Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Έμπρακτη η στήριξη της χοιροτροφίας από τη νυν Περιφερειακή Αρχή



 Η στήριξη της χοιροτροφίας ήταν ένα από τα βασικά θέματα που τέθηκαν κατά την επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου και υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων στην περιοχή της Φιλιππιάδας.
"Ο κλάδος της χοιροτροφίας είναι ένας δυναμικός παραγωγικός κλάδος για την Ήπειρο, καθώς  η  περιοχή Φιλιππιάδας- Άρτας, κατέχει περίπου το 35% της συνολικής παραγωγής της χώρας μας. Σε δύσκολες περιόδους στηρίξαμε τους χοιροτρόφους μας, ώστε να προχωρήσουν οι εξαγωγές σε γειτονικές μας χώρες, δίνοντας έτσι μια άμεση ανάσα, αλλά και καλύτερη προοπτική για το μέλλον, το οποίο  θα πρέπει να στηριχθεί στην εξωστρέφεια", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης.
Επίσης  τέθηκαν και περιβαλλοντικά ζητήματα, με τον κ. Αλεξ. Καχριμάνη, να τονίζει ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει, μέσω του νέου ΕΣΠΑ,  κάθε πρωτοβουλία που θα αναληφθεί για την επεξεργασία των ζωικών αποβλήτων με σύγχρονα μέσα και τεχνολογία. "Ήδη στη Φιλιππιάδα-  επεσήμανε- λειτουργεί μια σύγχρονη μονάδα, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα για τις χοιροτροφικές επιχειρήσεις και το περιβάλλον και αυτό πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για την υπόλοιπη Ήπειρο".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου