Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Προσοχή: Παγετός από σήμερα το βράδυ

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες θα σημειωθούν αύριο Πέμπτη.
Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα (ως προς τις ελάχιστες).  Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά... 
Αναλυτική πρόγνωση:
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στην Ηπειρο.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 5 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: απο 2 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Απονεμήθηκαν τα επιχειρηματικά βραβεία Κούρος 2013

Τα επιχειρηματικά βραβεία Κούρος 2013 απονεμήθηκαν για 19η φορά το βράδυ της Τρίτης από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας σε επιχειρηματίες της νέας γενιάς με εξέχουσα πορεία, υψηλές επιδόσεις και προοπτικές.
Το βραβείο «Ανάπτυξης και Καινοτομίας» απονεμήθηκε στον Ιωάννη Χήτο, πρόεδρο Δ.Σ. & διευθύνοντα σύμβουλο της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Α.Ε. Το βραβείο απονεμήθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου που εμπιστεύονται την ελληνική οικονομία και διαπρέπουν με τον έργο τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Συγκινημένος ο Γιάννης Χήτος
« Είμαι πολύ υπερήφανος και χαρούμενος από την χθεσινοβραδυνή μου βράβευση ,στα πλαίσια των βραβείων Επιχειρηματικότητας ΚΟΥΡΟΣ 2013 ,με το βραβείο Ανάπτυξης & Καινοτομίας ! Ένας θεσμός με ιστορία 20 ετών ! Η εκδήλωση έγινε στο Intercontinental ,σε μια κατάμεστη αίθουσα με ακροατήριο 500 και πλέον ατόμων ,μεταξύ των οποίων ήταν σχεδόν όλη η επιχειρηματική ελίτ της χώρας !! Το βραβείο ήταν προγραμματισμένο να απονεμηθεί από τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά ,όμως τα ..γνωστά απρόοπτα της τελευταίας στιγμής δεν του επέτρεψαν να παρευρεθεί .Επομένως την απονομή ανέλαβε ο δεύτερος στην ιεραρχία θεσμικός παράγοντας της χώρας ,ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ,Β Μειμαράκης .
 Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι μια αποστροφή στην ομιλία του Stelios Χατζηιωάννου της EASYJET ,ο οποίος ανάφερε πως και στον ίδιο απονεμήθηκε το βραβείο που παρέλαβα εγώ ,χθες , πριν από 16 χρόνια ,όταν μόλις είχε ξεκινήσει την αεροπορική του εταιρία EASYJET ,η οποία εξελίχθηκε τα επόμενα χρόνια σε παγκόσμιο κολοσσό ... Νομίζω όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά ...!!!!!!»

Δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ν. Βούτση, Π. Λαφαζάνη και Π. Κουρουμπλή που κατατεθηκε στο Προεδρείο της Βουλής.

Παράνομη η διεξαχθείσα ψηφοφορία
Η διεξαχθείσα ψηφοφορία είναι παράνομη ως απολύτως αντικανονιστική και αντισυνταγματική, εφόσον αυθαιρέτως στην συγκεκριμένη τροπολογία συμπεριλαμβάνονται πέντε διαφορετικά άρθρα, στα οποία δεν καταγράψατε τις διαφορετικές ψήφους των βουλευτών μας. Νόμιμο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν υπάρχει και δεν θα γίνει δεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η φαλκίδευση της ψήφου μας.
Εκ μέρους της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Ν. Βούτσης, γραμματέας της Κ.Ο.
Π. Λαφαζάνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Π. Κουρουμπλής, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος


Δήλωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη για την αποχώρησή της από τη θέση τής επί του καταλόγου βουλευτού της μείζονος αντιπολίτευσης (ψηφολέκτριας) κατά την ψήφιση της τροπολογίας υπ. αριθμ. 942/58 που αφορά στην τιμολόγηση φαρμάκων

Σεβόμενη και υπερασπιζόμενη την κοινοβουλευτική διαδικασία, η οποία επιτάσσει την ακώλυτη έκφραση των βουλευτών και με την ψήφο τους, δεν μπορώ να συναινέσω στη σώρευση πέντε (5) διαφορετικών διατάξεων σε μία ενιαία τροπολογία.
Η εν λόγω διαδικασία που πρόκρινε η συμπολίτευση, συγχωνεύοντας τις διατάξεις της συγκεκριμένης τροπολογίας, υπηρετεί μικροπολιτικές επικοινωνιακές σκοπιμότητες και λειτουργεί εις βάρος της ουσίας του κοινοβουλευτικού έργου, καθώς στερεί από τους βουλευτές το δικαίωμα επιλογής της υπερψήφισης ή καταψήφισης των επιμέρους διατάξεων.

Αποχώρησα λοιπόν από τη θέση τής επί του καταλόγου βουλευτού της μείζονος αντιπολίτευσης, ώστε να μην νομιμοποιήσω, στον βαθμό που μου αναλογεί, την αντικοινοβουλευτική αυτή μεθόδευση.

Εκτεταμένες αστυνομικές εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε όλη την επικράτεια, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας

Συνελήφθησαν συνολικά (592) άτομα για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας και βεβαιώθηκαν (15.058) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και (900) υγειονομικού ενδιαφέροντος
Επιπλέον, προσήχθησαν στις αστυνομικές Υπηρεσίες (3.524) άτομα και ελέγχθηκαν (49.869) οχήματα
Ενδεικτικά, κατασχέθηκαν περίπου (411) κιλά κάνναβης και (105) γραμμάρια ηρωίνης, (215) όπλα διαφόρων τύπων, (14.355) κυρίως από λαθραία τσιγάρα και είδη παρεμπορίου (απομιμητικά προϊόντα, CD-DVDs κ.ά.) και περίπου (27.000) ευρώ

Στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, το τετραήμερο 21.11.2013 έως 24.11.2013, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.
Στις επιχειρήσεις και τους ελέγχους αυτούς, συμμετείχαν αστυνομικοί από Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), Δίωξης Ναρκωτικών κ.λπ.
Κατά τη διάρκεια των ειδικών αυτών αστυνομικών δράσεων συγκροτήθηκε έναςμεγάλος αριθμός συνεργείων, στα οποία διατέθηκαν (6.046) αστυνομικοί και (2.770) υπηρεσιακά οχήματα.
Επίσης, στους ελέγχους αυτούς, συγκαταλέγονται τα παρακάτω αποτελέσματα:
Προσήχθησαν: (3.524) άτομα, εκ των οποίων (2.073) ημεδαποί και (1.451) αλλοδαποί.
Ελέγχθηκαν: (49.869) αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Συνελήφθησαν: (592) άτομα, εκ των οποίων:
·           (196) άτομα για τη νομοθεσία περί αλλοδαπών
·           (84) άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις
·           (72) άτομα για ναρκωτικά
·           (8) άτομα για παρεμπόριο και
·           (232) άτομα για άλλα ποινικά αδικήματα.
Βεβαιώθηκαν συνολικά (15.058) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Σε θετική γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε. του έργου «Πεζόδρομος- ποδηλατόδρομος περιμετρικά της Λίμνης Παμβώτιδας, στο Δήμο Ιωαννιτών Π.Ε. Ιωαννίνων» προχώρησε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου

Το έργο, συνολικού μήκους 17 χλμ, αφορά στη δημιουργία πεζοδρόμου - ποδηλατοδρόμου περιμετρικά της λίμνης Παμβώτιδας σε απόλυτο υψόμετρο 470 μέτρων που αποτελεί και το υψόμετρο οριοθέτησης του αιγιαλού αυτής. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι επεμβάσεις που προτείνονται αφορούν στη δημιουργία μιας διαδρομής περιπάτου, πεζών και ποδηλάτων, με κύριο σκοπό την αναψυχή και την άθληση. Κατά το μεγαλύτερο μέρος αποτελεί ανεξάρτητη διαδρομή μέσα στο φυσικό τοπίο της λίμνης και ακολουθεί τη μορφολογία του εδάφους χωρίς κάποιες ιδιαίτερες επεμβάσεις σε αυτό. Ειδικότερα, ανήκει στην κατηγορία ποδηλατοδρόμων μικτής χρήσης με δευτερεύουσα χρήση το ποδήλατο (συνύπαρξη με πεζούς) με απαγόρευση κίνησης οχημάτων στο σύνολο του.
Μετά από εισήγηση της προέδρου της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η θετική γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε. χωρίς την κατασκευή των τριών γεφυρών επί του αναχώματος (τμήση αναχώματος), όπως αυτό προβλέπεται από την μελέτη, για τις οποίες απαιτούνται ειδικότερες μελέτες. Οποιεσδήποτε επεμβάσεις επί του αναχώματος και της ευρύτερης περιοχής θα πρέπει να προκύψουν μετά την υλοποίηση του Μέτρου «WD05S340: Αποκατάσταση επικοινωνίας πηγών Σαντινίκου και Αμφιθέας με λίμνη Παμβώτιδα» του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ηπείρου.
Ακόμη, διευκρίνισε με σαφήνεια πως το επίχωμα που προβλέπεται από τη μελέτη στο τμήμα από την τάφρο Καστρίτσας μέχρι τους Λογγάδες δεν ανήκει στον λιμναίο χώρο, καθώς είναι εκτός της «κόκκινης» γραμμής οριοθέτησης της λίμνης.

Ενημερωτική εκδήλωση για το ΕΣΠΑ στην Άρτα

Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο πλαίσιο της Πληροφόρησης και Δημοσιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007-2013», διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των έργων που υλοποιούνται στην Π.Ε. Άρτας, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείου Άρτας στις 11.00 π.μ.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
 * Χαιρετισμό ΑντιπεριφερειάρχηΆρτας
* Παρουσίαση Έργων ΕΣΠΑ στην ΠΕ Άρτας – ΕΔΑ Ηπείρου
* Παρουσίαση Έργων «ΝΕΑ ΓΗ» & «ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ» - ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
* Παρουσίαση έργων Πολιτισμού στην ΠΕ Άρτας - ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων
* Τοποθέτηση Περιφερειάρχη
* Συζήτηση




Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος Ντόβας ηγήθηκε προσκυνηματικής εκδρομής στην Κωνσταντινούπολ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος Ντόβας  ηγήθηκε προσκυνηματικής εκδρομής που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη από την Κέρκυρα στην Κωνσταντινούπολη. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να προσκυνήσουνοι Κερκυραίοι συμμετέχοντες τα ευλογημένα χώματα στα
οποία έζησαν οι μεγάλοι Άγιοι που το νησί φιλοξενεί, η Αγία Θεοδώρα η Αυγούστα, η οποία αναστήλωσε ως αυτοκράτειρα του Βυζαντίου τις ιερές εικόνες, και ο Άγιος Σπυρίδωνας, το σκήνωμα του οποίου φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη περίπου 700 χρόνια, στο ναό των Αγίων Αποστόλων.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ηγήθηκε προσκυνηματικής εκδρομής που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη από την Κέρκυρα στην Κωνσταντινούπολη.

Κρύο και χιόνια στα ορεινά

φωτο: Γιώργος Παππάς
Αισθητή σήμερα η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία,
Παροδικές χιονοπτώσεις  σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές στα βόρεια, ενώ σποραδικές καταιγίδες  κυρίως στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με το θερμόμετρο να δείχνει από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά, καθώς και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 ως 9 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση:
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε το κόλπο, για να ξεχωρίζετε το καλό λάδι!

Πολλοί από εσάς έχετε βρεθεί στη δυσάρεστη κατάσταση να αγοράσετε λάδι πληρώνοντάς το για φρέσκο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αλλά τελικά διαπιστώσατε ότι πήρατε «γουρούνι σε σακί». Στη…συνέχεια θα σας δώσουμε μερικές απλές οδηγίες-βήματα ώστε να είσαστε σε θέση να διακρίνετε την ποιότητα του λαδιού που αγοράζετε…
Βασική αρχή: «Το λάδι το καταλαβαίνουμε με τη μύτη και τη γλώσσα. Όχι με το λαιμό».
Έτσι έλεγαν οι παλιοί γεωργοί με την αλάνθαστη εμπειρία τους και δεν πρέπει να το ξεχνάμε, δηλ. με απλά λόγια στο λάδι που θα επιλέξουμε, αναζητούμε την καλή οσμή και γεύση και όχι τόσο αν είναι …καυτερό στο λαιμό μας.
1ο βήμα-Οσμή
Με ευλάβεια και αγάπη στο ευλογημένο προϊόν πλησιάζουμε τη μύτη μας, σχεδόν ακουμπάμε στο στόμιο του δοχείου με το λάδι και προσπαθούμε κυριολεκτικά, με μισόκλειστα ή κλειστά μάτια, να «ρουφήξουμε» με διαδοχικές δύο-τρείς εισπνοές, όλη τη μυρωδιά του. Αφήστε τη φαντασία σας να τρέξει και να σχηματίσει νοερές εικόνες. Αν το λάδι είναι φρέσκο, θα σας πλημμυρίσει με ζωντανά αρώματα ελιάς και φύσεως, σαν να βγήκε εκείνη τη στιγμή από το λιοτρίβι. Όσοι έχετε αυξημένη την αίσθηση της οσμής μπορεί τα αρώματα να σας θυμίσουν και φρούτα
Επισήμανση: Αν το άρωματα είναι ευχάριστο, η μύτη σας δεν θα χορταίνει να τα ρουφάει.

Ο Γιάννης Χήτος εξηγεί πώς πέτυχε την ολική επαναφορά της ΦΙΞ, οδηγώντας την εταιρεία του στον «αφρό» της αγοράς ζυθοποιίας


                                                                                 Από την Πέννυ Κούτρα
H κορυφαία εταιρεία της λίστας των 20 ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών στην Ελλάδα στήθηκε μέσα στην κρίση και σε περιβάλλον βαθιάς ύφεσης για την οικονομία, με την αναβίωση μιας παλιάς φίρμας μπίρας κόντρα σε έναν παντοδύναμο ανταγωνιστή.
Στα σύγχρονα γραφεία της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στην Κάτω Κηφισιά τίποτα δεν θυμίζει παράδοση. Κι όμως, εδώ στεγάζεται το επιτελείο που την άνοιξη του 2010 ξαναλάνσαρε ένα από τα πιο παλιά επώνυμα ελληνικά προϊόντα, την μπίρα FIX, επιτυγχάνοντας μέσα σε μια τριετία να αναδείξει την εταιρεία σε αξιοσημείωτο παίκτη στην ελληνική αγορά. Η χρονική συγκυρία για αυτή την προσπάθεια δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη. Την ώρα που η Ελλάδα εισερχόταν με γοργό βήμα στην ύφεση, η κατανάλωση υποχωρούσε χωρίς φρένο, η ρευστότητα εξαλειφόταν και οι επενδύσεις αναστέλλονταν. Ωστόσο, ο Γιάννης Χήτος, πρόεδρος της επιτυχημένης ελληνικής εταιρείας εμφιαλωμένου νερού ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, αποφάσισε να εισέλθει στην αγορά της μπίρας, όπου το μερίδιο του μεγάλου ανταγωνιστή, της πολυεθνικής Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, άγγιζε το 80%!
Ο ίδιος χαμογελά και απαντά «πως εκ του αποτελέσματος ήταν η καταλληλότερη στιγμή» για αυτή την επένδυση, που έως σήμερα έχει φτάσει τα 35 εκατ.ευρώ. Μέσα σε τρία χρόνια από την κυκλοφορία της υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Χήτου, η μπίρα FIX έχει κατακτήσει μερίδιο άνω του 12% της ελληνικής αγοράς, πραγματοποιεί εξαγωγές σε 18 διεθνείς αγορές και στο τέλος του 2012 εμφάνισε καθαρή κερδοφορία έπειτα από φόρους.
Δεν δείχνει άνθρωπος που τον ενθουσιάζει το ρίσκο. Ηπειρώτης γαρ, κουβαλά την κουλτούρα του νοικοκύρη επιχειρηματία, αυτή που κληρονόμησε από τους γονείς του, οι οποίοι ασχολούνταν με την παραγωγή των αναψυκτικών «Ερμής». Μαζί με τον αδελφό του Νίκο και τον εξάδελφο του Βασίλη ανέλαβαν το τιμόνι της Χήτος ΑΒΕΕ, την εταιρεία που παράγει και εμφιαλώνει το μεταλλικό νερό «Ζαγόρι», ένα από τα πλέον πετυχημένα και αναγνωρίσιμα ελληνικά σήματα. Η ενασχόληση με την μπίρα ήρθε, σύμφωνα με τον ίδιο, «ως φυσική εξέλιξη».

ΤΑ ΝΕΑ: Απόφοιτος δημοτικού πλαστογράφησε το απολυτήριο, πήγε με απόσπαση στη Ρηγίλλης και ίσως είναι σήμερα ...υφυπουργός


Σε μια αποκάλυψη η οποία προκαλεί ερωτηματικά προχωρά η εφημερίδα «Τα Νέα», η οποία αναφέρει πως ο Γιώργος Καμίνης έχει εντοπίσει τουλάχιστον 10 περιπτώσεις υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων οι οποίοι έχουν χρησιμοποιήσει πλαστά πιστοποιητικά προκειμένου να προσληφθούν στον Δήμο Αθηναίων, ενώ ένας από αυτούς έφτασε και στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας.

Συνελήφθησαν δύο διακινητές στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, οι οποίοι μετέφεραν με αυτοκίνητο έναν μη νόμιμο μετανάστη


Συνελήφθησαν, χθες (26-11-2013) το μεσημέρι στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί  διακινητές, ηλικίας 41 και 36 ετών, για μεταφορά   ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 41χρονος με συνοδηγό τον 36χρονο, όπου διαπιστώθηκε ότι αυτοί  μετέφεραν έναν 36χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής, με σκοπό να διευκολύνουν την μεταφορά του στο εσωτερικό της Χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής

Σύλληψη διωκόμενων στο Λούρο Πρέβεζας

Την 26-11-2013/08.45 στο Λούρο Πρέβεζας, συνελήφθησαν (2) ημεδαπές (roma), η μία για χρέη προς το Δημόσιο και η άλλη, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημ-κείου Πρέβεζας, με ποινή φυλάκισης (4) μηνών, για κλοπή.

Τσάι και συμπάθεια τέλος



Όσο προφανές είναι ότι η στήριξη που παρέχει προσωπικά ο Σαμαράς στον Βενιζέλο έχει μεγάλο κόστος τόσο είναι φανερό ότι αυτό που τους ένωνε μέχρι τώρα, ο αυτοσκοπός της εξουσίας, πλέον δεν αρκεί. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δεν πείθουν όλο και περισσότερο, στην πραγματικότητα διευρύνουν το έλλειμμα της αξιοπιστίας τους υπονομεύοντας τόσο την κοινωνική συνοχή, όσο και τις δυνατότητες της χώρας. 
Πράγματι, ενώ μέχρι πρόσφατα τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα λογίζονταν ως σχετικά πιο φερέγγυα, εσχάτως αυτή η αντίληψη αλλάζει εντός και εκτός Ελλάδας. Στο εξωτερικό, πολλαπλασιάζονται οι φωνές που διατυπώνουν πλέον ευθέως πως τα δυο κυρίαρχα κόμματα της μεταπολιτευτικής πραγματικότητας δεν μπορούν να ξεκόψουν από κατεστημένες δυνάμεις και νοοτροπίες που αποτελούν άλλωστε και τα αίτια της κρίσης. Στο εσωτερικό πεδίο η κοινωνία συγκρατείται οριακά, άλλοτε λόγω φόβου, άλλοτε λόγω απουσίας ενός πειστικού εναλλακτικού σχεδίου. Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρομάζει τόσο όσο πριν από δύο χρόνια, με την κοινωνία να βρίσκεται πολλές στιγμές αντιμέτωπη με το φάσμα του διχασμού και τη θανατερή μαυρίλα του ναζισμού να επιμένει να είναι παρούσα.
Την ίδια ώρα όλο και περισσότερες προοδευτικές ευρωπαϊκές φωνές μιλούν για ανάσχεση της λιτότητας και μία αναπτυξιακή προοπτική (Σουλτς, Μπόφινγκερ ).

Τα περίεργα τρικ για να μην κρυώνουμε -Χέρια έξω από τις τσέπες, όχι στους μάλλινους σκούφους



Ο χειμώνας ήρθε, η θερμοκρασία έπεσε και ο καθένας κάνει αυτόματα τις κινήσεις που πιστεύει ότι θα τον ζεστάνουν. Καυτός καφές, μάλλινος σκούφος και χέρια μέσα στις τσέπες. Κι όμως και οι τρεις ενστικτώδεις κινήσεις είναι λάθος. Γιατί υπάρχουν μερικά περίεργα μυστικά τρικ για να μην νιώθει κανείς το κρύο. 

Μην ανοίγετε την κεντρική θέρμανση

Βγαίνοντας από ένα ζεστό σπίτι στο παγωμένο περιβάλλον προκαλεί δυσφορία, καθώς τα αιμοφόρα αγγεία ουσιαστικά δέχονται ένα «σοκ». Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει κανείς να μην κάνει... σάουνα το σπίτι του, αλλά να κρατά τη θερμοκρασία στους 18-20 βαθμούς.
 Ναι στα ροφήματα χωρίς καφεΐνη
Το ζεστό τσάι και ο καφές δίνουν την αίσθηση της θερμότητας, αλλά ουσιαστικά προκαλούν την πτώση της στο σώμα. Για αυτό ευθύνεται η καφεΐνη. Για αυτό οι ειδικοί προτείνουν ροφήματα ντεκαφεϊνέ.
Εξω από τις τσέπες τα χέρια
Η ενστικτώδης κίνηση στο κρύο είναι η τοποθέτηση των χεριών στις τσέπες. Ομως, είναι καλύτερο να περπατά κανείς με τα χέρι στα πλευρά του σώματός του, καθώς αναπόφευκτα θα τα κινήσει, οπότε θα ζεσταθεί.  

Από 3 Δεκεμβρίου ορατός ο κομήτης Ison




  Ένα σπάνιο θέαμα αναμένει τους ανθρώπους, που δεν συμβαίνει σε κάθε γενιά: από τις 3 Δεκεμβρίου, ειδικά τις πρώτες πρωινές ώρες, στο βόρειο ημισφαίριο θα είναι δυνατή η...
παρατήρηση με γυμνό μάτι της τεράστιας φωτεινής ουράς του κομήτη ISON.
Για τους επιστήμονες το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διέλευση του κομήτη μέσα από το ηλιακό στέμμα, που θα συμβεί στις 28 Νοεμβρίου. Αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια.
Κάποια στιγμή ο ISON θα βρίσκεται σε απόσταση μόλις ενός εκατομμυρίου χιλιομέτρων από την επιφάνεια του Ήλιου, 150 φορές πιο κοντά απ’ ότι η Γη.
Ο Ήλιος θα θερμάνει τον πυρήνα του κομήτη, που αποτελείται από μέταλλο και πέτρα, έως τους 2760 βαθμούς Κελσίου.
Ως αποτέλεσμα, όπως αναμένεται, ο κομήτης θα μπορεί να παρατηρηθεί ακόμα και την ημέρα.
schizas.com
Πηγή:Yahoo OMG