Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Σύσκεψη για την "Κιβωτό του Κόσμου"

Ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία του π. Αντωνίου Παπανικολάου, ιδρυτή της "Κιβωτού του Κόσμου" πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Ηπείρου, με αντικείμενο την εξεύρεση λύσεων για ζητήματα που αντιμετωπίζει το παράρτημά της στην Πωγωνιανή.

Ειδικότερα στη σύσκεψη που προήδρευσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  συμμετείχαν η βουλευτής κ. Άννα Ασημακοπούλου, ο  Δήμαρχος
Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, Αντιδήμαρχοι του ίδιου Δήμου, στελέχη της "Κιβωτού", περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι αποδημικών οργανώσεων του Πωγωνίου.
Τα ζητήματα που τέθηκαν είναι οι κτιριακές υποδομές, η παραχώρηση έκτασης για τις ανάγκες του Γεωργικού Σχολείου που οργανώνει η "Κιβωτός" και η ενίσχυση με διδακτικό προσωπικό των σχολείων τη νέα εκπαιδευτική χρονιά, όταν και προβλέπεται αύξηση των μαθητών που θα φιλοξενούνται από την "Κιβωτό".
Ο Περιφερειάρχης ανέλαβε να εξετάσει τη δυνατότητα ανάληψης εκ μέρους της Περιφέρειας, μέσω προγραμματικής σύμβασης,  του έργου ανακαίνισης - συντήρησης των υπόλοιπων κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου της Πωγωνιανής, και να υπογράψει τη διάθεση, προς χρήση,  δημόσιας έκτασης για την ανάπτυξη των αγροτικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά της "Κιβωτού".
Για το ζήτημα της χρήσης του κτιρίου ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης προέβη σε σύντομη ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες έχει παρέμβει προς το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και συναποφασίστηκε με τη συνεργασία όλων των φορέων να συνεχιστούν οι ενέργειες για επέκταση της σύμβασης παραχώρησης από τα 20 στα 30 χρόνια. Παράλληλα οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, ανέλαβαν να παρέμβουν από κοινού ώστε να δρομολογηθεί από τώρα η ενίσχυση των σχολείων της Πωγωνιανής με το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό για τη νέα χρονιά.
Πριν τη σύσκεψη τα παιδιά του παραρτήματος Πωγωνιανής της "Κιβωτού του Κόσμου" παρουσίασαν στο Διοικητήριο της Περιφέρειας  ένα μουσικό πρόγραμμα με γνωστά τραγούδια και μια δική τους, επίκαιρη, σύνθεση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου