Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΑΛΕΞ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, της τουριστικής ανάπτυξης και της βελτίωσης των οδικών υποδομών

Η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, οι οδικές υποδομές, η τουριστική και η αγροτική ανάπτυξη βρέθηκαν στο επίκεντρο των προεκλογικών επισκέψεων που πραγματοποίησε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στις Π.Ε. Ιωαννίνων και Άρτας.

Ειδικότερα:
 Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης υπογράμμισε ότι  το νέο ΕΣΠΑ, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξή της επιχειρηματικότητας, με βασικό στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων. Η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου, πρόσθεσε, έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για την στήριξη των  επιχειρήσεων, ενώ προτεραιότητά της είναι η παραγωγή και πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου.  Μιλώντας στα εγκαίνια της "Πανηπειρωτικής Έκθεσης", ο Περιφερειάρχης, υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη να συνδράμει τους φορείς για τη δημιουργία μόνιμου Εκθεσιακού χώρου διαθέτοντας έκταση που μπορεί να αξιοποιηθεί για το σκοπό αυτό.
 Αναφερόμενος στο ζήτημα των οδικών υποδομών ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι οι περικοπές κατά 70% των πόρων της Περιφέρειας, προκάλεσαν πολλές δυσκολίες στην υλοποίηση του προγράμματος βελτίωσης του οδικού δικτύου, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές, εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων. Σταδιακά έχει αρχίσει να ομαλοποιείται η κατάσταση και με τη βελτίωση του καιρού θα αποκατασταθούν και οι τρέχουσες ζημιές.
Στα Τζουμέρκα και ιδιαίτερα στα Πράμαντα, εκτός των άλλων,    συζητήθηκε κι η σύνδεση της περιοχής με την Ιόνια Οδό, για την οποία ο Περιφερειάρχης, ανέφερε ότι στο πρόγραμμα της Περιφέρειας προβλέπεται σύνδεσή τους μέσω του κόμβου Τερόβου.
Η τουριστική ανάπτυξη, ήταν επίσης ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στις επισκέψεις του  κ. Αλεξ. Καχριμάνη:
Ειδικότερα ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης, υπογράμμισε ότι, η Περιφέρεια έχει στόχο να αναδειχθούν τουριστικά όλες οι περιοχές, ώστε η Ήπειρος να καταστεί τόπος προορισμού και για τις 4  εποχές του χρόνου. Πρόσθεσε δε, ότι ο τουρισμός δεν είναι αυτοσκοπός για αυτό η Περιφέρεια προσπαθεί να τον συνδέσει με τον πρωτογενή τομέα και τις άλλες παραγωγικές δραστηριότητες του κάθε τόπου, ώστε να αποκτά πολλαπλασιαστικά οφέλη.
Κατά την επίσκεψη του στα ορεινά της Άρτας, τέθηκε και το ζήτημα της οδικής σύνδεσης με τα Τρίκαλα, για την οποία ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια έχει ήδη δημοπρατήσει ένα ακόμη τμήμα της και παράλληλα συνεχίζει τις πιέσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία για την εξασφάλιση των πιστώσεων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου.
 Τέλος κατά την επίσκεψή του στο Αθαμάνιο, ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής να προτείνει τον οικισμό του για τη μετατροπή του σε "Ενεργειακό χωριό" και στη δικαστική εμπλοκή που υπάρχει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
 * Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος κατά  περιοχή από την υπ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων Τ. Καλογιάννη και  υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Ιωαννίνων και Άρτας, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε τις Τ.Κ.: Πεστά, Σκλίβανη, Κρυφοβό, Μουσιωτίτσα, Καστρίτσα, Κατσικά, Ελληνικό, Πλαίσια, Καλέντζι, Πλατανούσα, Μονολίθι, Γέφυρα Πλάκας, Πράμαντα, 'Αγναντα, Καταρράκτη, Μικροσπηλιά, Λεπιανά, Ράμια, Κυψέλη, Βουργαρέλι, Αθαμάνιο, Παλαιοκάτουνο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου