Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Επισκέψεις και συναντήσεις​ της Όλγας Γεροβασίλη την Τετάρτη και την Πέμπτη στην Π.Ε. Ιωαννίνων

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Τσίκαρης και υποψήφιοι σύμβουλοι της παράταξης "Ήπειρος Ανατροπής" συναντήθηκαν την Τετάρτη το πρωί με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, την διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και την χάραξη αναπτυξιακής πολιτικής για την Ήπειρο.

Η κ. Γεροβασίλη έθεσε το ζήτημα της αξιολόγησης των υπαλλήλων της Περιφέρειας και ζήτησε την δέσμευση του Περιφερειάρχη για την μη υλοποίηση της συγκεκριμένης αξιολόγησης που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση.

   Στην συνέχεια, η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ζίτσας Δημήτρη Ρογκότη και ενημερώθηκε για ζητήματα που αφορούν το Δήμο Ζίτσας και για τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής.
  Την Πέμπτη  η  υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου, Όλγα Γεροβασίλη, επισκέφτηκε το Παράρτημα ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας & Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων) στη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων. Κατά τη συζήτηση με τη διοίκηση της εταιρίας, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την ουσιαστική και εμπράγματη βοήθεια της πολιτείας προς τις δομές που ενεργοποιούνται στον χώρο της στήριξης των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των οικογενειών τους και διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα να λειτουργήσουν άμεσα τα σπίτια αυτόνομης διαβίωσης.
Στη συνέχεια, η κ. Γεροβασίλη επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Χατζηκώστα και συναντήθηκε με τη διοίκηση και εκπροσώπους των εργαζομένων.
Κοινό συμπέρασμα της συνάντησης με τη διοίκηση ήταν η διαπίστωση ότι πρέπει να αποκλεισθεί οποιαδήποτε πιθανότητα υποβάθμισης της λειτουργίας του Νοσοκομείου Χατζηκώστα και ότι πρέπει να εξομαλυνθεί η διαδικασία χρηματοδότησης του νοσοκομείου που θα επιτρέψει τόσο την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών  κλινικών, όσο και τη δημιουργία νέων τμημάτων.
Από την πλευρά των εργαζομένων δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της αξιολόγησης του νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και των υπαλλήλων του Νοσοκομείου γενικότερα, ένα ζήτημα που προκαλεί φόβο και ανησυχία για ενδεχόμενες νέες διαθεσιμότητες-απολύσεις.
Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι το Νοσοκομείο Χατζηκώστα πρέπει να διατηρήσει τη δομή και το χαρακτήρα που έχει μέχρι σήμερα, για να συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους συμπολίτες μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου