Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ «Συμμαχίας Ηπειρωτών»

«Η αυτοδιοικητική δημοκρατική συμπαράταξη βρίσκεται εδώ. Με όραμα και σχέδιο, με τόλμη και αποφασιστικότητα, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και με μόνο στόχο να υπηρετήσει τον ηπειρωτικό λαό και τα συμφέροντα της Ηπείρου. Για να ξεκολλήσει επιτέλους η περιοχή μας από την τελευταία θέση των περιφερειών της Ευρώπης».

Με αυτά τα λόγια άρχισε την ομιλία του ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, Γιώργος Ζάψας, την ομιλία του στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης το βράδυ της Πέμπτης.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην συνεργασία μεταξύ των δύο παρατάξεων, «Ήπειρος Τόπος Να Ζεις» και «Ήπειρος των Οριζόντων», τονίζοντας πως μπορεί να ξεκίνησαν από διαφορετικές αφετηρίες του ένωσε όμως η αγωνία για τον μέλλον της Ηπείρου.
«Έχουμε διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, μοιραζόμαστε όμως κοινές αξίες στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Υπερβήκαμε, ξεπεράσαμε όσα πιθανόν μας
χώριζαν και συστρατεύτηκαμε, για να αγωνιστούμε για τα δίκαια της Ηπείρου και των Ηπειρωτών, έχοντας στόχο να είμαστε η επόμενη Περιφερειακή Αρχή για το κοινό καλό όλων. Συγκροτήσαμε μια ενιαία, μαχητική και αποφασιστική δύναμη, τη «Συμμαχία Ηπειρωτών» αντλώντας ιδέες, απόψεις και προτάσεις απ’ τις συλλογικότητες, τις πνευματικές, πολιτιστικές, επαγγελματικές, παραγωγικές ενώσεις αλλά και από μεμονωμένους συμπολίτες των τεσσάρων Αντιπεριφερειών, των τεσσάρων νομών της Ηπείρου μας», είπε ο κ. Ζάψας.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης άσκησε δριμεία κριτική στην απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή, την οποία χαρακτήρισε ως «πολιτικό μύωπα», αφού όπως είπε η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα, η Άρτα και τα Γιάννενα, απαιτούν και διεκδικούν αυτό που τους στέρησαν όσοι κυβέρνησαν τον τόπο μας εφαρμόζοντας πολιτικές μυωπικές, χωρίς όραμα και χωρίς σχέδιο.
«Απ’ αυτή την πολιτική μυωπία πρέπει να απαλλαγούμε στην Ήπειρο, όπου το σύνδρομο της ψηφοθηρίας έχει γίνει για τον απερχόμενο Περιφερειάρχη, το καθοριστικό κίνητρο της πολιτικής του. Έτσι αυτοί οι πολιτικοί μύωπες προώθησαν μονομερώς τις υποδομές και τις επενδύσεις προς εκείνους που εξυπηρετούσαν τα πελατειακά τους συμφέροντα, όπως τα Δίκτυα συγκοινωνιών (τραίνο, δρόμοι), τα δίκτυα ενέργειας (αέριο), τον πρωτογενή τομέα (παραγωγή) και την αξιοποίηση των τουριστικών δυνατοτήτων της Ηπείρου», επισήμανε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης.
Συνεχίζοντας την επίθεσή του στον απερχόμενο Περιφερειάρχη ο κ. Ζάψας σημείωσε: «Προσωπικά, για χρόνια ασχολούμαι με την αυτοδιοίκηση. Ποτέ δεν δοξολογούσα πρωθυπουργός που μάλιστα έριξαν τη χώρα στα βράχια. Δεν είμαι με την κεντρική εξουσία όταν με βολεύει και κατήγορος όταν δεν με βολεύει. Και αν ήμουν για πάνω από μια δεκαετία επικεφαλής μιας περιοχής δεν θα κατηγορούσα άλλους για το χάλι τη και δεν θα υποσχόμουν την αλλαγή ζητώντας να με ξαναψηφίσουν», τόνισε ο κ. Ζάψας.

Το πρόγραμμα
Ειδική αναφορά έκανε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης στους στόχους και το πρόγραμμα της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» το οποίο είναι στοχευμένο και ρεαλιστικό, αφού προήλθε μέσα από σχεδιασμό και μετά από διαβούλευση η οποία θα συνεχιστεί. Βασίζεται στη συλλογική δράση, στη σύμπραξη φορέων της περιοχής και όχι στις δήθεν θαυματουργικές ικανότητες κάποιων ατόμων ή στις φιλικές σχέσεις τους με τους υπουργούς.
«Βασικοί μας στόχοι – είπε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης- είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων, και η ολοκλήρωση των υποδομών και των δικτύων που καρκινοβατούν για πολλά χρόνια. Αυτά ενταγμένα σε ένα παραγωγικό μοντέλο συμβατό με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Η ηπειρωτική φύση και οι υψηλού επιπέδου δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού ως παραγωγικοί συντελεστές είναι τα καλύτερα εχέγγυα για το μέλλον. Λέμε ότι η σημερινή θέση της Ηπείρου βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τις δυνατότητές της και ότι οι υπεύθυνοι για το γεγονός αυτό έχουν ονοματεπώνυμο και ξαναδιεκδικούν την ψήφο μας».
Κλείνοντας ο κ. Ζάψας κάλεσε όλους τους γιαννιώτες και τις γιαννιώτισες να στηρίξουν τη Συμμαχία Ηπειρωτών στις κάλπες της 18ης Μαΐου: «Φίλες και φίλοι, πολίτες των Ιωαννίνων και της Ηπείρου.
Όλοι στις κάλπες στις 18 του Μάη! Με τη Συμμαχία Ηπειρωτών! Για την Ήπειρο και την αυτοδιοίκηση! Για το μέλλον των παιδιών μας!
Αντλήσαμε και αντλούμε διδάγματα απ’ τα λάθη μας και ατσαλώνουμε τη θέλησή μας να αγωνιστούμε για να βρουν οι Ηπειρώτες και η Ήπειρος αυτοί που δικαιούνται.
Καλούμαι:
Τους Γιαννιώτες
Τους Θεσπρωτούς
Τους Αρτινούς
Τους Πρεβεζιάνους
ΣΕ:  ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ
ΣΕ: ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ
«…Γιατί ενωμένοι και πολλοί…  μπορούμε να πάμε μακριά».

Ο Μ. Χατζηεφραιμίδης
Νωρίτερα ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ιωαννίνων, Μάκης Χατζηεφραιμίδης, μίλησε κι αυτός για τη συνεργασία των δύο παρατάξεων μέσα από τις οποίες δημιουργήθηκε η «Συμμαχία Ηπειρωτών» ενώ απευθυνόμενους στο πολυπληθές κοινό που έδωσε το παρών στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου τόνισε: «Η συμμετοχή σας μας ενδυναμώνει και στέλνει θαρρώ ένα και μόνο μήνυμα: Νίκη της παράταξής μας. Νίκη της Συμμαχίας Ηπειρωτών στις 18 Μαΐου. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε πορεία στα Γιάννενα και την Ήπειρο. Να γίνει οριστικά παρελθόν η πρωτιά στην ανεργία. Να ξεφύγουμε πάλι από την τελευταία θέση στην ανάπτυξη. Να κλείσει αυτή η αρνητική σελίδα. Να ανοίξουμε καινούργιους δρόμους ελπίδας, για τους νέους μας, για τους συμπολίτες μας. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή τη φορά η κοινωνία μας είναι αποφασισμένη να αλλάξει σελίδα και θα το κάνει».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου