Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Τα 12 προϊόντα που πρέπει να τα αγοράζετε πάντα βιολογικά



Αν χρειαζόσασταν ακόμα ένα λόγο για να επιλέξετε τα βιολογικά προϊόντα για μια καλύτερη, πιο υγιεινή διατροφή, μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Environmental Research, έρχεται να σας τον προσφέρει.
Διαπίστωσε ότι όταν οι άνθρωποι που ακολουθούν μια διατροφή με βιολογικά προϊόντα, καταφέρνουν να μειώσουν το ποσό των διαλκυλοφωσφορικών (τα οποία αντιπροσωπεύουν το 70% έως 80% των οργανοφωσφορικών παρασιτοκτόνων) στα ούρα τους κατά 89%.

Σε συνδυασμό με αυτή την έρευνα, αμερικανικοί φορείς υγείας εξέδωσαν έναν οδηγό όπου αναφέρουν τα επίπεδα παρασιτοκτόνων στα πιο δημοφιλή φρούτα και λαχανικά.

Τα 12 προϊόντα που έχουν τα υψηλότερα επίπεδα παρασιτοκτόνων (φυτοφαρμάκων) και άρα είναι καλό για την υγεία σας να τα αγοράζετε πάντα από βιολογικές καλλιέργειες είναι τα ακόλουθα:

Μήλα

Φράουλες

Σταφύλια

Σέλινο

Ροδάκινα

Σπανάκι

Πιπεριές

Νεκταρίνια

Αγγούρια

Τοματίνια

Πατάτες

Λαχανικά με πράσινο φύλλωμα

Κάθε δείγμα από τα νεκταρίνια και το 99% των δειγμάτων από τα μήλα βρέθηκαν θετικά για τουλάχιστον ένα είδος φυτοφαρμάκου. Οι πατάτες είχαν περισσότερα φυτοφάρμακα ανά μονάδα βάρους από ό,τι οποιαδήποτε άλλη τροφή στον κατάλογο. Και τα σταφύλια; Κάθε δείγμα σταφυλιών περιείχε τουλάχιστον 15 φυτοφάρμακα!


Πηγή:
onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου