Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Συνελήφθη ο Αλβανός δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, Ιλίρ Κούπα


Στα Τίρανα, όπου συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα ο Αλβανός δραπέτης των φυλακών Τρικάλων Ιλίρ Κούπα, μεταβαίνει κλιμάκιο αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι Έλληνες αξιωματικοί, οι οποίοι βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις αλβανικές Αρχές, θα ερευνήσουν τον χώρο διαμονής τού Αλβανού δραπέτη, ενώ θα εξετάσουν και τον ίδιο, με σκοπό τη συλλογή στοιχείων για την απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων. Στόχος των Αρχών είναι να διευκρινιστεί ποιος τη σχεδίασε, πώς οργανώθηκε, ποιοι συμμετείχαν και κυρίως να συλλέξουν στοιχεία για τα κυκλώματα μέσα και έξω από τις φυλακές και τους συνεργούς των δραπετών.
Ο καταζητούμενος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, Ιλίρ Κούπα, ο οποίος είχε καταφέρει να διαφύγει μετά την τελευταία αιματηρή μάχη με άνδρες της ΕΚΑΜ στην 'Ηπειρο, όπου έπεσε νεκρός ο ομοεθνής του Μαριάν Κόλα, στις 21 του περασμένου Ιουλίου, συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα στην Αλβανία. Ο Κούπα είχε αποδράσει μαζί με άλλους ομοεθνείς του το Μάρτιο του 2013 από τις φυλακές Τρικάλων.

Η Ελληνίδα δασκάλα που κατέκτησε την Τουρκία

Όμορφη, λαμπερή και ταλαντούχα η Ισμήνη Νταφοπούλου έχει καταφέρει να κατακτήσει τον χώρο της μόδας κάνοντας σταθερά βήματα και προχωρώντας την καριέρα της ανοδικά.
Η εντυπωσιακή Ισμήνη, εκτός από μοντέλο όμως, είναι και δασκάλα και περιμένει με λαχτάρα να μπει στις διδακτικές αίθουσες έτσι ώστε να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα. «Είναι κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ. Ήταν το όνειρο μου από πάρα πολύ μικρή να ασχοληθώ με τα παιδάκια. Είναι λίγο δύσκολες οι εποχές αλλά ξυπνάς το πρωί κι έχεις ένα λόγο να χαίρεσαι. Τα παιδία είναι η χαρά της ζωής».

Συγκλονιστική ιστορία

Συγκλονίζει η ιστορία ενός σκύλου στην Ιταλία.
Ο 12χρονος Τόμι, είναι ένας γερμανικός ποιμενικός ο οποίος πήγαινε καθημερινά σε μια εκκλησία του Σαν Ντονάτσι προκειμένου να συναντήσει την γυναίκα που τον μεγάλωσε.
Καθόταν ήσυχα και αθόρυβα μπροστά στο ιερό και περίμενε την Μαρία. Άδικα όμως διότι εκείνη είχε πεθάνει. Ο λόγος που ο Τόμι πήγαινε στην συγκεκριμένη
εκκλησία ήταν επειδή εκεί είχε γίνει η κηδεία της Μαρίας και εκεί την είχε δει για τελευταία φορά. Έτσι πίστευε πως εκείνη θα γύριζε κάποια στιγμή και θα την συναντούσε.
Ο Τόμι πέθανε το Φεβρουάριο του 2013…

Πηγή:Yahoo OMG

Βράβευση αριστούχων μαθητών

Τους αριστούχους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων και τους μαθητές που μετείχαν στη Βουλή των Εφήβων, θα βραβεύσει ο Δήμος Ιωαννιτών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στις έντεκα το πρωί, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. 

Κανονισμός Λειτουργίας Πεζοδρόμων και Πλατειών

Ομόφωνα στο σύνολό του και με την επιφύλαξη της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας σε ένα σημείο, που αφορά τη αλλαγή της ροής κυκλοφορίας στους πεζοδρόμους, ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Κανονισμός Λειτουργίας Πεζοδρόμων και Πλατειών.
Με τον συγκεκριμένο κανονισμό ο οποίος είχε εγκριθεί από την επιτροπή κυκλοφοριακών θεμάτων και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ρυθμίζονται:
-        Οι όροι κυκλοφορίας τόσο των πεζών, όσο και των οχημάτων ανεφοδιασμού των καταστημάτων που βρίσκονται σε πεζόδρομους και πλατείες, καθώς και κάθε είδους δικύκλων.
-        Τα μέτρα καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος από την  ρύπανση και την μόλυνση.
-        Τα μέτρα προστασίας του κοινού από την ηχορύπανση.
-        Οι προϋποθέσεις χρήσης τμημάτων πεζοδρόμων και πλατειών από τα παρακείμενα καταστήματα και οι υποχρεώσεις των καταστηματαρχών.
-        Οι επιβαλλόμενες κυρώσεις στους παραβάτες.

O Δήμος Ιωαννιτών στηρίζει το αίτημα για ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής


Το πάγιο αίτημα των φορέων της Ηπείρου για την ίδρυση και τη λειτουργία Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επανήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την τελευταία του συνεδρίαση.
Η συζήτηση προκλήθηκε ύστερα από αίτημα της Πρυτανείας, η οποία έθεσε εκ νέου το ζήτημα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και στη κατεύθυνση αυτή επιδιώκει τη στήριξη και τη συμπαράσταση της αυτοδιοίκησης.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο, υπογράμμισε ότι η λειτουργία Πολυτεχνικής Σχολής θα αναβαθμίσει το Πανεπιστήμιο αλλά και την Ήπειρο.

Κοπή πίτας του Συνδέσμου φοιτησάντων στο Γυμνάσιο -Λύκειο Πωγωνιανής

                                                                     ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΟΙΤΗΣΑΝΤΩΝ
ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Σας ενημερώνουμε ότι:
Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11.00΄ π.μ., θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Γυμνάσιο Πωγωνιανής, με τους Καθηγητές, τους Μαθητές και τα Παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου.
Πληροφορίες:
Δολιώτης Αντώνιος —Σωτ. Ζούμπου 21
ΙΩΑΝΝΙΝΑ 453 33 — Τηλ.: 2651021324/6974457557


Διακοπή κυκλοφορίας

Με απόφαση του δημάρχου Ιωαννίνων, απαγορεύεται από σήμερα Σάββατο 25 Ιανουαρίου και μέχρι την Τετάρτη  29 Ιανουαρίου η κίνηση και η στάθμευση οχημάτων, στον κόμβο της οδού Παπανδρέου με την οδό Πατριάρχου Ευαγγελίδη και Κουντουριώτη.
Η κυκλοφορία διακόπτεται προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες αποχέτευσης, στο πλαίσιο του έργου «επέκταση, αναβάθμιση, εκσυγχρονισμό αποχετευτικού συστήματος παραλίμνιας ζώνης».


Συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών

Χθες στις 15.00 στα Ιωάννινα, συνελήφθησαν (3) αλλοδαποί 25, 24 και 21 ετών και 22χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή τους και σε έρευνα που έγινε σε οικία ενός εξ΄αυτών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  (139,7) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης χθες 17.45 στα Ιωάννινα, συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) κιλά και (96) γραμμάρια  ακατέργαστης κάνναβης.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε μη νόμιμους μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του κυκλώματος
Κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά των μεταναστών και για προέλεγχο δρομολογίου
Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.
Συνελήφθησαν ως μέλη του κυκλώματος τρεις υπήκοοι Αλβανίας (ηλικίας 52, 45 και 39 ετών) και ένας 38χρονος Έλληνας, οι οποίοι μετέφεραν οργανωμένα με τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα τρεις λαθρομετανάστες, υπηκόους Αλβανίας.

Τρείς Αλβανοί συνελήφθησαν για 9 διαρρήξεις και κλοπές

 Χθες στις 15.00 στο Ξηρόλοφο Θεσπρωτίας, συνελήφθησαν (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24, 23 και 19 ετών, γιατί όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από  Δεκέμβριο του έτους 2013 έως την ημέρα της σύλληψής τους, στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, διέπραξαν συνολικά (9) διαρρήξεις – κλοπές σε οικίες ιδιοκτησίας ημεδαπών. Επίσης ανωτέρω δράστες δεν έφεραν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα εισόδου και παραμονής στη χώρα. 

Τα νόμιμα "παράθυρα" για λιγότερο φόρο



Μια σειρά από καθ΄ όλα νόμιμα «παράθυρα» για να πληρώσουν λιγότερο φόρο έχει αφήσει ορθάνοιχτα μπροστά στους φορολογουμένους η Εφορία. Πρόκειται για έξυπνες κινήσεις-«κλειδιά», οι οποίες οδηγούν σε δραστική μείωση του φορολογικού λογαριασμού.

Στο δήμο Βόλου το πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών στη χώρα



Στον δήμο Βόλου θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, το πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών στην Ελλάδα.Το θέμα συζητήθηκε την Παρασκευή στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, ο οποίος κατήγγειλε ότι, ενώ υπάρχει νόμος ομόφωνα ψηφισμένος από τη Βουλή, έχει εκδοθεί σε εφαρμογή του η απαιτούμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση και το Προεδρικό Διάταγμα για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων νεκρών, υπάρχουν δυνάμεις που μπλοκάρουν την εφαρμογή τους.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι τα έτσουζαν. Με μπύρα...



Το ότι οι αρχαίοι κάτοικοι της Αιγύπτου παρασκεύαζαν ένα ποτό που μοιάζει με την δική μας μπύρα, είναι λίγο - πολύ γνωστό. Το εντυπωσιακό όμως είναι πως τα νέα ανασκαφικά ευρήματα έφεραν στο φως έναν τάφο στον οποίον είναι θαμμένος ένας από τους παρασκευαστές της περίφημης αιγυπτιακής μπύρας, όπως φαίνεται από τις θαυμάσιες τοιχογραφίες.

Ο Σόιμπλε το παραδέχεται: Δεν θα ήθελα να εφαρμόσω το πρόγραμμα της Ελλάδας στη Γερμανία



Με αισιόδοξη ματιά βλέπει πλέον την κατάσταση της Ελλάδας ο Βόλφγκανγ Σόιμπλε, χαρακτηρίζοντας «μισογεμάτο το ποτήρι», αλλά παραδέχθηκε πως δεν θα ήθελε να εφαρμόσει ένα αντίστοιχο πρόγραμμα στη Γερμανία. Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια στο μεταναστευτικό ζήτημα.

ΣΟΚ: Η οργή για την αδικία που υφίσταται "πνίγει" έναν Ηρακλειώτη, πατέρα δύο παιδιών!

Ένας Ηρακλειώτης, οικογενειάρχης, με δύο παιδιά, είδε τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια του, με τον ίδιο να υφίσταται μια πρωτοφανή αδικία, την οποία και καταγγέλλει στο CretePlus.gr
Ο εν λόγω πολίτης βιώνει ένα πρωτοφανές οικονομικό αδιέξοδο, όχι με δική του ευθύνη, αλλά, όπως λέει, με υπαιτιότητα άλλων.
'Έτσι σήμερα προχωράει στην γραπτή καταγγελία την οποία παρουσιάζουμε αυτούσια για να μπορέσει ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του:
Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α
Ονομάζομαι Π. Τ. , είμαι παντρεμένος και πατέρας 2 διδύμων αγοριών ηλικίας 26 μηνών σήμερα.
Είμαι ιδιωτικός Υπάλληλος και εργάζομαι επί 17 έτη στον Τραπεζικό Κλάδο με τελευταία εργασία μου σήμερα στο Ηράκλειο ενώ η σύζυγός μου είναι άνεργη επί 3 τουλάχιστον έτη. Μέχρι την ένταξή μας στον ΕΟΠΥΥ τον Νοέμβριο του 2012 , ήμουν ασφαλισμένος τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου στον Ασφαλιστικό Φορέα που ασφαλιζόταν το σύνολο του προσωπικού της τράπεζάς μας, το οποίο ονομάζεται ΤΑΥΤΕΚΩ / ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ (http://www.tayteko.gr/index.php/el/klados-ugeias/tomeas-as8eneias-prosopikou-pisteos-american-express) το οποίο δυστυχώς λειτουργεί τουλάχιστο τα τελευταία χρόνια σε βάρος όλων σχεδόν των ασφαλισμένων του, που «έτυχε» να βρίσκονται εκτός Αττικής.

Δημοπρατήσεις νέων έργων σε Περιφερειακές Ενότητες

Τη δημοπράτηση νέων έργων στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας,  Πρέβεζας και Ιωαννίνων, ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Συγκεκριμένα,  στην Π.Ε. Άρτας, δημοπρατήθηκε το έργο  "Συντήρηση- αποκατάσταση και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Ιεράς Μονής Σέλτσου", με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ.
 Στην Π.Ε. Ιωαννίνων δημοπρατήθηκε το έργο "Αντικατάσταση στέγης Ι.Ν. Αγίου Συμεών Στυλίτου Κορύτιανης" με προϋπολογισμό 90.000 ευρώ.

Εξετάσεις Φαρμακοποιών για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος

Σύμφωνα με  σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, η τελευταία προθεσμία για την αποστολή των  δικαιολογητικών των υποψηφίων Φαρμακοποιών για τις Εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας είναι η Τετάρτη 12-02-2014. Ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων είναι η Δευτέρα 17-02-2014.

Ομιλία στη Βουλή της Όλγας Γεροβασίληγια το Ν/Σ του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

…”Θα το πω να ακουστεί όσο πιο καθαρά γίνεται για να το ακούσουν οι αγρότες. Θα γίνετε κολλήγοι στα χωράφια σας. Μην επιτρέψετε να σας κλέψουν τη γη σας, το μόχθο σας, το μέλλον των παιδιών σας. Τα μέτρα που έχει  προωθήσει η κυβέρνηση οδηγούν σε ξεκλήρισμα του αγροτικού κόσμου.”  …
..."Τα μέτρα που έχει προωθήσει η κυβέρνηση οδηγούν σε ξεκλήρισμα του αγροτικού κόσμου. Ξεκλήρισμα με τη κυριολεκτική σημασία της λέξης.

Συνελήφθησαν τέσσερις γυναίκες για κλοπή χρυσών κοσμημάτων από σπίτι στην Άρτα

Συνελήφθησαν χθες (23-01-2014) το μεσημέρι, στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τέσσερις ημεδαπές Ρομά (ηλικίας 48, 35, 22 και 19 ετών),  κατηγορούμενες για κλοπή από σπίτι ηλικιωμένης στην πόλη της Άρτας. 
Ειδικότερα, οι τέσσερις γυναίκες παραβίασαν την μπαλκονόπορτα σπιτιού, την ώρα που απουσίαζε η 83χρονη ιδιοκτήτρια και αφαίρεσαν πλήθος χρυσαφικών, αξίας περίπου (15.000) ευρώ, πλην όμως εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από περιπολούντες αστυνομικούς.

Το αδιαχώρητο στην κοπή της ''Πίτα των Ηπειρωτών'' της 'Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου'' Το Κούγκι''

Δυστυχώς αποδείχθηκε πολύ μικρή, η  μεγάλη αίθουσα του οικήματος της 'Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου ''Το Κούγκι'', αλλά ούτε και ο προαύλιος χώρος στάθηκε αρκετός, για να φιλοξενήσει τους εκατοντάδες Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες, τους φίλους και τις φίλες της Ηπείρου και του Συλλόγου, που κατέφτασαν για να γιορτάσουν και ευχηθούν καλή χρονιά και να κόψουν την καθιερωμένη πατροπαράδοτη ΄΄Πίτα των Ηπειρωτών'', όπως κάνει εδώ και
πολλά χρόνια το άξιο Δ.Σ. της Ένωσης, την  Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014. Και όλοι προέτρεψαν την Πρόεδρο της Ένωσης, την επόμενη εκδήλωση κοπής της Πίτας, να την διοργανώσει στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Αγίου Δημητρίου, για να χωρέσουν όλοι, ακόμη και αυτοί που δεν ήλθαν γιατί γνώριζαν από τις προηγούμενες χρονιές, ότι και φέτος θα δημιουργηθεί το αδιαχώρητο.

Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, ικανοποίησε τους διοργανωτές, τόσο την  εξαίρετη, αποτελεσματική και ουσιαστική και αυτό το δείχνουν τα αποτελέσματα, Πρόεδρο της ΄Ενωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Λίλιαν Παπαδοπούλου, και τα μέλη του Δ.Σ., που στην πλειοψηφία είναι γυναίκες(στο 7μελές Δ.Σ. οι 6 είναι γυναίκες και ο μόνος άνδρας είναι ο Αντιπρόεδρος,

Αιμοδοσία από την Π.Σ.Ε. στο πλαίσιο της γιορτής της πίτας του Ηπειρώτη στο Σ.Ε.Φ.

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ


               Αγαπητές /οί  συμπατριώτσσες και συμπατριώτες,

      Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος στα πλαίσια της Αλληλεγγύης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο μας, στις  16 Φεβρουαρίου  ημέρα κοπής της
πίτας του Ηπειρώτη στο ΣΕΦ, θα διενεργηθεί Εθελοντική Αιμοδοσία.
Καλούνται όλα τα μέλη μας (Συνομοσπονδίες, Ομοσπονδίες, Σύλλογοι, Αδελφότητες)   να συνδράμουν την προσπάθεια μας και να δώσουν αίμα, όσοι μπορούν και  νιώθουν την ανάγκη της προσφοράς για τον συνάνθρωπο μας.
      Κινητό Συνεργείο Αιμοδοσίας με γιατρούς και Νοσηλευτές από το Νοσοκομείο «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»  θα βρίσκεται στο χώρο του ΣΕΦ από τις 9πμ έως 2μμ..
     Εμείς οι Ηπειρώτες αποδεικνύουμε για άλλη μία φορά  ότι μπορούμε και κάνουμε πράξη την αγάπη μας για τον συνάνθρωπο μας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
        Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Δ. Οικονόμου                                                  Γιώργος Αρ. Δόσης



Ημερίδα με θέμα: Τα Τζουμέρκα στο κατώφλι της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 (Σ.Ε.Σ.) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, στις 7:00 μ.μ., στο Ξενοδοχείο STANLEY στην Αθήνα

Η ημερίδα διοργανώνεται από τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Πράξης «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΣΑΝΟΧΩΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ» στον Άξονα Προτεραιότητας «06 – Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Ηπείρου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και από Εθνική Συμμετοχή.
Μέρα με τη μέρα, τα Βόρεια Τζουμέρκα αναδεικνύονται ως ένας από τους πιο περιζήτητους τουριστικούς προορισμούς. Οι φυσικές ομορφιές, η πολιτιστική κληρονομιά, η αυθεντική φιλοξενία κάνουν την περιοχή μας να ξεχωρίζει. Η ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων και πλατειών στα Κατσανοχώρια είναι ένα σημαντικό έργο που μας φέρνει πιο κοντά σε ένα καλύτερο μέλλον.  Βελτιώνει της ποιότητας ζωής, ενισχύει την τοπική κοινωνία, αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά, αναβαθμίζει όλη την περιοχή.
Μέριμνά μας και στόχος μας, στο εξής, θα πρέπει να είναι η αξιοποίηση των νέων ευκαιριών που θα προκύψουν για την περιοχή μας, μέσα από τη νέα προγραμματική Περίοδο 2014 - 2020 (Σ.Ε.Σ.).