Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ομιλήτρια στο Συνέδριο της Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοποκής Αυτοδιοίκησης η Δήμαρχος Σουλίου

Στην Θεσσαλονίκη μετέβη το διήμερο Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Νοεμβρίου η Δήμαρχος Σουλίου κ. Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση, όπου συμμετείχε και παραβρέθηκε σε διάφορα συνέδρια. Πιο συγκεκριμένα :
Την Παρασκευή 22/11/2013 στο συνέδριο της Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», ήταν εισηγήτρια στη θεματική ενότητα «Τοπική Υγεία & Πρόνοια», με θέμα «Καλές Πρακτικές Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Τοπικής Υγείας στο Δήμο Σουλίου».
Με την εισήγησή της αναφέρθηκε διεξοδικά στις μέχρι τώρα δράσεις και προγράμματα που υλοποιούνται στο Δήμο μας (όπως κοινωνικό παντοπωλείο, φιλοξενία ατόμων, στήριξη και βοήθεια ΑΜΕΑ, πρόγραμμα ''βοήθεια στο σπίτι'', δωρεάν ασφάλιση παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, εγκατάσταση ασύρματου δικτύου Wi- Fi και λοιπός εξοπλισμός στα περιφερειακά ιατρεία, lap tops στους αγροτικούς ιατρούς για συνταγογράφηση κ. λ. π.).

'Παρότι δεν υπάρχει το κατάλληλο θεσμικό και νομικό πλαίσιο και η χρηματοδότηση είναι ελλιπής, τόνισε το σημαντικό ρόλο που καλείται και οφείλει να παίξει η τοπική αυτοδιοίκηση στην παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης προς τον πολίτη που έχει την ανάγκη των, ακόμη και αν αυτό στερεί πόρους και εργαλεία στην άσκηση πολιτικών και σε βάρος άλλων εργασιών και παρεμβάσεων. Κατέστησε σαφές το γεγονός πως η δημοτική αρχή έχει βάλει ως πρωταρχικό στόχο την εξυπηρέτηση και στήριξη των ευπαθών και ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων'' .
Επίσης παρακολούθησε τις εργασίες του διήμερου συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος «Κοινωνία σε κρίση – Αυτοδιοίκηση σε δράση».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου