Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Συνελήφθη άνδρας και γυναίκα στο Νομό Θεσπρωτίας, που λειτουργούσαν επιχειρήσεις παλαιών σιδέρων (scrap), χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες




Συνελήφθησαν σήμερα (22-01-2014) στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας και στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, ηλικίας 39 και 41 ετών αντίστοιχα, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων παλαιών μετάλλων «scrap», κατηγορούμενοι για παράβαση του Νόμου περί Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Πρόγραμμα επισκέψεων και συναντήσεων με φορείς και συλλόγους στην Άρτα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή Β' Αθηνών Παναγιώτη Κουρουμπλή και της βουλευτού Άρτας Όλγας Γεροβασίλη




Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β' Αθηνών Παναγιώτης Κουρουμπλής και η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη θα επισκεφθούν
  • στις 10:00 τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στην Άρτα, όπου θα συναντηθούν με τους ιατρούς, το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό του Οργανισμού
  • στις 11:00 θα επισκεφθούν το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου θα συναντηθούν με τη Διοίκηση και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων
  • στις 12:00, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τους εργαζόμενους του Γ.Ν.Α. και των Κ.Υ. νομού Άρτας σε ανοιχτή συζήτηση  

«Μια τεράστια έκρηξη» στο Politheatro



«Μια τεράστια έκρηξη»
του Βασίλη Μαυρογεωργίου
Πρεμιέρα για το Politheatro την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 9.15΄μμ  με την  κεντρική σκηνή να ανεβάζει το έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου
 Μια σύγχρονη κωμωδία με καταιγιστικό ρυθμό και πολλές εκπλήξεις!
Η ζωή είναι ένας μικρός παράδεισος, και εμείς αφήνουμε πίσω μας τα παιδικά μας χρόνια για να περάσουμε στην κόλαση της ενηλικίωσης.

Κομιτάτο, καλεί Ήπειρο, Λευκάδα, Βόνιτσα!



Το μεγαλύτερο Καρναβάλι στην Ήπειρο (τόσο από πλευράς εκδηλώσεων όσο και από πλευράς συμμετοχών, που διοργανώνει στην Πρέβεζα, το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας καλεί για να συμμετάσχουν στη μεγάλη με άρματα παρέλασή του το Σάββατο 1-3-2014, πολιτιστικούς συλλόγους, σχολές χορού και άλλα σχήματα από όλη την Ήπειρο.

Διακοπή κυκλοφορίας στην Επ. Οδό κόμβο Αμφιθέας - Αγ. Μαρίνα - Ε.Ο. Ιωαννίνων - Κοζάνης (Π.Ε. Ιωαννίνων)



Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι από τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014, η επαρχιακή οδός 1α, από Χ.Θ.0+000 έως Χ.Θ. 5+200 θα παραμείνει κλειστή, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες κατασκευής, στα πλαίσια του έργου "Βελτίωση επαρχιακής οδού 1α από κόμβο Αμφιθέας - Αγ. Μαρίνα - Ε.Ο. Ιωαννίνων - Κοζάνης". Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διαρκέσουν μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών. Καλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν με συνέπεια την εργοταξιακή σήμανση που έχει τοποθετηθεί και να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευση τους από τη συγκεκριμένη περιοχή, ώστε να διευκολυνθεί η κυκλοφορία, να ελαχιστοποιηθεί η δική τους ταλαιπωρία και κυρίως, ν΄ αποφευχθούν ατυχήματα.

Δήλωση Περιφερειάρχη για τις δημοτικές εκλογές




Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
"Έχω δηλώσει αρχικά στην παράταξή μου, σε όλους όσους πορεύτηκαν μέχρι σήμερα μαζί μου,  ότι ουδείς πρέπει να έχει στο μυαλό του, ότι μπορεί εγώ να αναμειχθώ με τις  τοπικές εκλογές. Δηλαδή, όποιος θέλει, μπορεί να είναι υποψήφιος, αλλά από κει πέρα όμως εγώ ουδεμία ανάμειξη θα έχω στις εκλογές. Δεν είναι ηθικό, ούτε τίμιο. Η κάθε τοπική κοινωνία σε ένα Δήμο, γνωρίζει καλύτερα να αποφασίσει και να πει ποιός θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος. Σε καμία  εκλογική μάχη της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης δεν θα έχω καμία συμμετοχή, ούτε ποιοί θα είναι υποψήφιοι, ούτε πως θα καταρτίσουν συνδυασμούς, ούτε τι θα κάνουν με τις εκλογές. Αν θα είμαι υποψήφιος θα ασχοληθώ μόνο με την Περιφέρεια".

Τη Δευτέρα η εκδήλωση μνήμης για τους Ελληνοεβραίους



Στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 (ώρα 8.30 μ.μ.) στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, αναφέρθηκαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης και ο Πρόεδρος  της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων (και Πρόεδρος του Δ.Σ. Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών) κ. Μωϋσής Ελισάφ,
 Ο Περιφερειάρχης, στις δηλώσεις του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Περιφέρεια συνδιοργανώνει την εκδήλωση, για να τιμηθούν οι άνθρωποι και οι συντοπίτες μας, που "χάθηκαν από τη λαίλαπα του Ναζισμού".  
"Δεν ξεχνά κανένας πρόσθεσε- ότι  από όλο αυτόν τον κόσμο που παραμονή της 25ης Μαρτίου 1944, φορτώθηκε σε καμιόνια, ελάχιστοι γύρισαν.    Εμείς ως Ηπειρώτες, ως Έλληνες, πάντοτε θυμόμαστε του αδελφούς Έλληνες Εβραίους που χάθηκαν από τις θηριωδίες του Ναζισμού".

Πολιτική εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών (Ο.Μ.) Αμβρακικού-Κωστακιών, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη


Την Κυριακή 26/1, η Οργάνωση Μελών (Ο.Μ.) Αμβρακικού-Κωστακιών του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει πολιτική εκδήλωση στη Γαβριά, με τη βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη. Θέμα της εκδήλωσης οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, η εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση, καθώς και τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της ευρύτερης περιοχής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 μ.μ., στο καφενείο του Στ. Τζιουμάκη.

ΚΕΠΕ: Κατάργηση του κατώτατου μισθού για τους νέους!!



Την ώρα που εξετάζεται νέο πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις, το ΚΕΠΕ προτείνει την κατάργηση του κατώτατου μισθού έως ένα έτος για τους νέους ως ένα μέτρο που θα φέρει αποτέλεσμα για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Όπως τονίζει, δε, δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού και η λήψη μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας πρέπει να ληφθούν άμεσα.

Τι αλλάζει στις ομαδικές απολύσεις



Στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ) πέφτει πλέον, το βάρος της έγκρισης ή μη των ομαδικών απολύσεων. Σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης και δη, του υπουργείου Εργασίας να εμφανίσει στην τρόικα ότι εκσυγχρονίζει το θεσμικό πλαίσιο ξεπερνώντας παράλληλα το σκόπελο της νομοθέτησης στη Βουλή, ενεργοποιεί διατάξεις της κοινοτικής νομοθεσίας που δεν εφαρμόζονταν ως σήμερα, ισχυροποιώντας στην πράξη την «αντικειμενικότητα» της όποιας απόφασης του Συμβουλίου.

Ερευνα σοκ: Οι μισές οικογένειες ζουν με τη σύνταξη των γερόντων



Οπως προκύπτει από έρευνα της εταιρείας MARC που έγινε σε 1.201 νοικοκυριά για λογαριασμό της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) η οικονομική ασφυξία έχει οδηγήσει 1 στα 2 νοικοκυριά να επιβιώνουν χάρη στις συντάξεις των οικείων τους.

Συνεχίζεται το «μπρος- πίσω» για τις αποδείξεις -Τι εξετάζει τώρα το ΥΠΟΙΚ για συνταξιούχους-χαμηλόμισθους



Νέο επεισόδιο προστέθηκε στο σήριαλ των αποδείξεων, καθώς μετά από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η πληροφορία ότι οι δαπάνες για τρόφιμα και καύσιμα θα μετράνε στο 50%, το υπουργείο Οικονομικών αναζητά τρόπους αναδίπλωσης.

Η Τρόικα απειλεί για εκατοστή φορά: Πάρτε όλα τα μέτρα, αλλιώς δεν θα υπάρξει συμφωνία



Την εφαρμογή του συνόλου των μεταρρυθμίσεων, που προτείνει ο ΟΟΣΑ, για την άρση των στρεβλώσεων στην ελληνική οικονομία, θέτει ως προϋπόθεση η Τρόικα για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, με επιστολή που έστειλε χθες στους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.