Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Έκθεση του Σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου στο Αργυρόκαστ​ρο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση του Σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου στο Αργυρόκαστρο. Ο σύλλογος, προσκεκλημένος από τον Σύνδεσμο Ελληνοαλβανικής Φιλίας, «Miqesia», συμμετείχε με έκθεση εικαστικών έργων, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 193η Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, που διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο. 

Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε το έργο τόσο μεγάλου αριθμού καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών στη γειτονική χώρα. Στην έκθεση αυτή, που είναι και η πρώτη εικαστική παρουσία του συλλόγου μας, 28 Έλληνες Εικαστικοί,
παρουσίασαν περισσότερα από 40 έργα Γλυπτικής, Ζωγραφικής και Χαρακτικής.
Εντυπωσιακή υπήρξε η τελετή των εγκαινίων της έκθεσης που πραγματοποιήθηκε, στις 24 Μαρτίου 2014, στο φουαγιέ του θεάτρου “Zihni Sako”.  Στην τελετή παρευρέθησαν: ο Αντιπρόεδρος της Βουλής της Αλβανίας κ. Ευάγγελος Ντούλες, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας κ. Άλκης Πούλης, ο Νομάρχης Αργυροκάστρου, ο Δήμαρχος Αργυροκάστρου κ. Flamur Bime, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου "Eqerem Çabej" του Αργυροκάστρου και εκ μέρους των Ελληνικών Αρχών, ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου, κ. Νικόλαος Κοτροκόης. Παρευρέθησαν επίσης εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομογένειας, σημαντικοί Ζωγράφοι και Γλύπτες της περιοχής, άνθρωποι των Γραμμάτων και των δύο χωρών, μεταξύ των οποίων καθηγητές του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι καθηγητές του Π. Π. Γ/σίου Ζωσιμαίας Σχολής, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου.
Εκ μέρους του Συνδέσμου Ελληνοαλβανικής Φιλίας, «Miqesia» απεύθυνε χαιρετισμό ο κ.  Πύρρος Κίκης, σκηνοθέτης και ηθοποιός, Γραμματέας του Συνδέσμου.  Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του  Σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου, κ. Μιχάλη Οικονομίδη, που  έκανε μια σύντομη αναφορά στις δραστηριότητες του συλλόγου και στην σημασία της έκθεσης στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.
Αθρόα ήταν προσέλευση και υψηλό το ενδιαφέρον του κοινού και των τοπικών μέσων επικοινωνίας. Την έκθεση επισκέφθηκαν πολλά σχολεία μεταξύ των οποίων και το Καλλιτεχνικό Σχολείο του Αργυροκάστρου.
Συμμετείχαν με έργα τους οι Εικαστικοί: Αναγνώστου Αλέξης, Ανδρούτσος Μιχάλης, Γιωτάκη Μαγδαληνή, Γιωτάκης Κωνσταντίνος, Γκούτζος Ιωάννης, Γούση Δήμητρα, Γραμματικόπουλος Δημήτρης, Δερέκα Αγγελική, Δουβανά Αναστασία (Τάτη), Ζωγάκης Γιάννης, Ηλίας Χρήστος, Λισγάρας Σπύρος, Μάντζιος Νίκος, Μήτσης Γιώργος, Μήτση Ειρήνη, Μπερούκας Κώστας, Ναυρόζογλου Λένα, Νουτσοπούλου Πέννυ, Παπαγιάννης Θεόδωρος, Πλιακοπάνος Πάνος, Ρόκος Κυριάκος, Σέλιος Οδυσσέας, Σκαλκώτος Χρήστος, Σταθοπούλου Ουρανία, Σταματοπούλου Μαίρη, Τζούμπας Γιώργος, Τσιόδουλος Στέφανος, Τσιρογιάννης Δημήτρης.
 Ευχαριστούμε τις Ελληνικές Προξενικές Αρχές  και τον Σύνδεσμο Ελληνοαλβανικής Φιλίας «Miqesia» για την τιμητική πρόσκληση, όπως και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της έκθεσης.
                                           Για το ΔΣ του συλλόγου

ο Πρόεδρος  Μιχάλης Οικονομίδης        ο  Γραμματέας Γιάννης Ζωγάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου