Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ολα όσα αλλάζουν από τον Ιούνιο στις αγορές μέσω Ιντερνετ -Πώς θα γίνονται οι επιστροφές και τι πρέπει να πληρώνει ο καταναλωτής



Αλλάζει το τοπίο στο ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης με ρυθμίσεις που προωθεί και θα εφαρμοστούν από τις 13 Ιουνίου, προσπαθεί να εξασφαλίσει τη μέγιστη ασφάλεια στις συναλλαγές αλλά και να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή διασφάλιση στην ποιότητα του εμπορεύματος.

Σύμφωνα με το in.gr, οι σημαντικότερες αλλαγές που θα τεθούν σε ισχύ από τις 13 Ιουνίου είναι οι εξής:
  • Ο καταναλωτής έχει στη διάθεση του 14 ημερολογιακές ημέρες για να υπαναχωρήσει, χωρίς να χρειάζεται να αναφέρει το λόγο για την απόφαση του.Μοναδική επιβάρυνσή του τα έξοδα αποστολής για την επιστροφή του προϊόντος, ενώ ο προμηθευτής οφείλει να επιστρέψει τα χρήματα συμπεριλαμβανομένου των εξόδων αποστολής. Μάλιστα, σε περίπτωση που ο προμηθευτής δεν έχει ενημερώσει τον καταναλωτή για το δικαίωμα υπαναχώρησης, τότε η προθεσμία αυξάνει από τις 14 ημέρες στους 12 μήνες.
  • Το προϊόν πρέπει να έχει παραδοθεί εντός 30 ημερών από την παραγγελία
  • Το ηλεκτρονικό κατάστημα είναι υπεύθυνο για την πλήρη ενημέρωση που θα παρέχει στον καταναλωτή όσον αφορά το τελικό κόστος του προΐοντος που αγόρασε. Ο καταναλωτής δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει οποιαδήποτε άλλη δαπάνη αν δεν έχει προηγηθεί αναλυτική πληροφόρηση από το κατάστημα.
  • Σε περίπτωση πληρωμής με πιστωτική κάρτα, απαγορεύεται να επιβαρύνονται οι καταναλωτές με επιπλέον κόστος.

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου