Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Το Σάββατο απευθείας από την ΜΕΤ και στην Πρέβεζα Η «Ρουσάλκα» του Antonín Dvořák

Με το κλασικό αριστούργημα «Rusalka» του Antonín Dvořák (Ντβόρζακ) συνεχίζεται το βραβευμένο πρόγραμμα της Μet από το Δήμο Πρέβεζας, το Δημοτικό Ωδείο "Σπύρος Δήμας" και τη Metropolitan Opera το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 19.55 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας
Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η πιο σημαντική σήμερα ερμηνεύτρια του ρόλου, η υψίφωνος Ρενέ Φλέμινγκ. Στο ρόλο του πρίγκιπα ο Πολωνός τενόρος Πιότρ Μπεστσάλα, ενώ τη μάγισσα του βάλτου Γεζιμπάμπα θα ερμηνεύσει η μεσόφωνος Ντολόρα Ζάγιτς. Σκηνοθεσία: Οτο Σενκ.
Η όπερα παρουσιάζει με αριστουργηματικό τρόπο τον τραγικό έρωτα μιας νύμφης του νερού κι ενός θνητού Πρίγκιπα. Η ιστορία, μεταξύ άλλων, είναι εμπνευσμένη και από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η Μικρή Γοργόνα». 
Η Renée Fleming προσπαθεί να κερδίσει την αγάπη του θνητού Πρίγκιπά της και η αγάπη της τεράστια, η αγάπη όμως του καλού της μικρή και γρήγορα εξατμίζεται, με την ηρωίδα μας να επιφυλάσσει δραματικό τέλος στον άπιστο. Ως το δραματικό φινάλε έχει βεβαίως τραγουδήσει την πιο διάσημη άριά της, το μαγευτικό «Τραγούδι στη Σελήνη».
Διάρκεια: 4 ώρες περίπου
Η παράσταση μεταδίδεται σε απευθείας σύνδεση, μέσω δορυφόρου.
Οι ζωντανές προβολές από τη ΜΕΤ πραγματοποιούνται για 5η χρονιά στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση), όπου υψηλής ποιότητας μηχανήματα «ταξιδεύουν» το κοινό στην Όπερα της Νέας Υόρκης, ενώ οι παραστάσεις, συνοδεύονται από υπότιτλους στα ελληνικά.
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ (και 5 ευρώ για μαθητές και φοιτητές). 
Περισσότερες πληροφορίες από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας (στο τηλέφωνο 2682025320 και στο odioprev@otenet.gr )


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου