Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Δηλώσεις Δημάρχου Ιωαννίνων για συνάντηση με Υπουργό Υποδομών

Την ικανοποίησή του από τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υποδομών, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε το πρωί στα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού, εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.
Ιδιαίτερη θετική χαρακτήρισε ο κ. Φίλιος, την ανακοίνωση του Υπουργού, για δρομολόγηση του ημικόμβου στο Δρίσκο, αίτημα του Δήμου κι άλλων φορέων της περιοχής, όπως και την πρωτοβουλία του Υπουργείου για σύσκεψη στην Αθήνα, προκειμένου να συζητηθεί συνολικά το ζήτημα του αεροδρομίου.
«Η Ιόνια Οδός προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Όπως ανακοίνωσε ο
Υπουργός θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015. Οι ημερομηνίες είναι ασφυκτικές και είμαστε σίγουροι ότι σε ενάμισι χρόνο θα έχουμε έναν ασφαλή δρόμο από τα Γιάννινα μέχρι την Αθήνα», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος και επεσήμανε την ανάγκη να διευκολυνθούν τα έργα και στην περιοχή της Αμπελιάς, όπου ήδη έχουν απαλλοτριωθεί δημοτικές και ιδιωτικές εκτάσεις.

Τα προβλήματα από το φορολογικό και ασφαλιστικό σύτστημα συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη στο Επιμελητήριο

Την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 στα γραφεία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, με πρωτοβουλία του Προέδρου Δημήτρη Δημητρίου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, συγκλήθηκε  σύσκεψη με τους Προέδρους της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ιωαννίνων και του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων κκ. Σωτήρη Χορέβα και Γεώργιο Νταλαμάγκα και την παρουσία της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου.
Τα θέματα της συζήτησης ήταν τα προβλήματα από το φορολογικό σύστημα και τα προβλήματα από το Ασφαλιστικό.

Εκστρατεία καθαρισμού σε πινακίδες και σήματα

"Αγαπάμε την πόλη και την κρατάμε καθαρή". Αυτό είναι το μήνυμα που θα στείλουν την Κυριακή, Δήμος και εθελοντικές οργανώσεις, μετέχοντας σε μία μεγάλη εκστρατεία καθαρισμού των πινακίδων και απομάκρυνσης υλικών που ρυπαίνουν.
Πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας είναι ο Ροταριανός Όμιλος Ιωαννίνων, οι Pagouristas, το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος και ο Δήμος. Η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε ήδη από τα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια, τα οποία θα μετέχουν με τους μαθητές τους.

«Τίτλοι τέλους» για την Ένωση Αγροτικών συνεταιρισμών Πρέβεζας. Απορρίφθηκε από το εφετείο η αναδιοργάνωση της

Για δεκαετίες στήριξε τους παραγωγούς του νομού, ενώ συμμετείχε στην ίδρυση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη»
 «Τίτλοι τέλους» για την Ένωση Αγροτικών συνεταιρισμών Πρέβεζας, η οποία οδηγείται προς εκκαθάριση μετά την επικύρωση του Εφετείου Ιωαννίνων της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πρέβεζας, που έκρινε ως λανθασμένο το σχέδιο αναδιοργάνωσης που είχε καταθέσει η διοίκηση της οργάνωσης.

Τέλος στο επίδομα ανεργίας για όσους διαθέτουν αυτοκίνητο!

   Έβαλαν σκοπό να 
   τρελάνουν τους Έλληνες
Ανατροπές στον τρόπο χορήγησης επιδομάτων σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ....
Νέο σχέδιο καταβολής των επιδομάτων για χιλιάδες πολίτες εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών έπειτα από συζητήσεις με το κλιμάκιο της Τρόικα.
Πλέον τα επιδόματα θα χορηγούνται με περιουσιακά κριτήρια, δηλαδή θα λαμβάνονται υπ” όψιν όχι μόνο τα εισοδήματα που απέκτησε ο ενδιαφερόμενος κατά το εκάστοτε προηγούμενο έτος αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει, δηλαδή τα ακίνητα, τα Ι.Χ. τα δίκυκλα, τα σκάφη αναψυχής και τα λοιπά κινητά αντικείμενα μεγάλη αξίας που έχει στην κατοχή του.

Κατέκτησε το ρουμανικό αναγνωστικό κοινό ο μητροπολίτης Ναυπάκτου

                                                     ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΤΗΝ 
                                           ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ
Εντυπωσιακής υποδοχής έτυχε από το αναγνωστικό κοινό της Ρουμανίας, ο μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος που βρέθηκε στο Βουκουρέστι στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης του βιβλίου του για τον Γέροντα Σωφρόνιο Σαχάρωφ «Οίδα άνθρωπον εν Χριστώ».
Εκατοντάδες ήταν εκείνοι που γέμισαν την μεγάλη αίθουσα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου, προκειμένου να παρακολουθήσουν την επίσημη βιβλιοπαρουσίαση που κράτησε πέντε ώρες!

Ο μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος θεωρείται ο πολυγραφότερος Ιεράρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας σήμερα. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε 21 γλώσσες ανάμεσα στις οποίες είναι τα Κορεάτικα, τα Ουρντού τα Κινέζικα και Σουαχίλι.

Είμαστε ακόμα ζωντανοί! Όρθια με 10 παίχτες η Εθνική!

- Παίζοντας με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από ένα ημίχρονο η Εθνική ομάδα έμεινε στο 0-0 με την Ιαπωνία για την δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του παγκοσμίου κυπέλλου
- Η αποβολή του Κατσουράνη στο 38΄δεν επηρέασε την ελληνική ομάδα που εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας
- Για πρώτη φορά η Ελλάδα κράτησε το μηδέν σε τελική φάση Μουντιάλ
- Με νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού και μη νίκη της Ιαπωνίας απέναντι στην Κολομβία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα βρεθεί στην επόμενη φάση.