Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Κάλαντα σε Περιφερειάρχη και Δήμαρχο

Αύριο Τρίτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς θα επισκεφθούν την Περιφέρεια για τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, στις 11.00 π.μ.  η μπάντα της 8ης Μεραρχίας και στις 11.30 π.μ. η Αδελφότητα Ποντίων. Θα προηγηθεί στις 10.45 π.μ. η ανάγνωση του πρωτοχρονιάτικου μηνύματος από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.

 Επίσης αύριο θα επισκεφθούν τον δήμαρχο Ιωαννίνων για τα κάλαντα, στις δώδεκα το μεσημέρι η μπάντα της Μεραρχίας και στις δωδεκάμισι ο Σύλλογος Ποντίων.

Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη στο Περιφερειακό Συμβούλιο για ΟΠΑΑΧ, ΧΥΤΑ, Απορροφήσεις ΕΣΠΑ, Νέες Φυλακές, Αιθαλομίχλη


 Για  τρέχοντα ζητήματα ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  το Περιφερειακό Συμβούλιο, στη σημερινή του συνεδρίαση. Συγκεκριμένα στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε τα εξής:
Σήμερα,  τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το 2013 θέλω να ευχηθώ σε όλους Χρόνια Πολλά και το 2014 να χαρίσει Υγεία στον καθένα μας  και να είναι καλύτερο σε όλους τους τομείς.  
Λόγω των ημερών, σεβόμενος και το γεγονός ότι πρέπει να επιστρέψουν νωρίς στις έδρες τους οι σύμβουλοι των άλλων περιφερειακών ενοτήτων, επιγραμματικά θέλω να αναφερθώ σε ορισμένες εξελίξεις που είχαμε τις τελευταίες εβδομάδες.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

                ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ
                   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
                                             "ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ"


                                         Ευτυχισμένο το 2014!!
O Εκπολιτιστικόs, Μορφωτικόs και Λαογραφικόs Σύλλογοs Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Aττικής «Άπειρος Γαία», ε ύ χ ε τ α ι     στα Μέλη του και τους Φίλους-Μέλη του, ως και τους λοιπούς συνανθρώπους μας,
                                 Ε υ τ υ χ ι σ μ έ ν ο     το    2014,
ειρηνικό, δημιουργικό, με υγεία Προσωπική και Οικογενειακή.
                                                           Το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, τίμησε τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Κρήτης στην Ελλάδα

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας συμμετείχε σε μεγάλη εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Κρήτης στην Ελλάδα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γήπεδο Ελληνικού και συνδιοργάνωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων, η Παγκρήτια Ένωση Αθηνών, το Εθνικό Ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος, η Κρητική Εστία, η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και
Κρήτης.
«Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία, οι Ομοσπονδίες, οι Αδελφότητες και τα χορευτικά των αποδήμων Ηπειρωτών δεν θα μπορούσαν παρά να είναι εδώ μια τέτοια μέρα», τόνισε στην αρχή του χαιρετισμού του από μέρους της Π.Σ.Ε. ο Έφορος Πολιτισμού Αλέξανδρος Λαμπρίδης.

Γιατί κλείνουν το Σταθμό της ΕΡΑ στα Γιάννενα;

             
                                          ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
              Την επιχείρηση «σκοτάδι» που ξεκίνησε από τις 11 Ιουνίου με το «μαύρο» που επέβαλε στην ΕΡΤ επιχειρεί να ολοκληρώσει η κυβέρνηση βάζοντας στο στόχαστρο μόνο την Εληνική Ραδιοφωνία (ΕΡΑ) Ιωαννίνων. Οι …ενοχλητικές φωνές και η κριτική που ασκείται στη βάρβαρη και αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική έθεσε σε εγρήγορση τα «παπαγαλάκια» της εξουσίας. Τις τελευταίες ώρες οι φήμες κάνουν λόγο για οριστικό λουκέτο με το κατέβασμα του μοναδικού πομπού της τοπικής ΕΡΑ προκειμένου να σιγήσει ο ιστορικός σταθμός που εκπέμπει στην περιοχή των Ιωαννίνων και της Ηπείρου για περισσότερο από 60 χρόνια.
Κομματικοί παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας υιοθέτησαν τα ελάχιστα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου και, όπως φαίνεται, απαίτησαν την επιβολή μιας ακόμα αντιδημοκρατικής και κατασταλτικής ενέργειας. Οι υπεύθυνοι της Δημόσιας Τηλεόρασης υπάκουσαν στην κυβερνητική προσταγή και στη συνέχεια έδωσαν τη δική τους εντολή για το κατέβασμα του μοναδικού πομπού προκειμένου να απαλλαγούν από την «ενοχλητική» δημοσιογραφία, ενώ ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά μόνο την ΕΡΑ Ιωαννίνων. Οι απολυμένοι – εργαζόμενοι της ΕΡΑ στη χθεσινή συνέλευση αποφάσισαν να αντιταχθούν σ’ αυτή την απόφαση και να την αποτρέψουν, καλώντας ταυτόχρονα σε εγρήγορση συλλογικά όργανα, κόμματα, φορείς και πολίτες της πόλης και του νομού Ιωαννίνων, καθώς και της Ηπείρου. Ο τοπικός Ραδιοσταθμός ανήκει πρωτίστως στους πολίτες, τους φορείς και τους χιλιάδες ακροατές, οι οποίοι, αν επιβληθεί τελικά το κατέβασμα του πομπού, θα στερηθούν την ενημέρωση και την ψυχαγωγία που προσφέρει η ΕΡΑ Ιωαννίνων και γενικότερα η ΕΡΑ.
Τη Δευτέρα 30/12 το μεσημέρι αντιπροσωπεία των εργαζομένων της ΕΡΑ επισκέφθηκε το δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο τον οποίο και ενημέρωσε για τις επικείμενες εξελίξεις. Ο δήμαρχος εξέφρασε τη στήριξή του στους εργαζόμενους της ΕΡΑ και δήλωσε ότι θα παρέμβει προς κάθε κατεύθυνση ώστε να συνεχιστεί η εκπομπή του σήματος και του προγράμματος μέσω της μοναδικής πλέον συχνότητας. Την ίδια μέρα το μεσημέρι, επίσης, το θέμα τέθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο από τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κώστα Κωτσαντή, και σήμερα αναμένεται η έκδοση ψηφίσματος που ουσιαστικά θα στηρίζει τη λειτουργία της ΕΡΑ Ιωαννίνων.


Ανακοίνωση Περιφερειάρχη Ηπείρου για μέτρα αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια στο Δήμο Ιωαννιτών

Από τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί στον σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφέρειας Ηπείρου, που είναι εγκατεστημένος στο κέντρο των Ιωαννίνων,  την 29/12/2013 διαπιστώθηκε υπέρβαση του ορίου των 100μg/m3 της  συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10)  και απαιτείται σύμφωνα και με την Κοινή Υπουργική Απόφαση «Βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια» (ΦΕΚ Β’ 3272/23.12.2013) η ενημέρωση του πληθυσμού για την  λήψη μέτρων προφύλαξης καθώς  και η  λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών από εστίες καύσης.

Ευχές από την Όλγα Γεροβασίλη

        Τα όνειρά μας είναι η δύναμή μας, για να ανατρέψουμε τα "αδιέξοδα" …

                                                    Καλή χρονιά

ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2014 Κυριακή 16/2/2014


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
Μέσα από αυτή τη μεγαλειώδη γιορτή της Ηπείρου ένας εκ των στόχων είναι η παρουσίαση και ανάδειξη της αυθεντικής μουσικής και χορευτικής παράδοσης της Ηπείρου.
Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούμε τα χορευτικά συγκροτήματα που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην «Πίτα του ΗΗπειρώτη 2014», να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω ζητήματα που αφορούν στην παρουσίασή τους και διέπουν τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα

Την 29-12-2013/17.00 στην Πρέβεζα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε διαμέρισμα 2ου ορόφου, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές στο διαμέρισμα και να τραυματιστεί ελαφρά ημεδαπός, ο οποίος προσπάθησε να εισέλθει στο εσωτερικό, για να παράσχει βοήθεια στην υπερήλικη μητέρα του, η οποία διέμενε στο διαμέρισμα.Η παθούσα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, με αναπνευστικά προβλήματα.
Η πυρκαγιά κατασβήσθηκε από την Π.Υ., η οποία επελήφθη προανακρίσεως.

Πράξεις Αλληλεγγύης ... Γιορτές Αλληλεγγύης από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Αρτέμιδος. Φαγητό για όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη !!!

 Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αρτέμιδας , προσέφερε σε ημερήσια βάση 240 πλήρεις μερίδες φαγητού, για μια βδομάδα ,για τους κατοίκους της πόλης της Αρτέμιδος(Λούτσα) που μετέχουν στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα της κοινωνικής κουζίνας, του Δήμου Αρτέμιδος - Σπάτων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ηπειρωτών Αρτέμιδος, ευχαριστεί τα μέλη του Συλλόγου, για την προσφορά τους , καθώς και τους αρτοποιούς μέλη του Συλλόγου, που έψησαν τα φαγητά : Ευθύμιο Ζήκα , Σωτήρη Μπάρκα και Αποστόλη Γάτσιο , για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφέραν και σε αυτήν την δράση !!
Επίσης  ευχαριστεί  θερμά όλους τους ανώνυμους φίλους που βοήθησαν για την πραγματοποίηση αυτής της δράσης, πέραν των χρημάτων και με την εβδομαδιαία εθελοντική προσφορά τους !!!

«Συνεργασία ΕΣΕΕ με την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου της Κομισιόν για την ευρωπαϊκή εμπορική πολιτική στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων της Ελληνικής Προεδρίας»

Η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου της Κομισιόν (ΙΝΤΑ) είναι αρμόδια για ζητήματα που αφορούν στον καθορισμό και στην εφαρμογή της κοινής εμπορικής πολιτικής και στις εξωτερικές οικονομικές σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην εν λόγω Επιτροπή κατατίθενται Εκθέσεις, Γνωμοδοτήσεις, Τροπολογίες και άλλα έγγραφα εντός των θεμάτων αρμοδιότητάς της, τα οποία έχει δικαίωμα να τροποποιήσει και να αποφασίσει να υποβάλει στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Συνελήφθη 41χρονος στο Πέτα Άρτας, για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων

Κατασχέθηκαν πήλινα θραύσματα διαφόρων μεγεθών, χάλκινα νομίσματα και χάλκινα αντικείμενα
Συνελήφθη χθες (29-12-2013) το απόγευμα στο Πέτα Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 41χρονος ημεδαπός, για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων.
Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφορίας για λαθρανασκαφή, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας κατάφεραν να
εντοπίσουν τον ανωτέρω συλληφθέντα ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κατωτέρω αντικείμενα:
·        (371) πήλινα θραύσματα, διαφόρων μεγεθών, τα οποία έφεραν ίχνη λάσπης.

Αιτίες για να σε πονάει το κεφάλι σου!

Ο πονοκέφαλος ταλαιπωρεί τους περισσότερους ανθρώπους των αστικών κέντρων και οφείλεται κυρίως στο στρες και το άγχος αλλά και στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας...
 Ημικρανίες, πόνος στο κεφάλι αλλά και στον αυχένα προκαλούνται από διάφορες «απίθανες» αιτίες, που ούτε καν τις φαντάζεσαι.
1. Το κινητό σου
Ακόμα κι αν δεν κάνεις κλήσεις με μεγάλη διάρκεια, το κινητό μπορεί να ευθύνεται για τον πόνο που ταλαιπωρεί το κεφάλι και τα μάτια σου, ιδίως αν το χρησιμοποιείς για να σερφάρεις στο ίντερνετ. Όπως εξηγεί ο δρ Μαρκ Ρόζενφελντ, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, «τα γραφικά του κινητού και οι μικρές γραμματοσειρές κουράζουν περισσότερο τα μάτια, γιατί πρέπει να εστιάζουν πολύ έντονα».

Σχεδιάζουν "επίδομα αιθαλομίχλης"

Άλλη μια σύσκεψη για το θέμα της αιθαλομίχλης έγινε με την συμμετοχή των υπουργείων οικονομικών και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτό που εξετάζουν είναι ένα είδος επιδόματος αιθαλομίχλης...
Αυτό μεταφράζεται ως γενναία έκπτωση στο ρεύμα στις περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αιθαλομίχλης και θα χρησιμοποιηθεί ως κίνητρο για να μένουν σβηστά τα τζάκια. Η κυβέρνηση θα κάνει αύριο ανακοινώσεις.
Πηγή:Newsit.gr


Αλλάζει τίτλο και έμβλημα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014 αλλάζει ο τίτλος του κόμματος.
«Από ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ο νέος τίτλος του κόμματος μας, σύμφωνα και με την απόφαση του ιδρυτικού μας Συνεδρίου είναι ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (συγκεκριμένα ΣΥΡΙΖΑ)», αναφέρεται στην επιστολή.

Αγωνιά το Μαξίμου για τις διαπραγματεύσεις με την τρόιικα και παράθυρο ελπίδας από την Ελληνική προεδρίαΣυσκέψεις επί συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου και το Υπουργείο Εξωτερικών εν όψει της έλευσης της τρόικας το δεύτερο 10ημερο του Ιανουαρίου αλλά και της επίσημης έναρξης της Ελληνικής προεδρίας της ΕΕ στις 8 Ιανουαρίου, όταν και η Αθήνα θα υποδεχθεί τον πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο και το Κολέγιο των Επιτρόπων.

Το 1/4 των αποδοχών τους έχασαν οι εργαζόμενοι σε μια τριετία άγγιξαν επίπεδα του 2006 - Για 13 συνεχή τρίμηνα κατρακυλούν οι μισθοί!Με ένα …φωτεινό διάλλειμα, στο πρώτο εξάμηνο του 2010, η μείωση των μισθών στη χώρα μας είναι συνεχής για 13 τρίμηνα (περισσότερα από 3 χρόνια)
Στα επίπεδα του 2006 και πριν, επέστρεψαν οι μισθοί στην Ελλάδα, λόγω των συνεχών περικοπών που επιβλήθηκαν από τα μνημόνια, τη διάλυση που επέφεραν αυτά στις εργασιακές σχέσεις και την άρση της όποιας προστασίας παρείχαν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Προκλητικό δημοσίευμα αυστριακής εφημερίδας: «Δεν είναι ανέκδοτο -Οι Ελληνες στην προεδρία της ΕΕ»Σε μια ακόμη λαϊκιστική επίθεση κατά της Ελλάδας προχώρησε η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung, η οποία αναφέρεται στην ελληνική προεδρία της ΕΕ σε προκλητικό δημοσίευμα της με τίτλο: «Δεν είναι ανέκδοτο: Οι Ελληνες έχουν την προεδρία της ΕΕ».

Παγκόσμια αγωνία για τον Μίκαελ Σουμάχερ που βρίσκεται σε κώμα -Υποβλήθηκε σε επείγουσα νευροχειρουργική επέμβασηΣε επείγουσα νευροχειρουργική επέμβαση χθες το βράδυ υποβλήθηκε ο Μίκαελ Σουμάχερ ύστερα από τη μεταφορά του σε γαλλικό νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση έπειτα από ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις Γαλλικές Αλπεις, ανακοίνωσε το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Ουρές, ταλαιπωρία και ένταση σε Εφορίες και Τράπεζες
Ένταση και συνωστισμός από νωρίς το πρωί επικρατεί στις περισσότερες ΔΟΥ της χώρας και σε πολλές τράπεζες, καθώς οι πολίτες σπεύδουν να καταθέσουν πινακίδες κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, καθώς και να εξοφλήσουν τέλη κυκλοφορίας και λοιπές φορολογικές υποχρεώσεις.

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 2.000 άνεργους νέους έως 35 ετώνΕπιχορήγηση ύψους 10.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν 2.000 άνεργοι νέοι έως 35 ετών, μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία».
Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υπαγωγή στο πρόγραμμα υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο από τις 30 Δεκεμβρίου 2013 επίσης στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.