Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Κυτταρική θεραπεία εξαφανίζει τον καρκίνο

Η μεγαλύτερη κλινική δοκιμή που έχει γίνει μέχρι σήμερα σε μια νέα ελπιδοφόρα κυτταρική θεραπεία κατά της λευχαιμίας, είχε άκρως ενθαρρυντικά αποτελέσματα, καθώς σχεδόν οι 9 στους 10 ασθενείς (το 88%), που βρίσκονταν σε προχωρημένο… στάδιο της νόσου, εμφάνισαν πλήρη εξαφάνιση του καρκίνου.
Η θεραπεία, που αναπτύσσεται στις ΗΠΑ, βασίζεται στην εισαγωγή στους ασθενείς γενετικά τροποποιημένων Τ-κυττάρων του δικού τους ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία μπορούν πλέον να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα.
Οι ερευνητές του Κέντρου Καρκίνου Memorial Sloan-Kettering στη Νέα Υόρκη, με επικεφαλής τον Μισέλ Σαντελέν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine», ανέφεραν ότι «αυτά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα δείχνουν πως η κυτταρική θεραπεία αποτελεί μια ισχυρή θεραπεία για τους ασθενείς που έχουν εξαντλήσει όλες τις συμβατικές θεραπείες».

Φάτε ανάπτυξη… Ηλικιωμένη γυναίκα ψάχνει για φαγητό στα σκουπίδια

Δεν μπορεί παρά να σε ανατριχιάζει η εικόνα ηλικιωμένων ατόμων που ψάχνουν στα σκουπίδια για να εξασφαλίσουν την τροφή τους και να επιβιώσουν. Όπως συνέβη εχθές το μεσημέρι στην… αγορά του Βύρωνα. «Μια εικόνα χίλιες λέξεις» λένε. Ίσως και περισσότερες. Θα λεγε κανείς πως καθρεφτίζει την εποχή της κρίσης για πολλούς συνανθρώπους μας.
Ίσως για το κέντρο της Αθήνας να είναι μια συνηθισμένη εικόνα, για τον Βύρωνα όμως δεν είναι… ακόμα.
Τείνει όμως να γίνει και αυτό είναι το χειρότερο. Μια εικόνα που μας κάνει να καταλάβουμε τι σημαίνει καθημερινός αγώνας επιβίωσης, άνισος και σκληρός…

Πηγή:trelokouneli

Στους 58 οι νεκροί από την γρίπη - επικίνδυνη και για νέους

Μακραίνει επικίνδυνα ο κατάλογος με τους νεκρούς από την γρίπη, καθώς τρία ακόμη άτομα από χθες έχασαν την ζωή τους, φθάνοντας τα 58.
Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αυτή την στιγμή είναι 60, ενώ από την αρχή που ξεκίνησε η έξαρση της γρίπης έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 181 άνθρωποι.

Συλλήψεις διωκόμενων

1) Την 21-2-2014/17.30 στην Άρτα, συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (5) μηνών και χρηματική ποινή 1.000 €, για παράβαση του Ν. «Περί Ναρκωτικών». 

2) Την 21-2-2014/18.45 στην Πρέβεζα, συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός (roma), γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, για κλοπή.


Συνελήφθη Αλβανός για κατοχή όπλων



Την 21-2-2014/11.00 στον Παχυκάλαμο Άρτας, βρέθηκαν από 44χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε αγροικία του (1) πιστόλι (replika), (1) ζεύγος χειροπέδες, (2) κουκούλες και (1) φιαλίδιο (σπρέι). 

Τα όπλα αντικείμενα κατασχέθηκαν. 

 Ενεργείται προανάκριση.



''Επινίκια'' της πετυχημένης εκδήλωσης ''Η Πίτα της Ηπειρώτισσας 2014'' που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου

Πετυχημένη πέρα για πέρα ήταν η εκδήλωση ''Η Πίτα της Ηπειρώτισσας 2014'' του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου, που διοργανώθηκε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, το απόγευμα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.
Μια εκδήλωση που χειροκροτήθηκε πολύ θερμά από τους 1.000  και πλέον θεατές που παρευρέθηκαν, αλλά και τα δεκάδες  μέσα ενημέρωσης που την αξιολόγησαν, σχολιάζοντας θετικά και κολακευτικά για την ποιότητα της και την συμμετοχή των Ηπειρωτισσών της  αποδημίας των Αθηνών.

Αυτή την επιτυχία θέλησε να αξιολογήσει και παράλληλα γιορτάσει, ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου, σε μιά λιτή συνάντηση  του Διοικητικού Συμβουλίου και κάποιων φίλων, που συνοδευόταν από ηπειρώτικα εδέσματα που προσέφεραν οι γυναίκες μέλη του Δ.Σ., κρασί Ζίτσας και τσίπουρου από την  Ήπειρο,  στα γραφεία του, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2014, το απόγευμα.

Συνελήφθη 42χρονος Έλληνας διακινητής, διότι μετέφερε με το αυτοκίνητό του, μία παράνομη μετανάστρια

Συνελήφθη, χθες (20-02-2014) το απόγευμα, από αστυνομικούς  της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 42χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά  μίας 24χρονης υπηκόου Γεωργίας, παράνομης μετανάστριας.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας,  αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 42χρονο και την 24χρονη αλλοδαπή που μετέφερε με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του.

Κάηκε σπίτι από ξυλόσομπα στο Βοτονόσι

Η αναζήτηση λίγης θέρμανσης από ξυλόσομπα έγινε η αιτία προχθές στις 20.45 στο Βοτονόσι Μετσόβου, να  εκδηλωθεί πυρκαγιά σε μονοκατοικία, την οποία μίσθωνε 41χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το σπίτι να καταστραφεί ολοσχερώς. Ενεργείται προανάκριση από την Π.Υ. Μετσόβου.

Σύλληψη 48χρονου στο Ράγιο Θεσπρωτίας για μεταφορά 264κιλών ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (264) κιλά κάνναβης, σε κρύπτη που είχε διαμορφώσει στην καρότσα κλεμμένου φορτηγού 
Σήμερα (20-02-2014) το μεσημέρι, στο Ράγιο Θεσπρωτίας, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας συνέλαβαν 48χρονο ημεδαπό, ο οποίος μετέφερε με φορτηγό,  μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης στη χώρα μας.

Νέα προσφορά προϊόντων για την ενίσχυση του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Ηπείρου

Επιπλέον 10.000 αυγά προσφέρθηκαν  για την στήριξη του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου από την πτηνοτροφική εταιρεία «Φάρμα Νάκης». Η προσφορά της εταιρείας πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου Χ. Μπάτση.
Η ποσότητα των αυγών διατέθηκε άμεσα από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας:
·        Στην Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης για τις ανάγκες του Γηροκομείου της Μητροπόλεως και οικογενειών με οικονομική αδυναμία
·        Στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης για τις ανάγκες του Γηροκομείου της Μητροπόλεως και οικογενειών με οικονομική αδυναμία

·        Στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης για τις ανάγκες του Γηροκομείου της Μητροπόλεως και οικογενειών με οικονομική αδυναμία

Απαγόρευση αλιείας καραβίδας

Mε απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας της καραβίδας με κάθε μέσο και εργαλείο σε όλο το μήκος του ποταμού  Καλαμά και στους παραποτάμους του, καθώς επίσης και σε όλους τους ποταμούς και όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα της Ηπείρου, από 15 Φεβρουαρίου έως 31 Μαϊου 2014, με σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής του είδους και των φυσικών πληθυσμών. 

LEONARDO DA VINCI: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ

Τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014, θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα η 2η Διακρατική συνάντηση των εταίρων του έργου «Επαγγέλματα των Γεύσεων και Αρωμάτων», που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Leonardo da Vinci – Εκπαιδευτικές Συμπράξεις”, στα γραφεία της «Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε». Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 5 χώρες:

Η Ηπειρωτική γαστρονομία και τοπικοί οίνοι παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση στην Αθήνα

Ένα σημαντικό βήμα για την προβολή των κρασιών της Ηπείρου, της τοπικής γαστρονομίας και πολλών ξεχωριστών Ηπειρωτικών γεύσεων, αποτέλεσε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 17 Φεβρουαρίου 2014, στο Ξενοδοχείο «Athenaeum InterContinental».
Η τοπική γαστρονομία, αποτελεί έναν σημαντικό κρίκο της τουριστικής ανάπτυξης της Ηπείρου και μπορεί να λειτουργήσει ως πόλος έλξης επισκεπτών στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού στόχου της Περιφέρειας, «Οίνος – Γαστρονομία – Φύση – Πολιτισμός». Άλλωστε, ο ιδιαίτερος συνδυασμός γεύσεων και αρωμάτων των τοπικών κρασιών και των προϊόντων της Ηπείρου, τα καθιστά ξεχωριστά.

ΤΕΣΤ ΨΥΧΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ :"TOMATIS":

ΤΕΣΤ ΨΥΧΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ το διαγνωστικό εργαλείο που χρησιμοποιούμε στο ΚΕΝΤΡΟ μας για να ελέγξουμε την ΑΚΡΟΑΣΗ , την επιλεκτική ικανότητα του αυτιού και κατ´ επέκταση του εγκεφάλου να συλλέγει τον ήχο και να τον αναλύει άμεσα και αποτελεσματικά, προσφέροντας στο άτομο μια συναισθηματική ισορροπία!
Τα ευρήματα της ανάλυσης μας δίνουν στοιχεία για την ικανότητα του ατόμου να ΜΑΘΑΙΝΕΙ και να ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ καθώς επίσης και τη ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ κάτω από την οποία βρίσκεται για την επίτευξη των παραπάνω στόχων!
Η ηλικία από την οποία μπορούμε να πραγματοποιήσουμε την εξέταση αυτή  είναι μετά τα 5.
Ελένη Ντέτσικα
Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ανάπτυξης

TOMATIS CONSULTANT

«Η ΕΣΕΕ τάσσεται υπέρ της υπογραφής Προγραμματικής Συμφωνίας των θεσμικών κοινωνικών εταίρων για την Ανασυγκρότηση της Ελλάδας»

Το ελληνικό εμπόριο ευελπιστεί ότι η διαβούλευση για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-20, συμπίπτει με την αρχή του τέλους μιας περιόδου που διαμόρφωσε τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας, με σημαντική απώλεια παραγωγής και εμπορίας ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού και τη περιθωριοποίηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας στις διεθνείς αγορές.

Λουκέτο σε ασφαλιστική – Τι πρέπει να κάνουν οι ασφαλισμένοι



Την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας La Vie αποφάσισε η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων (ΕΠΑΘ) της Τράπεζας της Ελλάδος κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Σου έκλεψαν το κινητό; Δες πώς θα μπλοκάρεις τη συσκευή



Έχεις αποθηκεύσει στο κινητό σου τα πάντα: επαφές, κωδικούς, pin, φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές και άλλα ευαίσθητα δεδομένα. Το τηλέφωνο έκανε φτερά. Δεν αρκεί να μπλοκάρεις τη SIMκάρτα. Πρέπει να «κλειδώσεις» και το τηλέφωνο. Πώς γίνεται αυτό;

«Κούρεμα» στα πρόστιμα της εφορίας -Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις



Τη μείωση των εξοντωτικών προστίμων της εφορίας προβλέπουν μεταξύ άλλων οι διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο θα επιστρατευθεί προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη που εντοπίστηκαν στο νέο Κώδικα Φορολογικών διαδικασιών.

Ραγδαία η αύξηση των ανασφάλιστων στην Ελλάδα



Στην Ελλάδα σημειώνεται ραγδαία αύξηση των Ελλήνων που είναι ανασφάλιστοι, με το ποσοστό τους να αγγίζει, στα τέλη του 2013, το 28% του συνολικού πληθυσμού.

Live Interactive ενυδρέιο: Όπου και αν είσαι τα ψάρια σου θα τα ταΐζεις



Η εικόνα ενός ενυδρείου, άλλους τους χαλαρώνει, άλλους τους βοηθά να βρίσκουν καλές ιδέες και άλλους να περνούν τον χρόνο τους σχεδιάζοντας την επόμενή τους κίνηση.
Η αλήθεια είναι όμως ότι το ενυδρείο σου δύσκολα μπορείς να το έχεις στο γραφείο ή τη δουλειά σου, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.
Το  Mindworks Innovation Lab, δίνει την ευκαιρία σε όσους αγαπάνε τα ψάρια και τα ενυδρεία να τα απολαμβάνουν σε πραγματικό χρόνο, μέσω του Aquard.io.

Στιγμές αγωνίας για μια πίτσα: Ντελιβεράς «Ολυμπιονίκης» την στέλνει συστημένη στον 3ο όροφο από τον δρόμο [βίντεο]



Να και ένας επαγγελματίας, αλλά και ένας πελάτης, που γνωρίζουν να κάνουν τη δουλειά σωστά και χωρίς χρονοτριβή.

Το Ληξούρι... μετακινήθηκε από τον χάρτη -Τι συνέβη μετά τον δεύτερο σεισμό



Οσο και αν φαίνεται παράξενο, το Ληξούρι έχει μετατοπιστεί κατά 20 εκατοστά από τη Χερσόνησο της Παλικής, ως αποτέλεσμα (κυρίως) του δεύτερου μεγάλου σεισμού που έπληξε το νησί, αλλά και του πλήθους των μετασεισμών που προκλήθηκαν τις επόμενες ημέρες.

Την 101η επέτειο απελευθέρωσή τους από τον τουρκικό ζυγό γιόρτασαν σήμερα σήμερα τα Γιάννενα

Οι  επετειακές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια .
Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δαβάκης ενώ παρέστη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας
Oι εκδηλώσεις άρχισαν χθες, στα θρυλικά οχυρά του Μπιζανίου  εκεί όπου έγιναν οι ηρωικές μάχες για την απελευθέρωση της πόλης και στο Στρατηγελιο του πολέμου 1912-13 στο Χάνι Εμίν Αγά ενώ κορυφώθηκαν σήμερα στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων  με  παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων  ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια ,ο οποίος αφίχθηκε στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων χθές το μεσημέρι.

Oι εκδηλώσεις σήμερα ξεκίνησαν  ξεκίνησαν με την επίσημη δοξολογία στον ιερό Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Μπιζανομάχων απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Παπούλιας: «Με τις αρετές του ελληνικού λαού θα ξεπεραστεί η κρίση»
Σε δηλώσεις του μετά την παρέλεση ο Κ.Παπούλιας  
έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας καθώς τόνισε ότι « με τις αρετές του ελληνικού λαού θα ξεπεραστεί η κρίση γιατί στις δύσκολες στιγμές οι Έλληνες αναδεικνύουν τις αρετές και τον καλύτερο εαυτό τους».
Συγκεκριμένα ο κ. Παπούλιας δήλωσε: «Η μέρα αυτή έχει μια ιδιαίτερη πολιτικοστρατιωτική σημασία.