Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΑΧΘΕΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 2013

 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το Φεστιβάλ Αραχθείου Θεάτρου Τζουμέρκων στο Παλαιοχώρι Σκούπας Άρτας από 7 έως 12 Αυγούστου.
Στις 7 Αυγούστου δόθηκε από τους φίλους του Αραχθείου Θεάτρου Μουσική Συναυλία προς τιμήν του Σταύρου Ι. Καψάλη. Τιμήσαμε κι ευχαριστήσαμε το Σταύρο Καψάλη για την προσφορά του στην παραδοσιακή μας μουσική κληρονομιά και ειδικότερα για τη συνεχή παρουσία του τα τελευταία χρόνια στα Λαογραφικά δρώμενα του θεάτρου μας αφιλοκερδώς. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το θέατρο για να τιμήσει το μεγάλο Δάσκαλο και δεξιοτέχνη του κλαρίνου.
Την εκδήλωση παρουσίασε η καταξιωμένη δημοσιογράφος του ART TV κ. Βίκυ Ευαγγελίου και προλόγισε ο έγκριτος δημοσιογράφος και συντοπίτης μας κ. Χ. Μέγας. Ο κ. Μέγας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα και χρησιμότητα του Θεάτρου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα αναφέροντας χαρακτηριστικά ‘’Χτίστηκε ένα θέατρο στο πουθενά, όπως γινόταν και στην αρχαιότητα γιατί το είχε και το έχει ανάγκη ο κόσμος’’.
Η βραδιά ξεκίνησε με τη λαλιά του Σταύρου Καψάλη που μας ταξίδεψε στους ήχους της παραδοσιακής μας μουσικής με τον τρόπο που αυτός γνωρίζει άριστα.
Στη συνέχεια η κ. Ρίτα Νάστου αφού εξήρε την προσωπικότητα του τιμώμενου, παρέδωσε στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, την αναμνηστική πλακέτα για να την απονείμει στο Σταύρο Καψάλη εκ μέρους του Αραχθείου Θεάτρου.
Εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας χαιρέτησε την εκδήλωση ο πρόεδρός της κ. Γ. Οικονόμου, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο και την προσωπικότητα του Σταύρου Καψάλη και στη χρησιμότητα του θεάτρου.
Ακολούθως οι τραγουδιστές που προσήλθαν για να τιμήσουν το Σταύρο Καψάλη ερμήνευσαν όλοι μαζί όμορφα παλαιά παραδοσιακά πολυφωνικά τραγούδια που τείνουν να ξεχαστούν προκαλώντας έντονο ενθουσιασμό στους θεατές του θεάτρου.