Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Επίσημο πόρισμα της αρχαιολογίας επιβεβαιώνει το μεγάλο θαύμα του Ταξιάρχη στη Ρόδο!

Θα αναρωτηθεί κανείς: Καλά, χρειάζεται έγγραφο του Κράτους και δη της Αρχαιολογίας για να πιστέψουμε στο θαύμα; Απαντάμε: ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ! Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το γεγονός των δακρύων του Ταξιάρχη στη Ρόδο, ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΘΑΥΜΑ!
Όμως, επειδή κυκλοφορούν διάφοροι «περίεργοι» τύποι, λυσσασμένοι αντίχριστοι και χλευαστές της Πίστεώς μας, τους αφιερώνουμε το παρακάτω έγγραφο, με την ελπίδα - έστω και χάρη σ' αυτό - να αποκηρύξουν τις εγωιστικές πλάνες τους, να ξυπνήσουν επιτέλους ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΩΤΗΡΑ, ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ!!!
Ακολουθεί αναλυτικό ρεπορτάζ:
Έπειτα από αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου δια του Αρχιμανδρίτη π. Απόστολου Πεζουβάνη, υπεύθυνου του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιαλυσού, η 4η Εφορία Αρχαιοτήτων απέστειλε επίσημο έγγραφο με το πόρισμα από την εξέταση της Εικόνας του Ταξιάρχη στην Ιαλυσό που δάκρυσε στις 26 Οκτωβρίου 2013.
Το πόρισμα αναφέρεται στην κατάσταση της εικόνας και έπειτα από αυτοψία από τους συντηρητές Σωτήρη Πατατούκο και Φώτη Σιδηρόπουλο, αναφέρει επίσημα ότι η εικόνα δεν έχει υποστεί καμία αλλοίωση στον ξύλινο φορέα, τα χρώματα και το βερνίκι.
Από εδώ και πέρα είναι στην διάθεση και την πίστη του καθενός να ερμηνεύσει αυτό το σημείο.
hellas-orthodoxy.blogspot.gr
Πηγή:tromaktiko

Πέτρινη στήλη 6000 ετών με ελληνικά γράμματα καταρρίπτει τα πάντα! Ραγδαίες ανατροπές ... «Μουδιασμένοι» οι αρχαιολόγοι

Μια απίστευτη ανακάλυψη έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στις ανασκαφές του προϊστορικού οικισμού του Αρχοντικού Πέλλας, λίγες μέρες πριν κλείσει η ανασκαφική περίοδος. Αποκαλύφθηκε στα κατώτερα στρώματα του οικισμού πέτρινη στήλη, διαστάσεων περίπου 30Χ20 εκατ. με εγχάρακτα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου.
Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρονται σε χρονολογία γύρω στο 4000 π.Χ. πολύ πριν από την ανακάλυψη της σφηνοειδούς γραφής από τους Σουμέριους (περίπου 3500 π.Χ.). Δείγματα της Στήλης του Αρχοντικού (όπως πλέον αποκαλείται προσωρινά το εύρημα) έχουν σταλεί στο εργαστήριο Ορυκτολογίας και Πετρογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ώστε να προσδιοριστεί επακριβώς η σύσταση του πετρώματος, γεγονός που θα βοηθήσει στον προσδιορισμό της περιοχής προέλευσής του, η οποία πρέπει να βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση, μια και το πέτρωμα υπάρχει σε τοποθεσίες της περιοχής και χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.
Στην συνέχεια η στήλη, αφού συντηρηθεί, θα υποβληθεί σε εξέταση με ακτίνες Χ ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα γράμματα, που μετά από τόσες χιλιετίες, είναι δύσκολη η ανάγνωσή τους, λόγω φθοράς της επιφάνειας.
«Μουδιασμένοι» οι αρχαιολόγοι
Οι υπεύθυνοι της ανασκαφής αρχαιολόγοι αποφεύγουν να δηλώσουν οτιδήποτε και όπως πληροφορηθήκαμε από έγκυρη πηγή που μας μετέδωσε και την αρχική είδηση, είναι καταφανώς αμήχανοι και «μουδιασμένοι», γεγονός απόλυτα φυσικό αν
αναλογισθεί κάποιος τις τεράστιες ανατροπές δεδομένων που θα φέρει αυτή η συγκλονιστική πράγματι ανακάλυψη.

Ρωσία: Παρασκεύασαν εμβόλιο κατά του καρκίνου

Στην πόλη Νοβοσιμπίρσκ, στην πεδιάδα της δυτικής Σιβηρίας, ερευνητές από το Ινστιτούτο Κλινικής Ανοσολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών δημιούργησαν εμβόλιο κατά του καρκίνου.
Οι πρώτες κλινικές δοκιμές ήταν επιτυχείς, αποδίδοντας εξαιρετικά αποτελέσματα που γεμίζουν ελπίδα την επιστημονική κοινότητα.
Το εμβόλιο χορηγείται σε άτομα με καρκίνο τρίτου ή τετάρτου βαθμού, με επακόλουθη επέκταση της διάρκειας ζωής τουλάχιστον κατά 2 φορές.

Το ενιαίο μισθολόγιο δεν είναι για όλους - Στις ΔΕΚΟ Ο.Β.Ι και Μεταλλουργική Βιομηχανία Ιωαννίνων παίρνουν ακόμα 15 μισθούς

Πορίσματα των οικονομικών επιθεωρητών αποκαλύπτουν οτι διοικήσεις συγκεκριμένων ΔΕΚΟ συνεχίζουν να μοιράζουν λεφτά στους υπαλλήλους τους.Παρά το οτι από το 2010 οι δημόσιοι υπάλληλοι βλέπουν τους μισθούς του να μειώνονται συνεχώς και τα επιδόματα να καταργούνται το ένα μετά το άλλο, οι διοικήσεις δύο ΔΕΚΟ, κάνοντας “παιγνίδια” με το βαθμολόγιο συνέχιζαν να δίνουν απλόχερα υψηλά επιδόματα στους εργαζόμενους
Το Εθνος της Κυριακής φέρνει στο φως τα δύο πορίσματα των οικονομικών επιθεωρητών, σύμφωνα με τα οποία πρόκειται για τις διοικήσεις στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και στη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου. Πληροφοριες της εφημερίδας αναφέρουν οτι οι δύο διοικήσεις πιέζουν με “πολιτικά” μέσα προκειμένου να εξαιρεθούν οι οργανισμοί από τη μείωση του μισθολογικού κόστους που προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο με την αιτιολογία ότι δεν ανήκουν στους φορείς της γενικής κυβέρνησης, γιατί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους δεν προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα και σύμφωνα με τα πορίσματα, απο το 2009 μέχρι και το 2012 οι μισθοί και τα επιδόματα 90 εργαζομένων του ΟΒΙ αυξήθηκαν κατά 4,49% .
Ο ΟΒΙ εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης και ασχολείται με τη χορήγηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, την καταχώριση συμβάσεων μεταφοράς τεχνολογίας, την παρακολούθηση, καταγραφή και ταξινόμηση ευρεσιτεχνιών.
Στη μισθοδοσία του Οργανισμού προβλέπονται επίσης: Οικογενειακό επίδομα σε ποσοστό 10% επί του βασικού μισθού, δώρα εορτών και αδείας, επίδομα διαχειριστικών λαθών για τους εργαζόμενους των οικονομικών υπηρεσιών αλλά και... πρόσθετη αμοιβή αποτελεσματικότητας που ισοδυναμεί με έναν ακόμα μισθό δηλαδή συνολικά οι εργαζόμενοι λαμβάνουν 15 μισθούς!  Δίνονται ακόμη: επίδομα για βρεφονηπιακούς σταθμούς,επίδομα κατασκήνωσης και επίδομα ισολογισμού!
Παραδείγματα
- Υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με δύο παιδιά που λάμβανε μόνο από το οικογενειακό επίδομα 1.100 ευρώ περίπου, δηλαδή το 10% του βασικού του μισθού όταν στο Δημόσιο το ίδιο επίδομα δεν ξεπερνά τα 70 ευρώ!
- Υπάλληλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με δύο παιδιά ενώ θα έπρεπε να αμείβεται με μεικτές αποδοχές 1.569 ευρώ, λάμβανε τον περασμένο Αύγουστο 2.690 ευρώ δηλαδή 1.121 ευρώ περισσότερα λόγω της «ειδικής μισθολογικής πολιτικής».
- Ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, τον περασμένο Αύγουστο, έλαβε 6.369 ευρώ μισθό όταν θα έπρεπε βάσει νόμου να αμείβεται με τα μισά σχεδόν χρήματα (3.124 ευρώ). Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν επίσης ότι οι αμοιβές του διευθυντή και αναπληρωτή διευθυντή υπερέβαιναν κατά πολύ τις αποδοχές του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, όπως προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ιωαννίνων, θυγατρική των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, η Διοίκηση αρχικά εφάρμοσε τις μειώσεις των αποδοχών έτσι όπως προβλέπονται από το νόμο για την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου. Οπως διαπίστωσαν οι οικονομικοί επιθεωρητές μετά από διαχειριστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν στην επιχείρηση, 29 από τους 67 εργαζόμενους δηλαδή σχεδόν οι μισοί, κατέλαβαν θέσεις ευθύνης εκ των οποίων οι 11 μέσα σε μία ημέρα μετά από εισήγηση επιτροπής που συστήθηκε για αυτόν τον λόγο.

Έκλεψαν… το λάγιο αρνί …. από ποιμνιοστάσιο στα Τρίκαλα

Το χρονικό διάστημα από προχθές το μεσημέρι έως χθες το πρωί στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε... περιφραγμένο ποιμνιοστάσιο 54χρονου Τρικαλινού και αφαίρεσαν…. 4 αρνά μεταξύ των οποίων και το …λάγιο (μαύρο) αρνί.
trikalanews.gr
Πηγή:tromaktiko

Ελάχιστα τα ανοιχτά μαγαζιά σε Γιάννενα Λαμία, και Αγρίνιο

Κλειστά στη συντριπτική τους πλειοψηφία παρέμειναν τα μαγαζιά σε Λαμία, Αγρίνιο και Γιάννενα στην πρεμιέρα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.
Με διαμαρτυρίες και κατεβασμένα ρολά υποδέχτηκαν την εφαρμογή του μέτρου εργαζόμενοι και έμποροι σε μεγάλες πόλεις της χώρας.
Οι "μικροί" δεν άνοιξαν στη Λαμία
Ανοιχτά μόνο τα πολυκαταστήματα και λίγα ακόμη μαγαζιά στο κέντρο της πόλης της Λαμίας στην πρεμιέρα της κυριακάτικης λειτουργίας.
"Το crash test της πρώτης Κυριακής πήγε πολύ καλά για μας, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων άκουσε τον Εμπορικό Σύλλογο....περιμένουμε τώρα και από τον Αντιπεριφερειάρχη να κάνει το καθήκον του, με την απόφαση που θα βγάλει τις επόμενες ημέρες...", δήλωσε στη κάμερα του LamiaReport Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας Γιάννης Βλαχογιάννης.
Στις 11:00΄ το πρωί το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Καποδιστρίου έξω από καταστήματα αλυσίδων που ήταν ανοιχτά, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια σε διερχόμενους "υποψήφιους" καταναλωτές.
Νεκρή η αγορά στα Ιωάννινα
Νέκρωσε η αγορά των Ιωαννίνων σήμερα μετά από την πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, της Ομοσπονδίας  Επαγγελματοβιοτεχνών και άλλων φορέων να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα της πόλης.
Ελάχιστα καταστήματα άνοιξαν στην αγορά της πόλης και λίγα πολυκαταστήματα με  πάρα πολύ περιορισμένη κίνηση.
Πηγή:Newsit.gr

Σε εξέλιξη η μερική έκλειψη Ηλίου - τι πρέπει να ξέρετε

Μερική έκλειψη Ηλίου, ορατή στην Αφρική τη νότια Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και περιοχές της Αμερικής, είναι σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Κυριακής.
Στην Ελλάδα η έκλειψη είναι ορατή ως μικρή κάλυψη του ηλιακού δίσκου από τη Σελήνη, ενώ σε άλλες περιοχές του κόσμου θα γίνει αντιληπτή ως ολική.
Ειδικότερα, όσον αφορά τη χώρα μας, σύμφωνα με τους αστρονόμους, ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος, η Σελήνη θα καλύψει σε ποσοστό έως 10% τον ηλιακό δίσκο στη νότια Ελλάδα, ενώ στη βόρεια Ελλάδα η κάλυψη θα είναι μικρότερη.

Top10: Τα πιο "τρελά" παιχνίδια που έχουν δημιουργηθεί ποτέ!

Κατά καιρούς έχουμε δει πάρα πολλά περίεργα παιχνίδια να κυκλοφορούν στην αγορά για να εντυπωσιάσουν τα μικρά παιδιά, όμως αυτά που θα δείτε ξεπερνούν τα όρια τις φαντασίας...
Δείτε τα 10 πιο απίστευτα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά και θα απορήσετε μαζί μας για το τι σκεφτόντουσαν οι δημιουργοί τους όταν τα σχεδίαζαν...

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Πηγή:tromaktiko

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ 110-50 ΤΟΥ ΑΓΣΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ

 Τη νίκη με 110-50 πέτυχε σήμερα το απόγευμα στο κλειστό της Λιμνοπούλας ο ΑΓΣΙ, απέναντι στο Θρύλο Ιωαννίνων. Η ομάδα του Παναγιώτη Κοντογιάννη έπαιξε πολύ καλά, έβγαλε ενέργεια στην άμυνα, έκλεψε πολλές μπάλες και με σωστές επιλογές στην επίθεση έκανε εύκολο το έργο της, φθάνοντας στο 4ο «ροζ» φύλλο της στο πρωτάθλημα, σε ισάριθμες αγωνιστικές.
Εντυπωσιακή εμφάνιση για τον Μίμη Πανταζή που σκόραρε 32 πόντους με 8 τρίποντα! Στα θετικά του αγώνα η επανεμφάνιση του Δημήτρη Φυραρίδη (υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία) και του Βασίλη Πάτρα (ήταν τραυματίας σχεδόν ένα μήνα), η απόδοση των οποίων ήταν πολύ καλή. Δεν αγωνίστηκαν οι Πάνος Μάντζιος, Άκης Καραμπίνης και Χρήστος Τάσσης.
Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα μας, ο Ιόνιος Κέρκυρας, εκτός έδρας, το επόμενο Σάββατο. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 16:00.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 30-20, 56-31, 85-43, 110-50
ΑΓΣΙ (Κοντογιάννης): Μουζακίτης, Κοντός 14 (4), Μαυρογιάννης 2, Μάντζιος Δημ. 9, Φυραρίδης 11 (3), Πάτρας 10, Μάκης 10, Πόθος, Κασόλας, Αυγερινός 10 (2), Φίλιος 12 (2), Πανταζής 32 (8).