Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ


Με λιακάδα, ζέστη και χωρίς προβλήματα έγινε σήμερα στις 11.30 το πρωί στα Γιάννενα η παρέλαση με την οποία κορυφώθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις για τον γιορτασμό του Έπους του 1940.

Στις 10 το πρωί τελέσθηκε επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο ηρώο πεσόντων και λίγο αργότερα στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώπιον του υφυπουργού υγείας Α. Μπέζα .

Σε 1.800 μέτρα υπό την θάλασσα το ΜΕΤΡΟ στον Πειραιά




Σε δύο χιλιόμετρα, περίπου, κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας  θα κυκλοφορεί το ΜΕΤΡΟ, προς το τέρμα του στον Πειραιά, όταν βέβαια γίνει.
  Τόση είναι η απόσταση  από την Αγία Σοφία ως το Δημοτικό θέατρο.
  Το τούνελ που θα κατασκευαστεί θα έχει βάθος 26-28 μέτρα.

Συνελήφθη 26χρονος κοντά στα Γιάννενα για μεταφορά 62 κιλών ναρκωτικών



Την 27-10-2013/09.50 στις Νεγράδες Ιωαννίνων, Ε.Ο. Κακαβιάς – Ιωαννίνων, ύστερα από καταδίωξη, συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός και αναζητείται άγνωστος συνεργός του, γιατί σε έρευνα που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτ-το που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) σάκοι, οι οποίοι περιείχαν συνολικά (61.805) γραμμάρια κάνναβης. Προανάκριση συνεχίζεται από το Τ.Δ.Ν. Ιωαννίνων.

«ΗΠΕΙΡΟΣ, από την απελευθέρωση στο έπος του 40»



 H θεατρική παράσταση του Χρήστου Τούμπουρου, που παρουσίασε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης  που καταχειροκροτήθηκε και  που πρέπει, χάριν επιμόρφωσης,  να την παρουσιάσουν σε όλα τα σχολεία της Ηπείρου.
 Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης, με τον τίτλο: «ΗΠΕΙΡΟΣ, από την απελευθέρωση στο έπος του 40», που πραγματοποιήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 2013 στο θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης.
Το σενάριο του έργου έγραψε με μεράκι και σεβασμό στην Ήπειρο και στην ιστορία της ο Χρήστος Α. Τούμπουρος και –δεν είναι καθόλου υπερβολή αυτό που γράφω- όλοι οι θεατές εκδήλωσαν τον θαυμασμό τους για τις ικανότητες του συγγραφέα και για το εξαίρετο συνθετικό θεατρικό αποτέλεσμα.
Εξαιρετική ήταν η σκηνοθεσία της Μαργαρίτας Μαραζοπούλου που υλοποίησε στο ακέραιο το όλο νόημα του έργου.

Ετοιμάζεται ο πιο ισχυρός μαγνητικός τομογράφος


Πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της η κατασκευή του ισχυρότερου μαγνητικού τομογράφου στον κόσμο, που άρχισε το 2006. Ο INUMAC, όπως είναι το όνομά του, θα επιτρέψει σε γιατρούς, βιολόγους και άλλους επιστήμονες να «φωτίσουν» το ανθρώπινο σώμα με δέκα φορές μεγαλύτερη λεπτομέρεια, από ό,τι μπορούν οι σημερινοί τομογράφοι.
 Το μηχάνημα, που θα εγκατασταθεί στο γερμανικό πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, θα γεννά πανίσχυρα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ικανά να σηκώσουν στον αέρα βάρος 60 μετρικών τόνων (περίπου όσο πέντε διώροφα λεωφορεία του Λονδίνου).

Oι 8 τροφές που ανεβάζουν το κέφι - Διώχνουν την κατάθλιψη, φτιάχνουν τη διάθεση



Ασπίδα κατά του διαβήτη η μεσογειακή διατροφή
 Υπάρχουν κάποιες τροφές που εκτοξεύουν τη διάθεση στα... ύψη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένες από τις ουσίες που περιέχουν επιδρούν θετικά στην ψυχολογία μας ανεβάζοντας μας το κέφι.
 Το μενού της ευτυχίας: Aνακαλύψτε τις τροφές για ανεβασμένη διάθεση
 Το μενού της... ευτυχίας περιλαμβάνει τις παρακάτω τροφές:
 Μούσλι: Το συγκεκριμένο δημητριακό είναι πλούσισο σε βιταμίνες Β6 που είναι πολύτιμη για την υγεία του εγκεφάλου.
 Μανιτάρια: Περιέχουν βιταμίνης D η οποία έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση, βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου και έχει και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.
   Ιχθυέλαια: Το εικοσαπεντανοϊκό οξύ που περιέχουν (ανήκει στα ω-3) βελτιώνει τη διάθεση και τη μνήμη και δρα κατά της φλεγμονής και της κατάθλιψης.

Κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις ευρωεκλογές προτείνει ο Πάγκαλος



Πρόταση για κοινή κάθοδο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις ευρωεκλογές κατέθεσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA o πρώην υπουργός εξήγησε ότι τα δύο κόμματα πρέπει να κατέβουν με κοινό ψηφοδέλτιο και μήνυμα «ναι στην Ευρώπη» προκειμένου να υπάρξει απάντηση στην ιδεολογία των ναζιστών και των αναρχοαριστερών, όπως είπε χαρακτηριστικά.Εκτίμησε, δε, ότι στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέξει ούτε έναν ευρωβουλευτή, τότε θα τεθεί θέμα διάλυσής του.

Ξέρετε πόσες ξένες λέξεις έχουν ρίζα ελληνική;



Ξέρατε πόσες ξένες λέξεις έχουν ρίζα ελληνική; Η Ομηρική (Ελληνική) Γλώσσα, αποτελεί τη βάση
επάνω στην οποία...στηρίχτηκαν πλήθος σύγχρονων γλωσσών.
Ακόμα κι αν δν υπήρχε καμία άλλη αναφορά ακόμα κι αν δεν είχε διασωθεί κανένα προκατακλυσμιαίο μνημείο, θα αρκούσε η Ελληνική Γλώσσα ως απόδειξη της ύπαρξης στ παρελθόν, μίας εποχής μεγάλου πολιτισμού.
Στη γλώσσα μας είναι εμφυτευμένη όλη η γνώση που κατέκτησε ο άνθρωπος, έως την παρούσα στιγμή. Κάθε ελληνική λέξη-όρος φέρει ένα βαρύ φορτίο νόησης, φορτίο που οι προγενέστεροι 'εξόδευσαν', για να κατακτήσουν γνωστικά τη συγκεκριμένη έννοια κ να την 'βαπτίσουν' με το συγκεκριμένο όνομα-λέξη».
Υπάρχουν χιλιάδες λέξεις με ελληνική ρίζα. Ας δούμε μερικές από αυτές
AFTER = Από το ομηρικό αυτάρ= μετά. Ο Όμηρος λέει: "θα σας διηγηθώ τι έγινε αυτάρ".
AMEN = λατινικά: amen. Το γνωστό αμήν προέρχεται από το αρχαιότατο ή μήν = αληθώς, (Ιλιάδα Ομήρου β291-301), ημέν. Η εξέλιξη του ημέν είναι το σημερινό αμέ!
BANK = λατινικά pango από το παγιώ, πήγνυμι. Οι τράπεζες πήραν την ονομασία τους από τα πρώτα 'τραπέζια' (πάγκους) της αγοράς...
BAR = λατινικά: barra από το μάρα = εργαλείο σιδηρουργού.
BOSS = από το πόσσις = ο αφέντης του σπιτιού.

Ταξίδι με αερόστατο στο ...διάστημα για όποιον διαθέτει 55.000 ευρώ!

Αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη δημιουργία μια πολυτελούς «κάψουλας» δεμένης σε ένα αερόστατο, που θα επιτρέπει σε ανθρώπους να ταξιδεύουν σε ύψος μεγαλύτερο των 30 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης.Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η αίσθηση που θα αποκομίζουν όσοι διαθέτουν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 55.000 ευρώ (καθώς τόσο θα κοστίζει το ταξίδι) θα είναι αντίστοιχη με εκείνη που αποκόμισε ο Φέλιξ Μπαουμγκάρντεν, ο μόνος άνθρωπος που πήδηξε στη Γη από τη... στρατόσφαιρα.

 Μάλιστα η με έδρα την Αριζόνα των ΗΠΑ, εταιρεία υπόσχεται ότι το ταξίδι στα... όρια του διαστήματος - το οποίο στην πραγματικότητα αρχίζει στα περίπου 100 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της Γης - θα έχει διάρκεια περίπου 2,5 ωρών. Ελπίζει δε ότι θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει τα πρώτα δοκιμαστικά ταξίδια φέτος.
 Η εκτόξευση θα γίνεται από την Αριζόνα, και οι πρώτες πτήσεις για το κοινό αναμένεται να πραγματοποιηθούν το 2016. «Υπάρχουν αντίστοιχα μπαλόνια που έχουν πετάξει τόσο ψηλά αρκετές φορές τις τελευταίες δεκαετίες» δήλωσε η Τζέιν Πόιντερ, πρόεδρος της World View Enterprises.

Υπό δρακόντεια μέτρα η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη


Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί η στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια.
Υπό δρακόντεια μέτρα η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
 Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος δήλωσε την Παρασκευή ότι «οι παρελάσεις πρέπει να γίνονται με τη δόξα και την τιμή που αναλογεί στις σπουδαίες αυτές στιγμές που γιορτάζουμε στον τόπο μας, χωρίς μιζέρια, αλλά με υψηλό αίσθημα υπερηφάνειας δυναμώνοντας το φρόνημα του ελληνικού λαού αλλά και των ενόπλων δυνάμεων».
 Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται στη σκιά της επιλογής του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα να προσκαλέσει βουλευτές της Χρυσής Αυγής στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου αλλά και τις νέες του δηλώσεις, με τις οποίες προσπάθησε να αιτιολογήσει την κίνησή του, πλην όμως υποπίπτοντας σε νέο ατόπημα, αποδοκίμασε η κυβέρνηση.

Η σύγκρουση με Ψωμιάδη, το επεισόδιο με τη σύζυγο του υπουργού και το χρίσμα για την περιφέρεια


«Ο Τζιτζικώστας έχυσε την καρδάρα με το γάλα», παρατηρούν από χθες πολιτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι της Θεσσαλονίκης για τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες πρωταγωνιστεί στην πολιτική επικαιρότητα με αφορμή την πρωτοβουλία του να καλέσει τη Χρυσή Αυγή στην στρατιωτική παρέλαση και να την εξισώσει με το ΠΑΣΟΚ σε δηλώσεις του. Ο κ. Τζιτζικώστας αιφνιδίασε και εξέπληξε δυσάρεστα την Νέα Δημοκρατία και γι’ αυτό, λίγες ώρες μετά την συνέντευξή του στην οποία παραλλήλιζε το ΠΑΣΟΚ με τη Χρυσή Αυγή, αναγκάστηκε να προβεί σε δήλωση επανόρθωσης.