Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Τελείωσε η μεσαία τάξη! Αυτά είναι τα επαγγέλματα που θα επιβιώσουν στο μέλλον

Τελείωσε η εποχή της μεσαίας τάξης λόγω της οικονομικής κρίσης, εκτιμούν οι Financial Times, που βλέπουν επαγγελματική κυριαρχία των γυναικών μόνο και μόνο επειδή μειώνονται οι μισθοί. Απολαυστικό και δυσοίωνο άρθρο.
Η εμπειρία της μεσαίας τάξης ήταν ανέκαθεν η εξής: Ο άνθρωπος έχει την επαγγελματική του ταυτότητα. Είμαστε αυτό που κάνουμε.

Επιλέγουμε επαγγέλματα που ταιριάζουν στον χαρακτήρα μας και στην συνέχεια αυτά τα επαγγέλματα διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας.
Οι σχολαστικοί άνθρωποι γίνονται λογιστές και στην συνέχεια η λογιστική τους κάνει ακόμη πιο σχολαστικούς. Ειδικά οι άνδρες, πάντα καθορίζονταν εν μέρει μέσα από την δουλειά τους. Αλλά αυτή η εποχή τελειώνει.
Με την οικονομική κρίση και την τεχνολογική αλλαγή (τα ρομπότ καταλαμβάνουν τον πλανήτη), μειώνεται συνεχώς ο αριθμός όσων έχουν μια ικανοποιητική δουλειά ή μένουν στο ίδιο επάγγελμα για πάντα. Ο άνθρωπος σταματά να είναι η δουλειά του. Κι αυτό τον υποχρεώνει να βρει νέα ταυτότητα.

Tρόικα: Η κυβέρνηση «προστατεύει πλούσιους και ορισμένους επιχειρηματίες»

Στο Ευρωκοινοβούλιο πέρασαν από έλεγχο για τα Μνημόνια του Νότου οι εκπρόσωποι της Κομισιόν και της ΕΚΤ, για λογαριασμό της Τρόικα, πριν αυτή έλθει στην Αθήνα, και προέκυψαν σημαντικές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία.
Οπως επισημαίνει το capital.gr tο ενδιαφέρον της «κατάθεσης» των δύο εκπροσώπων ΕΚΤ και Κομισιόν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου εστιάσθηκε και στις παρατηρήσεις για την στάση της ελληνικής κυβέρνησης στην οποία αποδόθηκαν ευθύνες ότι με την καθυστέρησή της να προχωρήσει στα διαρθρωτικά μέτρα που ζητάει η τρόικα «προστατεύει πλούσιους και ορισμένους επιχειρηματίες»...
Αξιοπρόσεκτο, όταν το καταγγέλλει η τρόικα.

Αμφιλεγόμενη αφίσα του ΠΑΣΟΚ για το Πολυτεχνείο

   
                                                                                              ΕΝΤΟΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Σχόλια, ων ουκ έστι αριθμός, έχουν από το πρωί συνοδεύσει στα social media την απόφαση της νεολαίας ΠΑΣΟΚ να συμπεριλάβει τον Παύλο Φύσσα στην αφίσα που δημιούργησε με αφορμή την 40η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Ο λόγος των αντιδράσεων το γεγονός ότι ο Παύλος Φύσσας εμφανίζεται στη συγκεκριμένη αφίσα μαζί με τον Γρηγόρη Λαμπράκη, τον Σωτήρη Πέτρουλα και τον Νίκο Τεμπονέρα.
Την αφίσα πλαισιώνει αναγεγραμμένο σε πλακάτ σύνθημα «Σήμερα πεθαίνει ο φασισμός», και η εξής φράση του Ανδρέα Παπανδρέου: «Η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Εθνική Υπερηφάνεια δεν είναι ποτέ δώρο. Είναι απόκτημα και αποκτάται με αγώνα κάθε μέρα. Είναι θέμα μόνιμου Αγώνα».
Πηγή: Ethnos.gr

 

 

Πετυχημένο το 'Ηπειρώτικο πανηγύρι" του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Μεσογαίας (Κορωπίου)

Είναι αυταπόδεικτο γεγονός, αλλά και καθημερινά επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι, ''φάρμακο'' στην κρίση, την οικονομική και των αξιών που πλήττει σήμερα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας, είναι και η επιστροφή στις ρίζες μας.
Η επιστροφή στην παράδοση, στις αρχές και τις αξίες μας, που γαλούχησαν για πολλά χρόνια γενιές και γενιές Ελλήνων.
Και η επιστροφή στις ρίζες μας, ταυτίζετε μα την επαναπροσέγγιση των αποδημικών πολιτιστικών Συλλόγων μας και όσον αφορά τους Ηπειρώτες η επιστροφή στις Ηπειρώτικες αποδημικές οργανώσεις, που σήμερα ανανεώνονται με πολλούς, πάρα πολλούς νέους, Ηπειρώτικης καταγωγής.
Και οι διοικούντες τις αποδημικές οργανώσεις, έχοντας διαπιστώσει το γεγονός αυτό, δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να είναι προσεγγίσιμη η ηπειρώτικη παράδοση, αντιπαλεύοντας την ισοπεδωτική πολιτισμική παγκοσμιοποίηση.
Και το επιτυγχάνουν με πολλές πολιτιστικές μορφές προσέγγισης, μεταξύ των οποίων είναι τα ηπειρώτικα πανηγύρια, πανηγύρια που έχουν ως αρχή και κανόνα την πεπατημένη που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, που σε ένα στενό γεωγραφικό και επικοινωνιακό περιβάλλον δημιούργησαν και καταξίωσαν τις αρχές της ηπειρωτικής εποποιίας και κουλτούρας.

Συνάντηση του Δντη του ΕΚΑΒ Ηπείρου με υη Δήμαρχο Σουλίου για τη λειτουργία παραρτήματος στο Κ.Υ. Παραμυθιάς

Μετά την απόφαση του Δ. Σ. του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), για δημιουργία και λειτουργία Τομέα Ε.Κ.Α.Β. στην Παραμυθιά από 18/11/2013, σήμερα ο διευθυντής του παραρτήματος Ε.Κ.Α.Β. Ηπείρου κ. Βασίλης Παπαδιώτης και κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων, επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, προκειμένου να επιθεωρήσει τον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο και εγκαταστάσεις όπου αυτό θα στεγαστεί, καθώς και να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις στο προσωπικό που θα στελεχώσει τη δομή.

Ο Ετήσιος χορός των Σαρακατσαναίων φοιτητών και νέων Ιωαννίνων το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου


Μισθωτός 1.500 ευρώ – Πόσα λέτε ότι του παίρνει το ελληνικό κράτος;

Το παράδειγµα ενός καλοπληρωµένου µισθωτού των 1.500 € που φτάνει να πληρώνει σε εφορία και ασφαλιστικά ταµεία τα 880!
Mε µεικτό µηνιαίο µισθό 1.500 ευρώ, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας µας θεωρείται από τους τυχερούς, καθώς έχει δουλειά και ο εργοδότης πληρώνει στην ώρα του.
Ποτέ δεν θα φανταζόταν ότι από τις «παχυλές» για την εποχή αποδοχές, περίπου το 60% θα κατέληγε µε τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο ταµείο του κράτους.
Φόρος εισοδήµατος, ασφαλιστικές εισφορές, εισφορά αλληλεγγύης, φόρος κατοχής ακινήτων, τέλη κυκλοφορίας, ειδικοί φόροι κατανάλωσης σε είδη πρώτης ανάγκης και ΦΠΑ: όλοι οι πολίτες στην Ευρώπη αντιµετωπίζουν αυτούς τους φόρους.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ: Αφιερωμένο σε όσους είναι γεννημένοι μεταξύ 1943 -1985!

H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε. Είμαστε μια γενιά σε αναμονή:
Περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας...
Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε.
Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή.
Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί... Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης».

¨Ο ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ" από τα Μπαλλέτα ΜΠΟΛΣΟΙ θα΄μεταδοθεί την Κυριακή 17 Νοεμβρίουκαι στην Πρέβεζα


Ο Ήλιος έχει μισοαναποδογυρίσει το μαγνητικό του πεδίο



Ο Ήλιος ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το «αναποδογύρισμα» του μαγνητικού πεδίου του, μια διαδικασία που συμβαίνει κάθε 11 χρόνια περίπου και οι επιπτώσεις της γίνονται αισθητές έως τις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος.

Ήδη η πολικότητα του βορείου ημισφαιρίου του άστρου μας έχει αναστραφεί και πολύ σύντομα θα γίνει το ίδιο με την πολικότητα και του νοτίου ημισφαιρίου, με αποτέλεσμα ο μαγνητικός βορράς να έχει πλέον γίνει νότος και, αντίστροφα, ο νότος θα γίνει βορράς.

''Γιορτή τσίπουρου'' από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Αρτέμιδος



, υπό τους ήχους του κλαρίνου του Νίκου Φιλιππίδη και της κομπανίας του, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013, στην ταβέρνα ''Μιτεράν'',  Αγίου Ιωάννη 75, στη Αρτέμιδα(Λούτσα).


Πλημμύρισαν σπίτια και μαγαζιά στους Φιλιάτες



Σε ποτάμι μετατράπηκε και πάλι η περιοχή κοντά στο Γυμνάσιο Φιλιατών με αποτέλεσμα τα νερά των δρόμων να καταλήξουν σε σπίτια και μαγαζιά.
Το φρεάτιο για τα όμβρια αποδείχθηκε λίγο για να αντέξει τον όγκο των νερών, το ύψος των οποίων ξεπερνούσε το μισό μέτρο.
Το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι στο συγκεκριμένο σημείο, λόγω της κλίσης που υπάρχει να συγκεντρώνονται τα νερά από το παρακείμενο οδικό δίκτυο.
Το φαινόμενο επαναλαμβάνεται κάθε φορά που σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις. Και κάθε φορά πλημμυρίζουν σπίτια και καταστήματα.
Αρκούν μικρές παρεμβάσεις προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα. Με την διαφορά ότι μέχρι σήμερα γι' αυτές δεν μερίμνησε κανένας.

Σύλληψη διωκόμενης στην Άρτα


 Την 11-11-2013/07.00 στην Κυψέλη Άρτας, συνελήφθη ημεδαπή, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσαν (3) αποφάσεις του Μονομελούς Πλημ-κείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας, με συνολική ποινή φυλάκισης (12) μηνών και χρηματική ποινή 900 €, για ακάλυπτες επιταγές.

Υγεία: Οκτώ διατροφικές αλήθειες που δεν γνωρίζατε!



Νομίζετε ότι γνωρίζετε τα πάντα σχετικά με την υγιεινή διατροφή και μπορείτε να διαλέξετε τις καλύτερες τροφές.
Μάλλον κάνετε λάθος! Διαβάστε 8 διατροφικές αλήθειες, που θα σας εκπλήξουν και θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε!
Τα εισαγόμενα τρόφιμα, που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ μπορεί να έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά σε σχέση με τα εγχώρια προϊόντα.
Τα θρεπτικά συστατικά στα τρόφιμα καθορίζονται από πολλούς παράγοντες, όπως η θερμοκρασία, το φως και το έδαφος. Μπορεί η μεταφορά να προκαλεί την καταστροφή πολλών θρεπτικών ουσιών, ωστόσο αυτό δεν συμβαίνει πάντα.
Τα φαγητά με την ένδειξη «χωρίς λιπαρά τρανς» μπορούν νόμιμα να περιέχουν μικρές ποσότητες

Ο «κομήτης του αιώνα» πλησιάζει τον Ήλιο


Ο λεγόμενος «κομήτης του αιώνα» ISON πλησιάζει γοργά, με ταχύτητα 377 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, τον πυρήνα του ηλιακού μας συστήματος, τον Ήλιο, και ήδη είναι τόσο φωτεινός, που είναι ορατός ακόμα και με κιάλια ή με ένα μικρό ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο. Έως τον Δεκέμβριο, θα μπορεί να τον δει κανείς ακόμα και με γυμνά μάτια. Ήδη στο διαδίκτυο κυκλοφορούν οι πρώτες εικόνες του κομήτη από ερασιτέχνες αστρονόμους.
Αυτή τη στιγμή, ο παγωμένος κομήτης (που το πλήρες όνομά του είναι C/2012 S1 ISON) διασχίζει τον αστερισμό της Παρθένου, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και το Space.com. Θα φθάσει στο κοντινότερο σημείο από τον καυτό Ήλιο στις 28 Νοεμβρίου, σε απόσταση περίπου 1,2 εκατ. χιλιομέτρων από αυτόν, και όλα τα τηλεσκόπια, διαστημικά και επίγεια, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά, θα είναι στραμμένα πάνω του για να δουν αν θα επιβιώσει από τη στενή επαφή του με το άστρο μας, οπότε η θερμοκρασία του κομήτη αναμένεται να ανέβει στους 2.760 βαθμούς Κελσίου.

Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον Τουρισμό της Ηπείρου από την συμμετοχή στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου


       
                                                                                            ‘World Travel Market
Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου ‘World Travel Market’ , που πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 7 Νοεμβρίου, συμμετείχαν η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννίνων, εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Πάργας και ξενοδόχοι άλλων περιοχών της Ηπείρου. Η Περιφέρεια Hπείρου εκπροσωπήθηκε από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Π. Κολόκα ενώ το Δήμο Ιωαννιτών  εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος κ. Ν. Γκόλας , ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης κ. Β. Χήτος και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου κ. Σ. Ζέρβας. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκθέσεις παγκοσμίως.

Μέσα από μια άριστη συνεργασία και κοινή στρατηγική οι κ.κ. Κολόκας, Γκόλας, Χήτος και Ζέρβας, πραγματοποίησαν σειρά σημαντικών επαφών αρχικά με την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και στη συνέχεια με ανώτατους εκπροσώπους των τουριστικών οργανισμών μεταξύ άλλων της Βρετανίας, της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Κορέας, της Ιαπωνίας, του Ισραήλ, της Ρουμανίας, της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Σουηδίας, καθώς και με  υψηλόβαθμα στελέχη αεροπορικών εταιριών που δραστηριοποιούνται κυρίως στο χώρο των «low cost carriers», αλλά και με τα διευθυντικά στελέχη της Aegean Airlines.

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΒΒΕ στα Ιωάννινα: ανάγκη άμεσης έμπρακτης υποστήριξης της μεταποιητικής βάσης της Ηπείρου από την πολιτεία



TηΔευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) στα Ιωάννινα (ξενοδοχείο Grand Serai) παρουσία του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας (ΓΓΒ) του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Γιώργου Στεργίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των επιχειρήσεων μελών του ΣΒΒΕ που έχουν έδρα την Περιφέρεια Ηπείρου και με τη συμμετοχή πολλών σημαντικών μεταποιητικών επιχειρήσεων της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Αθανάσιος Σαββάκης, τόνισε τη σημασία της παραγωγικής βάσης της Ηπείρου για την ανάπτυξη της περιοχής, η οποία, κατά τον Πρόεδρο του ΣΒΒΕ, διέρχεται από την ανάπτυξη στρατηγικών διασυνδέσεων μεταξύ της γεωργικής και κτηνοτροφικής βάσης της περιοχής, με τη μεταποίηση τόσο στην Ήπειρο, όσο και ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Τεχνική «βλέπει» πιθανό έμφραγμα

Μια νέα πολλά υποσχόμενη διαγνωστική τεχνική για την καρδιά ανέπτυξαν βρετανοί επιστήμονες, η οποία μπορεί να «δει» σε ποιο βαθμό είναι... φραγμένες οι αρτηρίες ενός ανθρώπου και, συνεπώς, κατά πόσο αυτός κινδυνεύει από έμφραγμα.
Είναι η πρώτη μη επεμβατική τεχνική, η οποία μπορεί να εντοπίσει τις πλάκες που είναι πιθανό να αποκολληθούν, σχηματίζοντας έτσι επικίνδυνο για την καρδιά θρόμβο.
Η νέα μέθοδος (τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων ή ΡΕΤ-CT), που έως τώρα χρησιμοποιούνταν για την ανίχνευση όγκων σε καρκινοπαθείς, πρέπει να δοκιμαστεί σε μεγαλύτερο δείγμα καρδιοπαθών, προτού εισαχθεί στην κλινική πρακτική. Είναι η πρώτη φορά που καθίσταται δυνατό να εντοπίζονται με τόση ακρίβεια οι ζώνες κινδύνου του καρδιαγγειακού συστήματος, όμως η περαιτέρω έρευνα θα δείξει αν η έγκαιρη ανίχνευση των πλακών που μπορεί να οδηγήσουν σε θρόμβωση, στην πράξη είναι όντως σε θέση να σώσει τη ζωή πολλών ανθρώπων.

Τα οκτώ γλυκά που δεν παχαίνουν

Τα γλυκά, για τους περισσότερους, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Άλλωστε, το γλυκό το έχει ανάγκη και ο οργανισμός μας.
Τα πιο διαιτητικά και υγιεινά γλυκά, τα οποία συστήνουν και οι διαιτολόγοι, όχι μόνο για τις λίγες θερμίδες που έχουν, αλλά και για την διατροφική τους αξία, είναι τα εξής:
  • Μους με κακάο 25 θερμίδες η μερίδα
  • Γλυκό του κουταλιού σταφύλι 50 θερμίδες
  • Κομπόστα κεράσι 75 θερμίδες η μερίδα
  • Παγωτό γιαούρτι με φράουλες 100 θερμίδες η μερίδα

Φλεβική ανεπάρκεια: Τρόποι πρόληψης και θεραπείας

                                                                                                Από τον αγγειοχειρουργό
                                                                                                     κο. Τζορμπατζόγλου
Το σύνδρομο των «κουρασμένων ποδιών» είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα ιδιαίτερα μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά ή το γραφείο. Οι σύγχρονες μορφές εργασίας έχουν περιορίσει τη μυϊκή άσκηση και απαιτούν κυρίως ορθοστασία ή είναι καθιστικές/γραφείου. Το αποτέλεσμα είναι η επιβάρυνση και καταπόνηση του φλεβικού συστήματος των κάτω άκρων που τίθεται επί μακρόν στη δοκιμασία της βαρύτητας.
Το φλεβικό σύστημα των κάτω άκρων διακρίνεται στο εσωτερικό (εν τω βάθει) και το εξωτερικό. Το εσωτερικό βρίσκεται μέσα στους μυς οι οποίοι λειτουργούν σαν αντλία, και σε κάθε τους σύσπαση ωθούν το αίμα προς την καρδιά. Αυτό σημαίνει ότι όταν κινούμαστε, το φλεβικό αίμα βρίσκει τον τρόπο να ανέβει, με τη βοήθεια βέβαια και των βαλβίδων που αποτρέπουν την παλινδρόμηση. Το επιφανειακό σύστημα δεν επωφελείται του μηχανισμού αντλίας, παρόλα αυτά, διαθέτει βαλβίδες που σταματούν το αίμα.