Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε  η ενημερωτική Ημερίδα που οργάνωσε   ο Μορφωτικός  Πολιτιστικός  Αιμοδοτικός  Σύλλογος  Κουτσελιού  την Κυριακή 24 Νοεμβρίου   με αντικείμενο την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ. Στην ημερίδα  παρευρέθηκαν   εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων, ο Δντης του γυμνασίου Κουτσελιού, ο πρόεδρος του Τ. Σ. κ. Χρήστος Δόσης και ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Κουτσελιού κ. Διαμάντης Σπύρος.
  Οι  εργασίες της Ημερίδας  άρχισαν με το καλωσόρισμα των εκπροσώπων  από τον πρόεδρο  του  Συλλόγου Κουτσελιού  Ξενοφώντα Δρόσο, ο οποίος  τους ευχαρίστησε για την ανταπόκριση  στο κάλεσμα και την συμμετοχή τους στην ημερίδα.
Οι εισηγητές  από το Π .Γ. Ν. Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑ ο νοσηλευτής κ. Γ. Δέντσικας. με θέμα  «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ» .η κ. Βαρβάρα Κίστη επισκέπτρια με θέμα  «Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ»  ο  κ. Τζίμας Νικόλαος συνταξιούχος δάσκαλος μέλος της της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Π,. Ο. Σ . Ε.  Α.  με θέμα  «Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ».

Στή συνέχεια ακολούθησε  συζήτηση  πάνω στις εισηγήσεις  από τους εκπροσώπους των Συλλόγων   για τον τρόπο οργάνωσης της αιμοδοσίας στο Σύλλογο τους ενώ ο Δ/ΝΤΉΣ του Γυμνασίου Κουτσελιού κ. Πλακαλής έκανε εκτεταμένη αναφορά στο πρόγραμμα της εμβέλειας ζώνης ,που αφορά τον τρόπο ενημέρωσης των μαθητών για την εθελοντική αιμοδοσία.
 Επίσης ιδιαίτερη συζήτηση έγινε  από  την ταμία του  Πολιτιστικού Συλλόγου Χαροκοπίου κ. Γεωργούλα Αικατερίνη (σχετικά με τον τρόπο  προσέλκυσης των ατόμων   για να προσφέρουν εθελοντικά το αίμα)  και το μέλος  του συλλόγου Τζόκαρη  Αριστέα.
Παρ΄ ότι έγινε πλήρης ενημέρωση  όλων των φορέων της  Δ. Ε. Παμβώτιδας   δεν υπήρξε απόλυτη ανταπόκρισή τους  στην πρόσκληση  για την εκδήλωση.
 Η εκδήλωση αυτή δεν μοιάζει  με την  Ευαγγελική παραβολή  του πλουσίου  που κάλεσε τους εκλεκτούς του και δεν πήγε κανείς. Γιατί ο Σύλλογος δεν είναι ο πλούσιος της Ευαγγελικής παραβολής   για την απόλαυση των υλικών αγαθών  είναι πλούσιος σε δραστηριότητες  που αφορούν την  ψυχική επικοινωνία, είναι αυτός που καταβάλλει  κάθε προσπάθεια  μαζί με τους άλλους  φορείς , το νοσοκομείο , την Π. Ο. Σ. Α.  να διαδώσουν την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας  με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διαθέτει.
 Για  γίνει «Η ΕΛΛΑΔΑ  ΑΥΤΑΡΚΗΣ ΣΕ ΑΙΜΑ» .
 Όμως ο αγώνας του Συλλόγου θα συνεχισθεί. Γιατί αν δεν επιμείνεις   στις προσπάθειες σου δεν θα επιτευχθεί ο σκοπός . Και ο σκοπός είναι η αύξηση  του αριθμού  των μονάδων αίματος στη χώρα μας μέσω των Συλλόγων.. γιατί αν όλοι οι φορείς της χώρας  μας έδιναν τουλάχιστον 15 μονάδες αίμα  σε κάθε αιμοληψία   δεν θα υπήρχε πρόβλημα σε αίμα για τη χώρα μας.
Η έλλειψη αυτή οφείλεται  κυρίως  στις πολιτικές που εφαρμόζει η εκάστοτε πολιτική ηγεσία  του Υπουργείου  Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που απαξίωσε  την αμφικτιονία των Συλλόγων  των μελών της Π. Ο. Σ.  Ε  Α.  που είναι η μεγαλύτερη ομοσπονδία. Δεν έστειλε ούτε ένα εκπρόσωπό της , αλλά με τηλεγράφημα  της  πρόβαλλε  αστείες δικαιολογίες  για την εκπροσώπηση της.  Έτσι όμως δεν θα πάμε μπροστά. 
 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου