Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Παρεμβάσεις για τους αγρότες και την προστασία του Αχέροντα




Στο Καναλάκι, στις συναντήσεις που  έγιναν,  τέθηκε και το έργο εισόδου της κωμόπολης για την επιτάχυνση του οποίου υπήρξαν παρεμβάσεις του νυν Περιφερειάρχη, ενώ τις ευχαριστίες τους μετέφεραν για μια ακόμη φορά προς τους κ. κ. Καχριμάνη και Ιωάννου  αγρότες της περιοχές ΤΟΕΒ Αχέροντα για τους καθαρισμούς που για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες έγιναν στον ποταμό με τις οποίες προστατεύονται οι καλλιέργειες, για τους καθαρισμούς των αποστραγγιστικών αυλάκων, αλλά και για την κάλυψη των δαπανών αποκατάστασης των αντλιοστασίων του.
Για ποταμό Αχέροντα ο Περιφερειάρχης, υπογράμμισε ότι ανήκει  στα υδάτινα συστήματα που αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη ευαισθησία από την Περιφερειακή Αρχή, η οποία ολοκληρώνει τις διαδικασίες για  την εγκατάσταση συστήματος ελέγχου των ποιοτικών χαρακτηριστικών των μονάδων που εκρέουν στους ποταμούς, ενώ περαιτέρω βελτίωση θα επιτευχθεί με την κατασκευή των νέων βιολογικών καθαρισμών.
Ήδη, τόνισε, είναι σε εξέλιξη το έργ0 της Παραμυθιάς, ώστε να σταματήσουν να καταλήγουν ανεπεξέργαστα λύματα στον Αχέροντα.    "Αναβαθμίσαμε- συνέχισε ο Περιφερειάρχης-  τον αρχικό δευτεροβάθμιο βιολογικό που προβλέπονταν στη  μελέτη, σε τριτοβάθμιο και παράλληλα προβλέψαμε, οι εκροές του Βιολογικού Καθαρισμού να χρησιμοποιούνται είτε για άρδευση, είτε να διοχετεύονται υπεδάφια. Έτσι ένα μεγάλο μικροβιολογικό φορτίο θα σταματήσει να καταλήγει στον Αχέροντα και παράλληλα θα βελτιωθεί και το επίπεδο των νερών της θάλασσας στην περιοχή της Αμμουδιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου