Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Το κινητό παρακολουθεί κάθε κίνησή μας. Πως μπορούμε να απενεργοποιήσουμε το φακέλωμα.

απο το techit.gr
Το άγρυπνο μάτι του smartphone μας, «θαμμένο» μέσα στις ρυθμίσεις της συσκευής, περιλαμβάνει μια….λίστα που καταγράφει συνεχώς τις τοποθεσίες που επισκεπτόμαστε.
Τόσο σε συσκευές iOS (και ειδικά στο iOS 7) όσο και στο λειτουργικό Android υπάρχει λοιπόν μια κρυμμένη επιλογή που επιμένει να καταγράφει όλα τα μέρη που έχουμε βρεθεί, λεπτό προς λεπτό(!), κάνοντάς τη χρυσωρυχείο για όποιον θέλει να μας παρακολουθήσει.
Το iOS 7 και το Google Now του Android παρακολουθούν τα βήματά μας για να βοηθούν τους κατασκευαστές smartphone να μας παρέχουν εξατομικευμένες πληροφορίες μέσω των location-based υπηρεσιών τους, όπως το Siri για παράδειγμα, αλλά και τις λοιπές χρήσιμες λειτουργίες περιβάλλοντος χώρου.

Θράκη: Πολιτικό σάλο από το στρινγκ της οργής

Την τιμή των γυναικών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη ανέλαβε να υπερασπιστεί η πρώην υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Σιμπέλ Μουσταφάογλου και νυν δημοτική σύμβουλος Κομοτηνής εξαιτίας ενός… στρινγκ, που παραλίγο να καθίσει στο σκαμνί τον πρώην πρόεδρο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Ροδόπης κ. Κώστα Λιούρτα.
Στο προσωπικό του ιστολόγιο ο πρώην πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης κ. Κώστας Λιούρτας ανάρτησε την φωτογραφία μιας νεαρής μουσουλμάνας που φοράει μαντίλα και σιθρού φόρεμα, όπου κάτω από αυτό διακρίνεται φανερά το αποκαλυπτικό εσώρουχό της.  «Απίστευτη φωτό! Μουσουλμάνα στη Θράκη με μαντίλα και… στρινγκάκι», ήταν ο τίτλος της ανάρτησης που συνόδευε την επίμαχη φωτογραφία που ο κ. Λιούρτας απέδωσε σε νεαρή κοπέλα της μουσουλμανικής μειονότητας.

4 απλές συμβουλές για να κάνετε οικονομία στη βενζίνη!

Διαβάστε 4 απλές συμβουλές που μπορεί να κάνουν το ρεζερβουάρ σας να μην αδειάζει με την ταχύτητα του φωτός...
1. Γεμίστε το όχημά σας νωρίς το πρωί. Γιατί η θερμοκρασία εδάφους είναι χαμηλή. Σ' όλα τα πρατήρια βενζίνης οι δεξαμενές είναι υπόγειες. Άρα, όσο πιο κρύο είναι το έδαφος, τόσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα του καυσίμου. Αν γεμίσετε απόγευμα, ή βράδυ, το λίτρο σας δεν θα είναι ακριβώς ένα λίτρο.

Τη στήριξή του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων εκφράζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου




«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο, είναι προβλήματα που απασχολούν το σύνολο της Ηπειρωτικής κοινωνίας. Η κατάσταση που έχει προκληθεί από την απόφαση για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν  οδηγήσει σε αδιέξοδο, το οποίο πρέπει  να ξεπεραστεί», τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στην τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά τη συζήτηση για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών του υπαλλήλων.

Με διαφάνεια και σύμφωνα με τη νομοθεσία η διαχείριση από την Περιφέρεια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων



Με    στοιχεία και την ανάλυση του νομικού καθεστώτος που ισχύει και τηρείται από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, απάντησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην επερώτηση που είχε καταθέσει ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» κ. Κωνσταντίνος Αρβανίτης,  με θέμα την εκτέλεση των έργων που εντάσσονται απευθείας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (ΣΑΕΠ030).

Αναβολή στη δίκη του γυναικολόγου του Νοσοκομείου Φιλιατών με το φακελάκι



 Την αναβολή για τον Ιούνιο της δίκης του γυναικολόγου του Νοσοκομείου Φιλιατών που συνελήφθη να εισπράττει φακελάκι από το γιό 85χρονης ασθενούς, αποφάσισε χθες το δικαστήριο.
Πρόεδρος και εισαγγελέας, έκριναν πως η μαρτυρία της 85χρονης ηλικιωμένης είναι ουσιώδης και καθώς η ίδια είναι κατάκοιτη, ανέβαλαν τη δίκη μέχρι τον Ιούνιο ώστε να καλυτερεύσει η υγεία της.
Εν τω μεταξύ ο γιατρός έχει τεθεί σε αργία, με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, μέχρις ότου η υπόθεση τελεσιδικήσει.

Στη χρήση των μαθητών δόθηκε από την Π.Ε. Θεσπρωτίας το κτίριο του 3ου Γυμνασίου Λαδοχωρίου




Σήμερα παραδόθηκε σε λειτουργία  το κτίριο του 3ου Γυμνασίου στην περιοχή Λαδοχωρίου. Ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο που παρέχει όλες τις ανέσεις στους μαθητές αλλά και στο εκπαιδευτικό προσωπικό.
 Το σχολικό συγκρότημα δημοπρατήθηκε στις 16/11/2007 χρηματοδοτούμενο από τον Ο.Σ.Κ με προϋπολογισμό 1.871.000 € Περιλαμβάνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, 2 γραφεία καθηγητών, κυλικείο και εννέα αίθουσες διδασκαλίας.
Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2008, αλλά στην πορεία προέκυψαν σοβαρά ζητήματα όπως αρχαιολογικά ευρήματα, χρηματοδότηση του έργου, σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης κ.λ.π
Η Δ/νση Τεχνικών Έργων  της Π.Ε Θεσπρωτίας η οποία είχε την ευθύνη επίβλεψης του έργου κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες και κατάφερε να φέρει εις πέρας τα προβλήματα ώστε το κτιριακό συγκρότημα να παραδοθεί ασφαλές  και λειτουργικό στους μαθητές.

Συνελήφθη ζευγάρι για ναρκωτικά στην Άρτα



Μετά από αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι τους, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περίπου (250) γραμμάρια ηρωίνης .


Συνελήφθη, χθες (04-12-2013) το μεσημέρι στη Μεγάρχη Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ζευγάρι ημεδαπών, ηλικίας 34 και 21 ετών, που κατείχε και διακινούσε ναρκωτικά σε εξαρτημένους χρήστες της ευρύτερης περιοχής.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας,     πραγματοποίησαν  αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι των δραστών, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως τόπο απόκρυψης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν:

To υπουργείο Υγείας προκήρυξε το πρόγραμμα : Voucher Κατάρτισης




Το Υπουργείο Υγείας, ανακοινώνει την προκήρυξη της δράσης «Κατάρτιση ανέργων επαγγελματιών υγείας σε θέματα μεταρρύθμισης της υγείας (βελτιστοποίηση λειτουργίας νοσοκομείων)», που στοχεύει στην κοινωνικο-οικονομική ένταξη των ανέργων επαγγελματιών υγείας. Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν 1.300 άνεργοι, απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ. 
Ο συνολικός προϋπολογισμού της δράσης ανέρχεται σε 15.600.000 €, και χρηματοδοτείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΕΠ.ΑΝ.Α.Δ.) με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο). 

To Politheatro παρουσιάζει ‘Το σόλο του Φίγκαρω’




Το Politheatro παρουσιάζει για τρεις μόνο παραστάσεις την Παρασκευή 13, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 9:30μμ το αριστουργηματικό έργο του Γιάννη Σκαρίμπα
‘Το σόλο του Φίγκαρω’
με τον διακεκριμένο ‘ρολίστα’ ηθοποιό Γιάννη Θωμά και τον  Κώστα Θεοδώρου να τον συνοδεύει μουσικά με το κοντραμπάσο του επί σκηνής. Οι παραστάσεις θα δοθούν στην αίθουσα 2 του Πολυθεάματος.
Το Σόλο του Φίγκαρω είναι, ενδεχομένως, το πιο πρωτοποριακό και τολμηρό μυθιστόρημα της Γενιάς του Τριάντα και της εποχής του συγγραφέα. Παράλληλα, αποτελεί το πιο σημαντικό έργο της πεζογραφικής παραγωγής του Σκαρίμπα, διότι σε αυτό απαντούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσωπικού του ύφους , στην πιο δραστική τους εκδοχή. Με κυρίαρχο όπλο τη σάτιρα, ο Σκαρίμπας παρωδεί τον υπερρεαλισμό και παράλληλα στρέφεται εναντίον του παραδοσιακού μυθιστορήματος , φτάνοντας σε μια ακραία γραφή.

Ένας 17χρονος και μια 43χρονη συνελήφθησαν για τέσσερις (4) διαρρήξεις διαμερισμάτων στην Κρύα και στην Ανατολή Ιωαννίνων



Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των διαρρήξεων δύο άτομα,  που είχαν συλληφθεί τον Σεπτέμβριο στη Λάρισα, ως μέλη συμμορίας διάπραξης κλοπών από σπίτια
Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Γραφείο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών διαμερισμάτων, που έγιναν στην Κρύα και στην Ανατολή Ιωαννίνων, τον Σεπτέμβριο και τον Μάιο του  2013.

Συνελήφθη 30χρονος για απόπειρας κλοπής από σπίτι στα Ιωάννινα

  Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, περίπτωση  διάρρηξης σε σπίτι  στα Ιωάννινα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου ημεδαπού, ο οποία ταυτοποιήθηκε ως δράστης της διάρρηξης ύστερα από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος  το απόγευμα της 07-11-2013, αφού παραβίασε πόρτα διαμερίσματος στα Ιωάννινα,   εισήλθε στο εσωτερικό πλην όμως έγινε αντιληπτός από την ιδιοκτήτρια και τράπηκε σε φυγή, χωρίς να αφαιρέσει κάτι.
Ο δράστης προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, όπου και αναγνωρίστηκε από την παθούσα.

«ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ»

ΧΡΥΣΟΧΟΕΙΔΗΣ: Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αύξηση των διοδίων»
Δε μας τα λέει καλά ο Χρυσοχοείδης ή βάλθηκαν όλοι να μας τρελλάνουν;
Εμείς ακούσαμε στο ITV τον Πρόεδρο της ΚΤΕΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  ΑΕ. να δηλώνει σοβαρότατα και υπεύθυνα ότι έχει στα χέρια του το έγγραφο σύμφωνα με το οποίο τα ΔΙΟΔΙΑ αυξάνονται κατά 60%.
Ποιος λοιπόν κοροϊδεύει ποιόν;
Αλλά δε φταίει ο κ. Χρυσοχοείδης μπορεί να τον …. «στενεύουν λόγω …πάτων τα παπούτσια».
Εμ, άμα βλέπεις τα πράγματα από… ψηλά μπορεί ή να τα βλέπεις …μικρά ή να μη τα βλέπεις .
Εκτός κι να λες σκόπιμα ψέματα οπότε τότε θέλεις «σανίδα» και μάλιστα... «βρεγμένη».

 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Καψής: Η ΝΕΡΙΤ θα καλύψει την ελληνική προεδρία
Βρέ, ποιο νάναι τούτο το παιδί στο… «μαγαζί» που μπήκε.
Γιατί αν κρίνουμε από το τι λέει τώρα και θυμηθούμε …τότε τι έλεγε … «κλάφτα …Γιάννη».
Μόνο «κλάφτα» ή μήπως και «δώσε και πέντε φάσκελα» γιατί ……
ΑΝ ΤΟ ΦΕΡΕΙ Ο ΒΛΑΧΟΣ ΤΟ ΤΥΡΙ  τότε τι ΓΙΝΕΤΑΙ;

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Θεσσαλονίκη: Αυτοκτόνησε 50χρονος
Δυστυχώς άλλο ένα δυστυχισμένο θύμα προστέθηκε στις τόσες χιλιάδες που κάθε χρόνο … «φεύγουν».
Μια ολόκληρη επαρχιακή πόλη κάθε χρόνο και κανενός δεν …ιδρώνει το αυτί.
Βρε τα…. «ικριώματα δε θα χωράνε στην πλατεία Συντάγματος» αν οι από… μέσα νομίζουν ότι γιατί ο κοσμάκης που δεν έχει ψωμί δεν τρώει …παντεσπάνι που τρώνε αυτοί.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ 

Έρχονται πρόστιμα έως 500€ σε όσους καπνίζουν!

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε προφητεύσει πολλά και όλα συνέβησαν…..
Όπως «θα μπούν φόροι στα…παραθύρια και τα…κοτέτσια»
Αμφισβητεί κανείς ότι δεν συνέβη.
Άρα στο… πρόστιμο του καπνίσματος θα …κολλήσουμε;
Βάλε Άδωνη ότι θέλεις .
Αλλά άμα κανείς πάρει …βιβλία και με τις σελίδες τους  …στρίψει τσιγάρο , όπως παλιά, τι θα γίνει;
Πόσα …κιλά θα είναι το πρόστιμο;
Ανάλογα με τα …βιβλία;

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ 

ΣΟΚ: 350.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα γιατί δεν έχουν να πληρώσουν!

Σιγά που θα νοιαστεί κανένας για το αν έχουν ρεύμα ή όχι…. 350.000 νοικοκυριά.
Μήπως θα πάρει… «μπόνους» από τη ΔΕΗ;
Άλλωστε θα ζούν και ρομαντικά με τα …σπαρματσέτα.

Έτσι όπως τότε στην ΚΑΤΟΧΗ.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΤΕΛΟΣ στις συντάξεις από το 2016;;;
Αλήθεια ποιες συντάξεις;;
Αυτά τα …υπόλοιπα από… καρότσι που δίνουν τώρα και για τα οποία ο κόσμος πλήρωνε μια ζωή;
Άλλωστε αυτοί ξέρουν πως είναι να ζεί κανείς χωρίς …σύνταξη.
Το…. διαβάζουν στις εφημερίδες ή το βλέπουν στις …ταινίες γιατί οι ειδήσεις είναι μόνο για…..
 «φιλοσυνκυβερνητική προπαγάνδα».
Και ….ψηφιακή μάλιστα σαν …πλατφόρμα να πούμε.

NASA: Πέντε «υγρούς» πλανήτες βρήκε το Hubble

Νερό στις ατμόσφαιρες άλλων πέντε πλανητών εκτός του ηλιακού μας συστήματος ανίχνευσε το διαστημικό τηλεσκόπιο «Χαμπλ» της NASA. Το νερό θεωρείται πλέον κοινό στοιχείο στις...εξωπλανητικές  ατμόσφαιρες, καθώς έχει ήδη εντοπιστεί και σε άλλους μακρινούς κόσμους.
Είναι όμως τώρα η πρώτη φορά που οι επιστήμονες κατάφεραν να εντοπίσουν και να συγκρίνουν το χημικό «προφίλ» του νερού παράλληλα σε πολλούς πλανήτες και όχι μόνο σε έναν.
Όμως και οι πέντε μεγάλοι εξωπλανήτες, με μέγεθος περίπου όσο ο Δίας, δεν φαίνονται φιλόξενοι για ζωή, αφού είναι καυτοί από πλευράς θερμοκρασίας λόγω της μεγάλης εγγύτητας στο μητρικό άστρο τους. Πάντως ο εντοπισμός ιχνών νερού σε όλο και περισσότερους μακρινούς κόσμους αποτελεί ένα ακόμα βήμα προόδου για την εύρεση κάποια στιγμή ενός πλανήτη πραγματικά κατάλληλου για ζωή - τουλάχιστον όπως την ξέρουμε στη Γη.

Έρχονται πρόστιμα έως 500€ σε όσους καπνίζουν! Δείτε ποιες επιχειρήσεις αφορά

Νέα καμπάνα για τους καπνιστές, καθώς όχι μόνο δεν θα μπορούν να ανάβουν το τσιγάρο τους, ως παρηγοριά και ευχαρίστηση όπου βρεθούν και όπου σταθούν, αλλά θα έρχονται και αντιμέτωποι με…. πολύ τσουχτερά πρόστιμα σε περίπτωση που κάνουν το λάθος να αγνοήσουν τον νόμο!
Πιο συγκεκριμένα, με εντολή του υπουργείου Υγείας ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι και τα συνεργεία θα επιβάλλουν πρόστιμα στους επιχειρηματίες που δεν έχουν συμμορφωθεί με το νόμο του 2011 αλλά και στους καπνιστές οι οποίοι κινδυνεύουν να πληρώσουν πρόστιμο έως και 500 ευρώ.

Θεσσαλονίκη: Αυτοκτόνησε 50χρονος

Τέλος στη ζωή του έδωσε ένας 50χρονος στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Τρίτης. Ο άτυχος άνδρας κρεμάστηκε με καλώδιο ρεύματος από την κουπαστή γέφυρας στην οδό Μοναστηρίου. Περαστικοί είδαν το συμβάν και … ειδοποίησαν την αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος με καταγωγή από την Κοζάνη αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα τα οποία επιδεινώθηκαν λόγω της οικονομικής του κατάστασης.
Πηγή: thestival.gr

tromaktiko

ΣΟΚ: 350.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα γιατί δεν έχουν να πληρώσουν!

Τον αριθμό-σοκ των 350.000 έχουν φθάσει τα νοικοκυριά που έχουν μείνει δίχως ρεύμα λόγω αδυναμίας πληρωμής των οφειλών προς τη ΔΕΗ.
Το ύψος των ανεξόφλητων λογαριασμών αγγίζει πλέον το ποσό των ...
1,5 δισ. ευρώ καθώς χιλιάδες συμπολίτες στην Ελλάδα της κρίσης μας βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Ενδεικτική είναι η κατάσταση στο Πέραμα -όπου το STAR έκανε ρεπορτάζ- καθώς 1.600 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και η καθημερινότητα τους θυμίζει εποχές προηγούμενου αιώνα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΤΕΛΟΣ στις συντάξεις από το 2016;;;

Ασφαλιστικό κραχ το 2016 προβλέπει μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ που περιγράφει τις επιπτώσεις της πολυετούς ύφεσης σε συνδυασμό με τη γήρανση του πληθυσμού. Ετσι, επιβεβαιώνονται τα εφιαλτικά σενάρια για συντάξεις των 300 ευρώ σε όλους στις οποίες θα προστίθενται κάτι «ψιλά» ανάλογα με τις εισφορές καθενός. Το γεγονός ότι δεν γίνεται τώρα κάποια παρέμβαση τώρα δεν σημαίνει κάτι για τη σταθερότητα του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά απλώς διάθεση αποφυγής του πολιτικού κόστους σε μια περίοδο, ατύπως, προεκλογική.
«Ξεμένει» από... έσοδα το Ασφαλιστικό το 2016. Το «σήμα κινδύνου» εκπέμπει μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για τις «επιπτώσεις της γήρανσης του πληθυσμού στο Ασφαλιστικό την περίοδο 2013-2050» που έγινε για λογαριασμό της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και, συνυπολογίζοντας τις επιπτώσεις από την ύφεση, την υψηλή ανεργία και την εισφοροδιαφυγή, θέτει επιτακτικά θέμα αναζήτησης νέων πόρων προκειμένου να αποφευχθεί ένα «κραχ» στις συντάξεις. Σύμφωνα με τη μελέτη (η οποία θα δημοσιοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου) τα έσοδα από τις ασφαλιστικές εισφορές και την κρατική επιχορήγηση δεν θα επαρκούν από το 2016 για να καλύψουν τις υποχρεώσεις για τις πληρωμές των συντάξεων στους συνταξιούχους.