Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Βενιζέλος σε Παπανδρέου: «Ντροπή σου» -Σάλος στο ΠΑΣΟΚ μετά το «όχι» του πρώην πρωθυπουργού



Με ιδιαίτερα προσβλητικό και αυστηρό ύφος απευθύνθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στον Γιώργο Παπανδρέου, για την επιλογή του να καταψηφίσει το κρίσιμο άρθρο 2, που αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στο πολυνομοσχέδιο.

Ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε να μην διαγράψει τον πρώην πρωθυπουργό, ούτε και τον Απόστολο Κακλαμάνη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αφού κάτι τέτοιο θα οδηγούσε ουσιαστικά στην απώλεια της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση, μετά τη διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη από την ΚΟ της ΝΔ.
Ντροπή σου
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος σε έξαλλη κατάσταση και απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου του είπε «ντροπή σου, δεν μίλησες σε κανέναν για τη στάση του, ούτε απευθύνθηκες σε κανέναν για να ενημερωθείς για τη ρύθμιση που καταψήφισες» με τον πρώην πρωθυπουργό να δείχνει αιφνιδιασμένος από την αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Βενιζέλος, επίσης, απευθυνόμενος στον κ. Κακλαμάνη του είπε, σύμφωνα με πληροφορίες ότι «προσβάλλεις την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ούτε όταν μίλησες στη συνεδρίασή της, ούτε όταν μίλησες στην Ολομέλεια δεν είπες κάτι για τις τράπεζες».
Προσωπικά πολιτικά παιχνίδια
Ο κ. Βενιζέλος κατηγορεί, έμμεσα τους δύο, για προσωπικά πολιτικά παιχνίδια, τα οποία η παράταξη πλήρωσε στο παρελθόν και πρόκειται για πρακτικές που πρέπει να ανατραπούν. Επίσης, πάλι έμμεσα, τους κατηγορεί ότι θέλουν να εμφανίζονται πιο ευαίσθητοι από τους βουλευτές που σηκώνουν το βάρος, χωρίς να έχουν το ηθικό δικαίωμα να το κάνουν.

Στο γραφείο του Παπανδρέου έγινε η σκηνή
Λίγο μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Βουλής ο κ. Βενιζέλος είχε συνομιλία τόσο με τον κ. Παπανδρέου, όσο και με τον κ. Κακλαμάνη, στις οποίες, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, χαρακτήρισε «ντροπή» τη στάση τους, από την οποία, ειδικά από αυτή του πρώην προέδρου της Βουλής, φάνηκε να αιφνιδιάζεται.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος πήγε στο γραφείο του κ. Παπανδρέου, στον οποίο καταλόγισε ότι δεν ζήτησε να ενημερωθεί πως έχει το θέμα των Τραπεζών, ενώ θα μπορούσε να τηλεφωνούσε στον ίδιο για να έχει ενημέρωση. Επισήμανε, επίσης, στον κ. Παπανδρέου ότι δεν πήγε στη συνεδρίαση της Κ.Ο., δεν έκανε τίποτε απ΄ όλα αυτά και στο τέλος καταψήφισε .
Στον κ. Κακλαμάνη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είπε ότι με τη στάση του προσβάλει όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του παρατήρησε ότι δεν πήρε τον λόγο στη συνεδρίαση της Κ.Ο. στην οποία ήταν παρών, ότι δεν είπε τίποτα για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και τελικά δεν ψήφισε το σχετικό άρθρο.
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τον Παπανδρέου και τον Απ. Κακλαμάνη
«H K.O του ΠΑΣΟΚ ενεργώντας συλλογικά και υπεύθυνα, υπερψήφισε συνολικά το νομοσχέδιο με το οποίο συντελείται η τελική στροφή προς την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο.
Το νομοσχέδιο απέκτησε την τελική του μορφή, χάρις στις τεράστιες προσπάθειες και τις βελτιωτικές παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ.
Η ρύθμιση, ειδικότερα, για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, αποτυπώνει το αποτέλεσμα μίας σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, δηλαδή με τους εταίρους και δανειστές μας και ιδίως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που επέμενε στην τήρηση συγκεκριμένων κανόνων του Ευρωπαϊκού δικαίου του ανταγωνισμού, όπως τους διατύπωσε αναλυτικά σε έγγραφό του ο αρμόδιος επίτροπος κ. Αλμούνια.
Κανένα άλλωστε μέλος της Κ. Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν έθεσε ζήτημα σχετικά με τη ρύθμιση αυτή, ούτε στη προχθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ούτε στη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.
Δεν έχει συνεπώς κανείς το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος στα θέματα αυτά από τους σημερινούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης, χωρίς να κατέχουν καμία θέση ευθύνης και δεν ανέχονται ούτε άμεσες ούτε έμμεσες προσβολές.
Οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε.
Όλοι κρινόμαστε, από την παράταξη και τον ελληνικό λαό».

Τι απαντά ο Γιώργος Παπανδρέου

Με δήλωση στο προσωπικό του site στις 02:59 τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τα περί υποκρισίας και ηθικής που είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να καταψηφίσει το άρθρο του πολυνομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και χρησιμοποίησε τα ίδια λόγια:
«Πράγματι, οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση.
Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε.
Πράγματι, ουδείς έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – που από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, σήκωσαν και σηκώνουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί.
Όλοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον Ελληνικό λαό».

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου