Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

10.000 επιπλέον ένστολοι θα λάβουν το επίδομα των 500 ευρώ -Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι



Αυξημένος κατά 10.000 θα είναι ο αριθμός των ενστόλων που θα λάβουν το έκτακτο επίδομα των 500 ευρώ, από το πρωτογενές πλεόνασμα.
Οπως σημείωσε χθες στην Ολομέλεια, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, οι τελικοί δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι 74.664 έναντι 64.000 που είχε προβλεφθεί αρχικά και αυτό γιατί από τον μισθό των 1.500 ευρώ, που αποτελεί το όριο, θα εξαιρεθούν νυχτερινά και οικογενειακό επίδομα.

Πέραν αυτών, ο υπουργός αναφερόμενος στην επικείμενη συζήτηση για την ευρωπαϊκή λύση στο ελληνικό χρέος, σημείωσε ότι διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις ώστε και οι εταίροι να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους. Υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση με σοβαρότητα και συγκεκριμένες θέσεις έθεσε στόχους και διεκδίκησε βαθμούς ελευθερίας. Το αποτέλεσμα κρίνεται τουλάχιστον ως ικανοποιητικό. Ενδεικτικά: επιβεβαιώθηκε η επίτευξη σημαντικού πρωτογενούς πλεονάσματος. Το δημοσιονομικό έλλειμμα 2013 διαμορφώθηκε σε 2,5%, ''διαψεύστηκαν έτσι οι καταστροφικές προφητείες του κ. Τσακαλώτου''. Πρόσθεσε πως «αναγνωρίστηκε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2014 όταν πριν από λίγους μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ,  εντός και εκτός βουλής, υποστήριζε ότι ο προϋπολογισμός είναι στον αέρα και θα χρειαστεί αναθεώρησή του με πρόσθετα μέτρα. Ο ελληνικός λαός με θυσίες διέψευσε τις προβλέψεις του κ. Τσακαλώτου. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πλεόνασμα που μπορεί να μοιραστεί».
Τέλος, ζήτησε ευρύτερες συναινέσεις και συγκλίσεις προκειμένου «να μετατρέψουμε την σταθεροποίηση σε δυναμική ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή... Ας μην σπαταλήσουμε εθνική ενέργεια για ομφαλοσκοπήσεις. Επιβάλλονται συγκλίσεις».


Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου