα πεζοδρομηθούν όλοι οι δρόμοι που περιβάλλονται από τις οδούς Κουντουριώτη, Τοσίτσα, Ευαγγελίδη, Κάτσαρη, Ζάππα, Καλάρη και παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα σύστημα οδών ήπιας κυκλοφορίας.
Συγκεκριμένα προβλέπεται η πεζοδρόμηση στις ακόλουθες οδούς:
1. Γοργόλη : πεζοδρόμηση στο υπόλοιπο τμήμα της, από Φιλίτου έως Ζάππα.
2. Χρήστου Ευθυμίου : Πεζοδρόμηση από οδό Ζάππα έως την Κουντουριώτη.
3. 1η Πάροδος οδού Κουντουριώτη :από Κουντουριώτη έως Χρ. Ευθυμίου.
4. Αν. Φιλίτου : πεζοδρόμηση του υπόλοιπου τμήματος, από Ευθυμίου έως Ζάππα.
5. Μαρούλη
6. Σκουφά
7. Πάροδος οδού Ζάππα
8. Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου στο Ο.Τ. 27 της οδού Κουντουριώτη
9. Γεναδίου από Σκουφά έως Ζάππα.
10. Κοιν. Χώρος Τοσίτσα : ο κοινόχρηστος χώρος που δημιουργείται στην συμβολή των οδών Τοσίτσα και Κουντουριώτη, επιφάνειας 577,10τ.μ.
11. Τοσίτσα : Πεζοδρομείται έως Πατριάρχη Ευαγγελίδη.
Σε πεζοδρόμους ήπιας κυκλοφορίας μετατρέπονται:
1. Γεναδίου από Πατρ. Ευαγγελίδη έως Ζάππα
2. Ζάππα από Ανεξαρτησίας έως Κουντουριώτη
3. Κάτσαρη από πλατεία έως Ζάππα
4. Σωτηρ. Σκίπη από Κουντουριώτη έως Γεναδίου
5. Σωτηρ. Σκίπη από Γεναδίου έως Κάτσαρη
6. Οι οδοί περιμετρικά πλατείας Χατζηκώστα (Πατρ.Ευαγγελίδη –Κάτσαρη)
Η σύνδεση των πεζόδρομων γίνεται μέσω των κεντρικών οδών Ανεξαρτησίας, Κάλαρη, Κουντουριώτη, Ζάππα, Πατριάρχη Ευαγγελίδη, Κάτσαρη και Γεναδίου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου