Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί, μέλη σπείρας, που έκλεβαν μοτοσικλέτες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας και στη συνέχεια τις μεταπωλούσαν

Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, (20) κλοπές δικύκλων, που διέπραξαν οι δράστες το τελευταίο εξάμηνο
Συνελήφθησαν, χθες (06-12-2013) στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 18 και 19 ετών,  μέλη σπείρας, οι οποίοι έκλεβαν δίκυκλα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας και στη συνέχεια τα διοχέτευαν στην αγορά, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Αναλυτικότερα, χθες τα ξημερώματα, οι δύο συλληφθέντες αφαίρεσαν μία δίκυκλη μοτοσικλέτα,  που ήταν σταθμευμένη έξω από το σπίτι 48χρονου ημεδαπού  στην Ηγουμενίτσα και επιβαίνοντας σε αυτή, τράπηκαν σε φυγή.
Στην προσπάθειά τους όμως να απομακρυνθούν με ταχύτητα,  συγκρούστηκαν με σταθμευμένο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, για παροχή πρώτων βοηθειών.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε, προέκυψε  ότι οι δύο δράστες είναι στελέχη σπείρας, η οποία είχε συγκροτηθεί τουλάχιστον από τα τέλη Μαΐου τρέχοντος έτους,  με σκοπό την διάπραξη  κλοπών μοτοσικλετών   από διάφορες περιοχές της Θεσπρωτίας. Πιο συγκεκριμένα, οι κλοπές αφορούν τις περιοχές της πόλης της Ηγουμενίτσας,  του Γραικοχωρίου και της Νέας Σελεύκειας.
Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, οι δράστες διέπραξαν τουλάχιστον είκοσι (20) κλοπές δικύκλων μοτοσικλετών, τις οποίες είτε πωλούσαν αυτούσιες είτε τις αποσυναρμολογούσαν και ως ανταλλακτικά τις διέθεταν   στην Αλβανία.
Στο πλαίσιο διαδοχικών ερευνών, που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν βρεθεί τρεις  κλεμμένες μοτοσικλέτες, οι οποίες θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.
Τις έρευνες και προανακριτικό έργο ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας,  για  την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εμπλοκή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι επιπρόσθετα στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου