Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Κόλλησε η επιχείρηση «Δευκαλίων» -Εφτασε το Πολεμικό Ναυτικό στην Κεφαλονιά και δεν έχει που να δέσει



Λίγες ώρες μετά το χθεσινό χτύπημα του Εγκέλαδου στην Κεφαλονιά, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε πως ενεργοποιείται η επιχείρηση «Δευκαλίων» για το νησί, ωστόσο οι μεγάλες ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός των 5,7 Ρίχτερ, δεν επιτρέπει στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού να δέσουν κοντά στις πληγείσες περιοχές.

Οπως γράφει και το onalert.gr, το πλοίο «Προμηθέας» στον οποίο θα φιλοξενηθούν άστεγοι της Κεφαλονιάς, αλλά και το αρματαγωγό ΧΙΟΣ, το οποίο μεταφέρει βοήθεια προς τους πληγέντες -κουβέρτες,τρόφιμα αλλά και κινητά μαγειρεία-, δεν έχουν τρόπο -προς το παρόν- να ξεφορτώσει όσα περιμένουν οι Κεφαλονίτες.
Ο κυβερνήτης του ΧΙΟΣ κάνει τεράστιες προσπάθειες ώστε να εντοπίσει κάποιο σημείο του νησιού που να μπορέσει να δέσει και να ξεφορτώσει, αφού υπάρχει σοβαρός κίνδυνος -λόγω των ισχυρών και επιφανειακών σεισμικών δονήσεων-, να έχουν προκληθεί σημαντικές «αλλαγές» στον βυθό. Και γι΄ αυτό το λόγο ετοιμάζεται αποστολή βατραχανθρώπων οι οποίοι θα αναλάβουν αποστολή χαρτογράφησης αστραπής, αφού όπως φαίνεται, ο Δευκαλίωνας, ενεργοποιήθηκε πρόχειρα και χωρίς να έχουν εντοπιστεί οι προτεραιότητες και οι ανάγκες.

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου