Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΚΥΣΕΑ: Αποστρατεύονται οι αρχηγοί ΓΕΣ και Λιμενικού

Αποστρατεύεται ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο οποίος δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ούτε έναν χρόνο σε αυτή τη θέση. Ο κ. Τσέλιος κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία… του και του απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου αρχηγού ΓΕΣ.Τη θέση του καταλαμβάνει ο έως σήμερα διοικητής Α’ Στρατιάς, ο αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς. Προς κάλυψη της κενής διοικητής Α’ Στρατιάς τοποθετήθηκε ο έως σήμερα Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης.
Αλλαγές, όμως, είχαμε και στο Λιμενικό Σώμα, αφού ο αντιναύαρχος Δημήτρης Μπαντιάς αποτελεί πλέον παρελθόν. Στη θέση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής θα κάθεται πλέον ο υποναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος, που υπηρετούσε ως Γενικός Επιθεωρητής του σώματος.
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παραμένει ο Μιχαήλ Κωσταράκος , όπως και αρχηγός ΓΕΝ ο Ευάγγελος Αποστολάκης και αρχηγός ΓΕΑ ο Ευάγγελος Τουρνάς.

Νανοΐνες οδηγούν όγκους στην καταστροφή



Πειράματα σε ζώα – στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Τζώρτζια των Η.Π.Α. - έδειξαν ότι οι όγκοι στον εγκέφαλο μπορούν να συρρικνωθούν αν «κοροϊδέψουμε» τα καρκινικά κύτταρα στο να μεταναστεύσουν μέσω των ινών. Το Ίδρυμα Έρευνας για τον Καρκίνο του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι είναι μία εντυπωσιακή ιδέα, αλλά ότι είναι νωρίς ακόμη για να ενθουσιαζόμαστε.

Επιδημία γρίπης: Έκτακτα μέτρα για τους παιδικούς σταθμούς!



Την προσοχή γονέων και παιδαγωγών σε θέματα υγιεινής και καθαριότητας σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς, εφιστά το υπουργείο Υγείας, με στόχο να περιοριστεί η μετάδοση του ιού της γρίπης που βρίσκεται σε έξαρση, καθώς και άλλων λοιμώξεων.

Σκηνικό εμφυλίου στην Ουκρανία



Νέα επεισόδια σημειώθηκαν και πάλι το μεσημέρι της Τετάρτης στο Κίεβο, με εκατοντάδες αστυνομικούς που έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ανεξαρτησίας να ρίχνουν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και να κάνουν χρήση των κανονιών νερού σε μια προσπάθεια να διαλύσουν τους διαδηλωτές.

HSBC: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο θα φέρει πρόωρες εκλογές και θα θέσει σε κίνδυνο το πρόγραμμα προσαρμογής



Τις πολιτικές εξελίξεις και την επερχόμενη εκλογική μάχη θωρεί η HSBC ως το πραγματικό ζήτημα για την Ελλάδα και όχι την έλευση της Τρόικα, καθώς, οι ενδεχόμενες ανακατατάξεις στην κάλπη μπορεί να οδηγήσουν σε νέα εποχή αστάθειας.

Νέο σκάνδαλο: ΜΚΟ εθελοντικής πυρόσβεσης βάζει "φωτιά". Αποκόμισε πάνω από 2 εκατ. ευρώ




Δικογραφία έχει σχηματιστεί σε βάρος διοικητικού συμβουλίου εθελοντικής οργάνωσης Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα στη Θεσσαλονίκη για κακουργηματική απάτη, ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύλληψη 32χρονου Αλβανού στο Καλπάκι Ιωαννίνων, για κατοχή και διακίνηση 158 κιλών χασίς


Πραγματοποιήθηκε έρευνα σε φορτηγό, όπου εντοπίστηκαν  μέσα σε κρύπτες,  πάνω από (158) κιλά κάνναβης
Συνελήφθη, σήμερα (19-02-2014)  το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μετέφερε με φορτηγό, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης στη χώρα μας.
Η σύλληψη του επετεύχθη στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας  και του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί στο Καλπάκι  Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί, ακινητοποίησαν φορτηγό (νταλίκα), με αλβανικές πινακίδες κυκλοφορίας, το οποίο οδηγούσε ο 32χρονος.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέσα σε  κρύπτες,   στον χώρο των αποσκευών και του αμαξώματος του οχήματος, (118) δέματα που περιείχαν κάνναβη βάρους (158.800) γραμμαρίων.
Επίσης, κατασχέθηκαν  (2) κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα, καθώς και το φορτηγό, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.

Κατάσχεση προϊόντων παρεμπορίου

Την 18-02-2014 το πρωί στη Πρέβεζα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., κατέλαβαν επ’ αυτοφώρω 28χρονο ημεδαπό μικροπωλητή, να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση προϊόντα παραεμπορίου (είδη γραφικής ύλης, μπαταρίες, αναπτήρες), στερούμενος σχετικής άδειας και παραστατικών εγγράφων.

Τα ανωτέρω προϊόντα παρεμπορίου κατασχέθηκαν προκειμένου να καταστραφούν, ενώ σε βάρος του μικροπωλητή βεβαιώθηκε διοικητική παράβαση από το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας.

Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας: Κόκκινος χορός: Χορεύεις;

Ξεκίνησε πριν τρία χρόνια, τότε δειλά-δειλά 70 περίπου Καρναβαλιστές του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας… ντύθηκαν στα… κόκκινα και διασκέδασαν με την ψυχή τους.
Πέρυσι στο Καρναβάλι του 2013, έγινε η… έκρηξη για τον Κόκκινο χορό, αφού περίπου 450 Καρναβαλιστές, δημιούργησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές μια έντονα αποκριάτικη ατμόσφαιρα.
Το Κομιτάτο λοιπόν τα παίζει όλα στο… κόκκινο και φέτος. Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 στο Memories Bar από ώρα 21.30 και μετά, όλα είναι στο Κόκκινο, το χρώμα του πάθους και του έρωτα!
 Τι φοράμε στον κόκκινο χορό; Τα πάντα κόκκινα! Έχεις κόκκινη περούκα; Κόκκινα γυαλιά; Κόκκινο παντελόνι και κόκκινο σακάκι; Είσαι γυναίκα;
Έχεις κόκκινες γόβες; Κόκκινη φούστα; Έχεις κόκκινη Αποκριάτικη στολή, από άλλες χρονιές;
Όλα παίζουν στο Κόκκινο, αφού την Παρασκευή 21 Φλεβάρη, το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας, διοργανώνει τον Κόκκινο χορό! Χορεύεις; Κόκκινος χορός, μην τον χάσεις…


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2013 ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΥ.ΡΙ.Ο. ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ»


Το ηλεκτρονικό μήνυμα που λάβαμε για την πρόσβαση στον απολογισμό του 2013 μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Ηπείρου παραπέμπει σε σύνδεσμο που δεν ανοίγει, δηλ. σε λευκή σελίδα. Και ναι μεν πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα, ωστόσο πρόκειται για τον καλύτερο συμβολισμό της απουσίας διαλόγου και αυτή την τελευταία χρονιά της θητείας της. Και επειδή μιλάμε για την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, διάβασα σήμερα σε μια τοπική εφημερίδα
ότι οι μεταφράσεις της σε ξένες γλώσσες, που έγιναν ερασιτεχνικά και πρόχειρα, με χρήση του αυτόματου μεταφραστή του google, αποτελούν ένα από τα αγαπημένα καλαμπούρια στο διαδίκτυο. Άλλος ένας χαρακτηριστικός συμβολισμός του αυτοσχεδιασμού και της προχειρότητας, που χαρακτηρίζει την πολιτική της.
Επέλεξα να μη ξεκινήσω την τοποθέτησή μου με τη γενική πολιτική κατάσταση, επειδή θέλω να τονίσω αυτήν ακριβώς την ιδιαιτερότητα της σημερινής Περιφερειακής Αρχής. Μπορεί λίγο-πολύ όλοι οι Περιφερειάρχες της Ελλάδας να συμμορφώνονται με την κυβερνητική πολιτική και με τις ταξικές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων, όμως δύσκολα θα βρούμε τέτοια υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τέτοιο φόβο για το διάλογο, τέτοια άγχος για προβολή πλαστών «success story».
Η Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει την παράδοσή της και μας φέρνει για συζήτηση έναν απολογισμό, που α) παρά τις επανειλημμένες αναβολές του θέματος, διανεμήθηκε σε μας την τελευταία στιγμή και μάλιστα όχι ολόκληρος β) εμφανίζει ως «πεπραγμένα», την καθημερινή ευνόητη λειτουργία  των υπηρεσιών στα πλαίσια των καθηκόντων τους και γ) ωραιοποιεί την κατάσταση, παρουσιάζοντας ως «επιτυχίες» αποφάσεις άλλων και αποκρύπτοντας αδυναμίες και αστοχίες.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, η ποδαράτη του Κομιτάτου!!!

Το πρώτο μεγάλο υπαίθριο πάρτι, του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, για τις Απόκριες του 2014, γίνεται το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου. Τόπος συνάντησης στην οδό Καρυωτάκη στο ύψος που είναι το κτίριο του ΟΤΕ και ώρα 19.30.
Η ποδαράτη παρέλαση έφτασε και φέτος εκατοντάδες Καρναβαλιστές, θα βγουν και θα δώσουν το σύνθημα και θα σκορπίσουν μηνύματα αισιοδοξίας κι ελπίδας!

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για τα χημικά της Συρίας

Η Μεσόγειος κινδυνεύει από τα χημικά όπλα της Συρίας. Το μέγεθος του κινδύνου κινητοποίησε περιβαλλοντικούς φορείς και επιστήμονες από... την Ελλάδα και άλλες 13 ευρωπαϊκές χώρες οι οποίοι ζητούν από τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην καταστραφεί το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας στη Μεσόγειο, συνυπογράφοντας σχετική έκκληση.
Στο κείμενο που συντάχθηκε με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», εκφράζεται η ανησυχία «για τον κίνδυνο δηλητηρίασης της Μεσογείου», που οφείλεται «στους πιθανούς κινδύνους μιας τόσο περίπλοκης διαδικασίας καταστροφής που λαμβάνει χώρα πιλοτικά σε ασταθείς θαλάσσιες συνθήκες».

Η Ε.Ν.Α Πρέβεζας για τις τελευταίες εξελίξεις στην Αγορά Αγροτών

Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας ύστερα από τις τελευταίες  εξελίξεις στην Αγορά Αγροτών Πρέβεζας θέλει να ζητήσει συγνώμη, για την ταλαιπωρία, από το καταναλωτικό κοινό και τους δημότες της Πρέβεζας που στηρίζουν την προσπάθεια της από την αρχή της λειτουργίας της συγκεκριμένης αγοράς.
Η ΕΝΑ Πρέβεζας, θεσμική αγροτική συνδικαλιστική οργάνωση, θέλει ταυτόχρονα να καθησυχάσει τους καταναλωτές λέγοντας τους ότι πολύ σύντομα η Αγορά Αγροτών που ήταν πιλοτικό δημιούργημα των 10 πρώτων θαρραλέων παραγωγών της  Πρέβεζας θα λειτουργήσει με άλλη δομή, όπως προβλέπει ο νόμος της Ελληνικής Βουλής.

Ολοκληρώθηκε το πρώτο τμήμα εργασιών για τη γέφυρα της Δέσπως

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά πλέον η ανακατασκευή της γέφυρας της Δέσπως, επί του παραλιακού Οδικού άξονα Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα, καθώς σήμερα ολοκληρώθηκε η σκυροδέτησή της. Το έργο κατασκευάζεται με νέα μελέτη που εκπονήθηκε πέρυσι από την ανάδοχο εταιρία σε συνεργασία με την Περιφερειακή Αρχή και την Ε.Δ.Α.. Με αυτή, σε σύγκριση με την προηγούμενη που είχε εκπονηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, επιτεύχθηκε οικονομία της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ περίπου, και περιβαλλοντικά οφέλη, καθώς έμεινε άθικτο το παρακείμενο βουνό προς το κάστρο της Δέσπως.
Επίσης, ελαχιστοποίησε τα κυκλοφοριακά προβλήματα, αφού δεν απαιτήθηκε η ανάγκη εκτροπής της κυκλοφορίας μέσω παράκαμψης.
Τις εργασίες παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, οι οποίοι σε δηλώσεις τους αναφέρθηκαν τόσο στο συγκεκριμένο έργο, όσο και στο πρόγραμμα που προωθεί η Περιφερειακή Αρχή για νέα έργα οδικών υποδομών στον παραλιακό
άξονα.

Ο ενδυματολογικός κώδικας για τις συνεντεύξεις της Ryanair -Τι να φορέσετε για να μην «κοπείτε»



Συγκεκριμένα ρούχα θα πρέπει να φορούν όσοι δεν θέλουν να ακυρωθεί η συνέντευξή τους (η πρώτη είναι προγραμματισμένη για αύριο), για μια θέση στη Ryanair.

Έρχεται «θύελλα» αποκαλύψεων με ονόματα-έκπληξη για τις ΜΚΟ



Ένας πρώην πρωθυπουργός απολύτως εκτεθειμένος, μία παραλίγο ανεξέλεγκτη εσωκομματική κόντρα στο ΠΑΣΟΚ, μια ορδή κομματικών φίλων και διπλωματικών υπαλλήλων να έχουν χάσει τον ύπνο τους και πλήθος ψιθύρων για την εμπλοκή «υψηλών προσώπων», έχει προκαλέσει μέχρι τώρα η αποκάλυψη μίας και μόνο σκανδαλώδους περίπτωσης στο χώρο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Στους 25 οι νεκροί στο Κίεβο


Αίμα και βία στο Κίεβο της Ουκρανίας, με τους νεκρούς να είναι περισσότεροι από 20.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 
Οι διαδηλωτές που έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ανεξαρτησίας της πόλης είναι χιλιάδες, όπως περισσότεροι από 1000 είναι και οι τραυματίες. Το πλήθος έχει βάλει φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, λάστιχα και σε σωρούς από ξύλα.

Οι πρώτες υποψηφιότητες που στηρίζει η ΔΗΜΑΡ σε Περιφέρειες και Δήμους O Γιώργος Ζάψας στην Ήπειρο



 Στις πρώτες υποψηφιότητες σε περιφέρειες της χώρας κατέληξε , σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην...
συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ενώ συζήτησε κατ΄ αρχήν τα βασικά σημεία της συμφωνίας με προσωπικότητες και κινήσεις για τη συγκρότηση του «τρίτου πόλου». 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες η ΔΗΜΑΡ πρόκειται να στηρίξει στην Περιφέρεια Ηπείρου τον Γ. Ζάψα, μέλος της Κ.Ε του κόμματος, στο Βόρειο Αιγαίο τον Γ. Σπιλάνη, πανεπιστημιακό, στην Κρήτη τον Α. Ανιψητάκη, μέλος της Κ.Ε του κόμματος και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τον Β. Τραϊφόρο , επίσης μέλος της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ.