Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Η στάση του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου (4-12-2013)


Η στάση της παράταξης στις ψηφοφορίες του Περιφερειακού Συμβουλίου στα θέματα της σημερινής συνεδρίασης ήταν η εξής :
1)        Το μέλλον του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και οι διαθεσιμότητες των διοικητικών του υπαλλήλων. (εισήγηση: η παράταξη «ΑΥ.ΡΙ.Ο  για την Ήπειρο»)
Υποβολή και υπερψήφιση πρότασης (υπερψηφίστηκε και από τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης) με τα εξής σημεία :
1.     Επιμονή στο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής ιδιωτικοποίησης/εμπορευματοποίησης του κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης
2.     Απόσυρση της ΚΥΑ και την ακύρωση των διαθεσιμοτήτων των διοικητικών υπαλλήλων

3.     Άμεση επιστροφή του κρατικού προϋπολογισμού για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στα επίπεδα του 2010 με προοπτική την αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση
4.     Πρωτοβουλίες για την άμεση αντιμετώπιση των φοιτητικών αναγκών για στέγαση, σίτιση και μεταφορά.
2)         Έγκριση του πίνακα οικονομικής στοχοθεσίας της Περιφέρειας Ηπείρου 2014 στο πλαίσιο έγκρισης του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2014 (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)
Καταψήφιση διότι η στοχοθεσία και το πρόγραμμα των έργων και παρεμβάσεων του Πλαισίου Δράσης για το 2014 εξακολουθεί να παραμένει άγνωστο. Δεν είναι δυνατό να τοποθετηθούμε, με ποιά έργα συμφωνούμε, με ποιά διαφωνούμε απολύτως και με ποιά διαφωνούμε ως προς την χρονική τους ιεράρχηση, με το πρόταγμά τους δηλαδή στην πρώτη γραμμή ενώ θα έπρεπε να μετακινηθούν σε δεύτερο και τρίτο χρόνο. Ασφαλώς ο μνημονιακός Προύπολογισμός του 2014, σε συμμόρφωση με τις εντολές του Παρατηρητήριου των ΟΤΑ, δεν αφήνει παρά ελάχιστα περιθώρια αλλά ταυτόχρονα η Περιφερειακή Αρχή θέλει να έχει και «λυμένα χέρια». Επισημαίνουμε ότι σε πολλά άλλα Περιφερειακά Συμβούλια της χώρας έχει γίνει αναλυτική παρουσίαση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης για το 2014.  
3)         Έγκριση 4ης τροποποίησης του Προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 201 (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)
Καταψήφιση διότι η παράταξη έχει καταψηφίσει συνολικά τον Προϋπολογισμό του 2014 ως προϋπολογισμό φτώχειας, εξαθλίωσης και συμμόρφωσης στις μνημονιακές επιταγές και το Παρατηρητήριο 
4)        Τροποποίηση της αριθμ. 11/47/24-10-2012 (Ο.Ε.) απόφασης Π.Σ., ως προς τις δράσεις του προγράμματος  Leader. (εισήγηση: η Δ/νση Διά Βίου Μάθησης –Απασχόλησης –Εμπορίου & Τουρισμού) 
Υπερψήφιση με επιφύλαξη                     
Γιάννενα, 4-12-2013
Γιάννης Παπαδημητρίου
Περιφερειακός Σύμβουλος



     



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου