Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ για τους αγώνες των εργαζομένων στην υγεία

Με αφορμή την πανυγειονομική απεργία της Πέμπτης 6/2/14, που προκήρυξαν όλοι οι υγειονομικοί φορείς της χώρας, αντιστεκόμενοι στην περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των ήδη ταλαιπωρούμενων πολιτών, η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ δηλώνει ότι στηρίζει τους αγώνες των εργαζόμενων του πανυγειονομικού μετώπου.
Πιστεύουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι μπροστά στους αγώνες για δημόσια και δωρεάν υγεία και πως δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια στη δρομολογούμενη κατάρρευσή της. Το Νοσοκομείο Άρτας, η μονάδα ΕΟΠΥΥ, τα Κ.Υ. απογυμνώνονται από προσωπικό και πόρους, θύματα μιας απάνθρωπης πολιτικής, που ιεραρχεί τις προτεραιότητές της, όχι με βάση τις ανάγκες των ανθρώπων, αλλά των αριθμών.
Η υγεία, η ζωή, η ασφάλεια ασθενών και εργαζομένων μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, υποχωρούν μπροστά στις επιταγές των δανειστών-τοκογλύφων, που σχεδιάζουν νέες δομές, προσβάσιμες όμως σε λίγους.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μείνει βουβός παρατηρητής σε όσα σχεδιάζονται εις βάρος των πολιτών. Μαζί με την τοπική κοινωνία οφείλει να διασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας, δωρεάν, προσβάσιμης σε όλους υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου