Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ στο Δήμαρχο

Τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο επισκέφθηκε σήμερα ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στη χώρα μας David Pearce. Ο κ. Πιρς ο οποίος θεωρείται από τους πιο έμπειρους Αμερικανούς διπλωμάτες, τοποθετήθηκε στην Αθήνα πριν από επτά μήνες και αυτή ήταν η πρώτη του επίσκεψη στα Γιάννινα.
Ο ίδιος δήλωσε ενθουσιασμένος από την περιοχή και σημείωσε ότι πρόθεσή του είναι να συνεχιστεί η συνεργασία της Πρεσβείας με το Δήμο.

«Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Αμερικανό Πρέσβη. Το ενδιαφέρον του για την περιοχή είναι έντονο. Μας ζήτησε αναλυτικά στοιχεία για διάφορους τομείς και κυρίως για τον τουρισμό. Η συνεργασία αυτή θα έχει συνέχεια και ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε πολιτιστικές ανταλλαγές με ενδιαφέρον», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.
Ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του από τις εντυπώσεις που έχει αποκομίσει από την επίσκεψη αυτή και έκανε γνωστό ότι θα την επαναλάβει πολύ σύντομα.
«Διαπιστώνουμε ότι είναι μία περιοχή με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Η συνεργασία μας μπορεί να είναι συνεχής και θα συμβάλλουμε με κάθε τρόπο. Ακούσαμε το όραμα του δημάρχου για τα Ιωάννινα και είναι πράγματι εντυπωσιακό» ανέφερε στις δηλώσεις του.
Στην αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Πολιτειών συμμετείχε και ο υπεύθυνος του Υπουργείου Εξωτερικών για το Ολοκαύτωμα Ίρα Φόρμαν.
Σε δηλώσεις που έκανε εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων στα Ιωάννινα.
«Ήταν ένα εντυπωσιακό τριήμερο. Το μήνυμα όλων των εκδηλώσεων ήταν πολύ ισχυρό. Και το μήνυμα λέει ότι πρέπει να μαθαίνουμε από την ιστορία και τα λάθη του παρελθόντος ώστε να μην τα επαναλάβουμε», υπογράμμισε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου