Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ



Τον διάλογο που αποφεύγουν με κάθε τρόπο, παρά τις συνεχείς προσκλήσεις της «Συμμαχίας Ηπειρωτών», οι υπόλοιπες παρατάξεις άνοιξε τελικά μαζί με τους πολίτες η παράταξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη, Γιώργου Ζάψα, το βράδυ της Δευτέρας.

Μετά την μη αποδοχή από καμία παράταξη που συμμετέχει στις εκλογές για την Περιφέρεια Ηπείρου της πρόσκλησης για τη πραγματοποίηση μιας ανοιχτής δημόσιας συζήτησης για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Περιφέρειά μας, η «Συμμαχία Ηπειρωτών» αποφάσισε αντί της προγραμματισμένης κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του υποψηφίου Περιφερειάρχη, Γιώργου Ζάψα, να προχωρήσει σε έναν ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες που έδωσαν το παρών στην χθεσινοβραδινή συγκέντρωση η οποία έγινε έξω από το προεκλογικό κέντρο της παράταξης.
Η πρωτοβουλία αυτή βρήκε θετική ανταπόκριση από τον κόσμο ο οποίος έθεσε μια σειρά ερωτημάτων προς τον υποψήφιο Περιφερειάρχη αλλά και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ιωαννίνων, Μάκη Χατζηεφραιμίδη, που με τη σειρά τους, μέσα από τον διάλογο, κατάφεραν να αναλύσουν το σχέδιο αλλά και τις θέσεις της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» για όλα τα μεγάλα ζητήματα της Ηπείρου.
Ανεργία, ανάπτυξη, υποδομές, ενέργεια, πρωτογενής τομέας και παραγωγή, τουρισμός – αθλητισμός και υγεία ήταν μερικές μόνο από τις θεματικές ενότητες που συζητήθηκαν στην εκδήλωση της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» μετά τις ερωτήσεις που υπέβαλαν οι πολίτες.
«Είμαστε η μόνη παράταξη που όχι μόνο δε φοβήθηκε να αντιπαραθέσει τις θέσεις της και το σχέδιο που έχει εκπονήσει για την Περιφέρεια Ηπείρου με τις άλλες παρατάξεις, αλλά επιζητήσαμε αυτή την αντιπαράθεση προσκαλώντας τες σε δημόσιο διάλογο. Σε ντιμπέιτ.
Αυτοί που έπρεπε όμως να δεχτούν δεν το έκαναν. Απέφυγαν δηλαδή τη συζήτηση για την Ήπειρο. Ποιοι; Αυτοί που θέλουν να τη διοικήσουν. Αυτό δείχνει πολλά για τον τρόπο με τον οποίο αποφάσισαν να πορευτούν μέχρι τις εκλογές αλλά και μετά απ’ αυτές. Χωρίς διαβούλευση και μακριά από την κοινωνία», είπε στην εισαγωγική του ομιλία ο υποψήφιος Περιφερειάρχης.
Στη συνέχεια ο κ. Ζάψας δήλωσε σίγουρος για τη συμμετοχή της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» στον δεύτερο γύρο των εκλογών και την τελική της επικράτηση στις 25 Μαΐου.
«Σε πέντε μέρες η υπόθεση θα έχει κριθεί σε πρώτο βαθμό και θα είμαστε και στη δεύτερη Κυριακή όπου θα κριθεί και οριστικά, στο εφετείο για να τελειώνουμε. Να αλλάξει η Περιφερειακή Αρχή. Εγγυόμαστε ότι θα εκλέξετε περιφερειακούς συμβούλους που θα το αξίζουν ώστε να λειτουργήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο στην πραγματική του διάσταση», είπε και για να καταλήξει: «Μη χαρίζεται ψήφους. Αν ήθελαν και οι άλλοι θα ήμασταν μαζί. Μη δίνεται ψήφο σε αυτούς που σας ξεγέλασαν όλα αυτά τα χρόνια. Όσο καλά κι αν πατάνε. Μπορεί και να πέσουν. Και θα πέσουν. Μη χαρίζεται ψήφους σε αυτούς που δεν ενδιαφέρονται και το έδειξαν με τη στάση τους. Πολλοί μαζί μπορούμε. Με τη δύναμή σας θα καταφέρουμε», κατέληξε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης.
Να σημειωθεί πως καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε μετάφραση στη νοηματική για τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα επικοινωνίας και έδωσαν το παρών στο εκλογικό κέντρο της «Συμμαχίας Ηπειρωτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου