Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Υποβάθμιση Κέντρων Υγείας Π.Ε. Άρτας

Σε επιστολή που απέστειλε η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, που συνεδρίασε εκτάκτως τη Δευτέρα 3/1/3014, με αφορμή την απόφαση να μην βρίσκεται σε υπηρεσία το νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Άρτας, μεταξύ των οποίων και το Κ.Υ. Άνω Καλεντίνης, κατά τις νύχτες, τις Κυριακές και τις Αργίες τονίζει τα εξής:

Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κύριε Δήμαρχε
Πριν λίγες ημέρες είχα δηλώσει -με αφορμή το σχέδιο νόμου που δόθηκε στη δημοσιότητα για τη δήθεν «μεταρρύθμιση» στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας-, ότι προοιωνίζει την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των ήδη ταλαιπωρούμενων πολιτών.
Η απόφαση, που στάθηκε η αφορμή της σημερινής κατεπείγουσας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου σας, να μην βρίσκεται δηλαδή σε υπηρεσία το νοσηλευτικό των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Άρτας, μεταξύ των οποίων και το Κ.Υ. Άνω Καλεντίνης, κατά τη διάρκεια της νύκτας και των αργιών είναι επακόλουθο της δήθεν μεταρρύθμισης, που στην πράξη αποδεικνύεται απορρύθμιση.
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο τομέα της δημόσιας Υγείας οδηγούν σταδιακά στην υποβάθμιση υγειονομικών υπηρεσιών, όπως τα Κέντρα Υγείας, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών.
Το συμπέρασμα που αβίαστα προκύπτει είναι ότι οι κυβερνώντες δίνουν μεγαλύτερο βάρος στους δανειστές-τοκογλύφους, παρά στην υγεία του λαού. Δεν τους ενδιαφέρει ότι αφήνουν υγειονομικά ακάλυπτη την ελληνική περιφέρεια και ότι καταδικάζουν σε ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια και απομόνωση τον ήδη δοκιμαζόμενο κόσμο της υπαίθρου.
Από την πλευρά μου, όπως πριν ένα χρόνο έδωσα τον αγώνα για την ακύρωση της απαράδεκτης απόφασης που άφηνε χωρίς ασθενοφόρα τα Κ.Υ. του νομού μας τις νύχτες και τις αργίες, έτσι και τώρα θα δώσω τον δίκαιο αγώνα για τη ζωή και την υγεία των συμπολιτών μας.
Όπως τότε, με την πίεση όλων μας, ακυρώσαμε στην πράξη εκείνη την απόφαση, έτσι και τώρα καλούμαστε να ανατρέψουμε τις πολιτικές που αφανίζουν τον κόσμο της περιφέρειας.
Όλγα Γεροβασίλη
Υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου