Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ηπείρου

Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 10:00 π.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, με 14 θέματα ημερήσιας διάταξης, τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 12ου Πρακτικού της Συνεδριάσεων της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1.           Τροποποίηση της από 20-07-2012 Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε.- Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ που αφορά το έργο «Διαδραστικές ψηφιακές υπηρεσίες για την Προώθηση της Φυσικής Κληρονομιάς και την Αειφόρο Θήρα – ΘΗΡΟΠΑΙΔΙΑ», προϋπολογισμού 90.650 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) , ως προς το άρθρο 2 « ΠΡΟΟΙΜΙΟ» και το άρθρο 5 «ΠΟΡΟΙ – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ».

2.           Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Μετσόβου για την υλοποίηση του έργου «Προμήθεια και τοποθέτηση στηθαίων στην οδό από περιφερειακή οδό Ανηλίου έως θέση “Oμορφη Ράχη”», προϋπολογισμού 24.000 ευρώ και ορισμό δύο (2) μελών με τον αναπληρωτή τους από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου.
3.           Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Μετσόβου για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση χώρου ερμηνείας περιβάλλοντος περιοχής “Oμορφη Ράχη”», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ και ορισμό δύο (2) μελών με τον αναπληρωτή τους από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου.
4.           Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Φιλιατών για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση ομβροδεξαμενής κοινότητας Κοκκινολιθαρίου (Προμήθεια υλικών)», προϋπολογισμού 12.500 ευρώ και ορισμό δύο (2) μελών με τον αναπληρωτή τους από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου.
5.           Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου- Π.Ε. Πρέβεζας, του Δήμου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου «Ασφαλτόστρωση οδικών τμημάτων στο Δ.Δ. Νέας Σαμψούντας και στη θέση Ταράνα του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 175.000 ευρώ και ορισμό δύο (2) μελών με τον αναπληρωτή τους από την Περιφέρεια Ηπείρου - Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου.
6.            Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου- Π.Ε. Πρέβεζας, και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ( Τ. Ε. Ι. ) Ηπείρου – Επιτροπή Εκπαίδευσης & Ερευνών για το έργο: «Προσδιορισμός και ταυτοποίηση καινοτόμων προϊόντων Π. Ο. ή Π. Γ. Ε. Αμβρακικού συγκεκριμένων ειδών της ιχθυοπανίδας του Αμβρακικού κόλπου στο πλαίσιο της αξιοποίησης και της αειφόρου διαχείρισης των ιχθυαποθεμάτων του κόλπου» προϋπολογισμού 250.000 ευρώ (με ΦΠΑ), και ορισμό δύο (2) μελών με τον αναπληρωτή τους από την Περιφέρεια Ηπείρου - Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου.
7.            Τροποποίηση της από 25/11/2011 Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου - Π.Ε. Πρέβεζας του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού (πρώην ΥΠ.ΠΟ.Τ., νυν ΥΠ. ΠΟ.Α.) και του πρώην Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων (Τ. Δ. Π. Ε. Α .Ε. ) έχει υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση με χρονικό ορίζοντα διετίας για την εκτέλεση του έργου «Προκαταρκτικές αρχαιολογικές εργασίες εν όψει των εργασιών αποκατάστασης του μεγάλου θεάτρου της Νικόπολης » συνολικού προϋπολογισμού: 100.000 ευρώ, ως προς τα άρθρα 4,5,6,7,8,10 και 11 αυτής.
8.           Τροποποίηση της από 18/06/2012 Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Εθνικού Κέντρου Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης (Ε.Κ.Β.Α.Α.) που αφορά το έργο: «Εκπόνηση τεχνικογεωλογικών μελετών πληγέντων οικισμών από κατολισθήσεις περιόδου 2010 σε περιοχές του Ν. Ιωαννίνων» ως προς το άρθρο 5 «ΧΡΟΝΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ».
9.                       Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «Λειτουργία χοιροτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 200 χοιρομητέρων, με μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού- θερμότητας από βιοαέριο, ισχύος 980 KW , εγκατεστημένη και λειτουργούσα στο Τ.Κ. Χανόπουλο , Δ.Ε. Βλαχέρνας του Δήμου Αρταίων, Π. Ε. Άρτας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι ο κος Κων/νος Τζούκας. (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
 10.                   Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων των κεντρικών αγωγών και οριοθέτηση του ρέματος στον οικισμό Συβότων». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι ο Δήμος Ηγουμενίτσας. (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.)
11.                   Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «Λειτουργία πτηνοσφαγείου- ειδοποιητηρίου με μονάδες αποτέφρωσης πτηναλεύρων (με αξιοποίηση της παραγόμενης ενέργειας) καθώς και μονάδα αποτέφρωσης νεκρών πτηνών, το οποίο είναι εγκατεστημένο και λειτουργεί στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία: «Θ. ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Ε.». (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
 12.                   Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), συνολικής ισχύος 144 MW στο όρος Ανήλιο, στις θέσεις «Μαρκοβούνι, Φούρκα, Δοκίμι, Κοπάνες, Μία, Τράμπα, Θεοδόσι, Σκαφίδα», των Δήμων Μετσόβου και Καλαμπάκας, Νομών Ιωαννίνων και Τρικάλων αντίστοιχα». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία: «ΑΙΟΛΙΚΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Ε.Ε.». (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
 13.                   Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «Αμμοληψία από τον ποταμό Αώο στη θέση Μπουραζάνι του Δήμου Κόνιτσας Π. Ε. Ιωαννίνων». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία: «ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΤΕ». (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
 14.                    Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «Πεζόδρομος- ποδηλατόδρομος περιμετρικά της Λίμνης Παμβώτιδας, στο Δήμο Ιωαννιτών Π. Ε. Ιωαννίνων ».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η Περιφέρεια Ηπείρου- Δ/νση Τεχνικών Έργων. (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).                                                 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου