Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία



Σε 24ωρη απεργία κατά του νομοσχεδίου για τη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), το οποίο έχει εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή, προχωρούν σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στον ΕΟΠΥΥ, με τη συμμετοχή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ).
Στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας και κατόπιν πορεία προς τη Βουλή.
Γιατροί και εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως το επίμαχο νομοσχέδιο «διαλύει την περίθαλψη» και εκτιμούν πως «θα προκαλέσει απερίγραπτα δεινά στους ασθενείς».
Η ομοσπονδία γιατρών του ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ) χαρακτηρίζει το ν/σ ψευδεπίγραφο και καταστροφικό, τονίζοντας πως προωθήθηκε προς ψήφιση στη Βουλή χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας δήλωσε πως «αίτημα όλων υγειονομικών είναι να μην ψηφιστεί αυτό το τερατώδες νομοσχέδιο και να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση για τη δημιουργία πλήρους, καθολικού, δωρεάν συστήματος υγείας, το οποίο θα καλύπτει όλους τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους πολίτες που ζουν στη χώρα, ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, οικονομική κατάσταση και τόπο διαμονής».
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει «ψευδεπίγραφη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης» με την οποία επιδιώκονται «διαθεσιμότητες 8.500 υγειονομικών από τους οποίους θα υπάρξει απροσδιόριστος μεγάλος αριθμός απολύσεων».
Η ΕΟΟ υποστηρίζει ότι το ν/σ «ακυρώνει στην ουσία την Πρωτοβάθμια Οδοντιατρική Περίθαλψη και θέτει τον οδοντίατρο εκτός αυτής» και «οδηγεί στην εμπορευματοποίηση της υγείας και κατά συνέπεια και στα "χαράτσια" που υποχρεώνονται να πληρώσουν οι ασθενείς για επισκέψεις-φάρμακα - εξετάσεις».


Πηγή:www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου