Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Το χειρότερο της Ευρώπης είναι το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα…



H χώρα μας «πάτωσε» στην κυριολεξία  σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στον εκπαιδευτικό τομέα και «φιγουράρει» στην τελευταία θέση ανάμεσα σε χώρες του υπόλοιπου κόσμου που χαρακτηρίζονται ως "αναδυόμενες" οικονομίες όπως η Ινδονησία, το Μεξικό και η Βραζιλία!

Πήγε στις τουαλέτες και... βγήκε πλούσιος! Δείτε τι βρήκε



Να που η εργατικότητα αλλά και η τιμιότητα ανταμείβεται. Τουλάχιστον στην περίπτωση του Τσαμίντου Αμαρτσίγκ, επιστάτη καθαρισμού του τηλεοπτικού καναλιού «9» της Μελβούρνης, ο οποίος βρήκε στις τουαλέτες του καναλιού, έναν κάδο με χαρτονομίσματα με πάνω από 100.000 δολάρια!

Η ανέχεια εκτοξεύει το λαθρεμπόριο: Στο 23% τα παράνομα τσιγάρα σύμφωνα με το ΚΕΠΕ



Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΠΕ κατανοώντας τη σοβαρότητα του προβλήματος του παράνομου εμπορίου καπνικών προϊόντων, διεξήγαγε έρευνα με σκοπό να προσδιορίσει την έκταση του προβλήματος, να εντοπίσει τις επιπτώσεις στα δημόσια έσοδα και στην εγχώρια οικονομία, και να προτείνει τρόπους αντιμετώπισής του.

Παρεμβάσεις για την ανάπτυξης της Κόνιτσας, ανακοίνωσε ο Αλέξανδρος Καχριμάνης


Oι υποδομές στη γεωργία και στον τουρισμό, καθώς και περιβαλλοντικά ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά την περιοδεία   που πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης, στην Κόνιτσα και σε τοπικές κοινότητες του Λεκανοπεδίου της.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου για την αποφυγή εξαπάτησής τους, από απατηλό – παραπλανητικό e-mail, προσφοράς ευκαιριών απασχόλησης και θέσεων εργασίας

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα διακινείται μέσω Διαδικτύου, απατηλό - παραπλανητικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), με το οποίο προσφέρονται δήθεν ευκαιρίες απασχόλησης και θέσεις εργασίας (σε διευθυντικά πόστα), ακόμη και στη χώρα μας, με υψηλές αποδοχές.

Περιοδείες – επισκέψεις υποψηφίων Π.Σ. της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» στα Γιάννενα


Την Λαϊκή Αγορά Δροσιάς - Πεντέλης επισκέφτηκαν σήμερα, Πέμπτη 8/5, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Π.Ε. Ιωαννίνων με την παράταξη "Ήπειρος Ανατροπής" της Όλγας Γεροβασίλη, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με παραγωγούς και εμπόρους της λαϊκής για τα σοβαρά θέματα που τους απασχολούν και έχουν να κάνουν με τη συνεχή μείωση του τζίρου τους και την απουσία της πολιτείας από την ουσιαστική στήριξη του θεσμού της Λαϊκής Αγοράς.

Στην κορυφή των εντάξεων η Ήπειρος στο πρόγραμμα Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Ιδιαίτερα θετικά εξελίσσεται η πορεία του προγράμματος για την Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Ηπείρου, μετά τις πρώτες τέσσερις αποφάσεις ένταξης και έγκρισης χρηματοδότησης των έργων για δυνητικά εντασσόμενα έργα που υπέγραψε ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη.
Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα για όλη την Ελλάδα έχουν ενταχθεί 1589 έργα με συνολική δημόσια δαπάνη 130.835.976,52 ευρώ.

Επικοινωνία Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη με Υπ. Αγροτ. Ανάπτυξης για το ζήτημα των βοσκοτόπων

Λύση στο πρόβλημα των βοσκοτόπων δίνεται με διάταξη που περιλαμβάνεται στο ψηφισθέν νομοσχέδιο για την "Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και άλλες διατάξεις", στη βάση συγκεκριμένων  προτάσεων που είχε υποβάλλει ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 
Την ψήφιση της διάταξης  ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ευρισκόμενο τους Φιλιάτες, Περιφερειάρχη, από τον οποίο ζήτησε την υποβολή τυχόν  παρατηρήσεων για πρόσθετες ρυθμίσεις.

Επίσκεψη της Όλγας Γεροβασίλη σε εκλογικά κέντρα υπ. δημάρχων στο Δήμο Ιωαννιτών









Η υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη επισκέφτηκε χθες, Πέμπτη 7/5, τα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων Δημάρχων για το Δήμο Ιωαννιτών, έχοντας την πεποίθηση πως οι εκλογές πρέπει να διεξάγονται σε ήρεμο κλίμα, με σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και στην ελεύθερη έκφραση.
   Η επικεφαλής της παράταξης "Ήπειρος Ανατροπής" είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με υποψήφιους δημάρχους και στελέχη των δημοτικών παρατάξεων, τονίζοντας ότι ο καλός συντονισμός της Περιφέρειας με τους Δήμους οδηγεί σε άμεσες λύσεις και συμβάλλει καθοριστικά στον καλύτερο σχεδιασμό για το μέλλον.

Ημερίδα για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
O Πρόεδρος του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, Δρ. Δημήτριος Δημητρίου και 
ο Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΡΙΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΚΕ, κος Νικόλαος Δημητριάδης,
σας προσκαλούν 
σε Ημερίδα με θέμα:
Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
Μια ευκαιρία για την Ελλάδα της κρίσης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΤΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, μόλις πληροφορήθηκε τον αδόκητο θάνατο του Νικολάου Μπουκουβάλα, γιός του Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και Προέδρου του Μεταποιητικού Τμήματος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Χρήστου Μπουκουβάλα, συνήλθε σε έκτακτη Συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα το κάτωθι,
ΨΗΦΙΣΜΑ
1.     Να παραστούν σύσσωμα τα Μέλη της Διοικητικής Επιτροπής  στην νεκρώσιμη ακολουθία.
2.     Να κατατεθεί στέφανος.
3.     Να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
4.     Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον Ημερήσιο Τύπο των Ιωαννίνων.
 Για την Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Δρ. Δημήτριος Δημητρίου


Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης), των άρθρων 95 (παρ. 4) και 96 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και των άρθρων 3 (παρ. 9) και 6 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (απόφ. 104/29-02-2012),  σας καλούμε να προσέλθετε σε έκτακτη συνεδρίαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί  αύριο 09-05-2014, ημέρα  Παρασκευή  και ώρα 13.30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Αθανάσιος Τσακάλωφ», με μοναδικό θέμα: «Διάθεση δημοτικών χώρων στα κόμματα και στους συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων, στους συνδυασμούς των υποψηφίων των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, για την προεκλογική προβολή τους».

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για το Μουσείο Αργυροτεχνίας

 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη δημιουργία του Μουσείου Αργυροτεχνίας εντός του Κάστρου των Ιωαννίνων, στο δυτικό προμαχώνα της νοτιοανατολικής ακρόπολης.
Το Μουσείο δημιουργείται από τον Πολιτιστικό Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, στο πλαίσιο προγραμματικής σύναψης που έχει συνάψει με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Δήμο Ιωαννιτών.
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 7,2 εκατομμυρίων ευρώ και θα αποτελέσει ένα πραγματικό κόσμημα για την περιοχή.

Το βασικό του αντικείμενο αφορά στη διαμόρφωση του μουσειακού κελύφους και την υλοποίηση και εγκατάσταση της μόνιμης έκθεσης και των συμπληρωματικών- βοηθητικών χώρων και υπηρεσιών, καθώς και τις ενέργειες πληροφόρησης και δημοσιότητας για το έργο.
Η μόνιμη έκθεση έχει ως κύριο στόχο να παρουσιάσει την τεχνολογία της αργυροτεχνίας μέσα από τη διαχρονική διάστασή της και να περιγράψει το πλέγμα εργαλειακού εξοπλισμού και τεχνικών.

Ημέρα της Ευρώπης η 9η Μαϊου

Η 9η Μαΐου - Ημέρα της Ευρώπης, σηματοδότησε για τα κράτη της Ευρώπης, που προσπαθούσαν ακόμη να επουλώσουν τις πληγές τους, το τέλος ενός σκληρού και αιματηρού παγκοσμίου πολέμου και ταυτόχρονα την έναρξη μιας ιστορικής  και πολιτικής συνεργασίας των λαών της Ευρώπης.
Σε ομιλία του στο Παρίσι στις 9 Μαΐου 1950, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η οποία θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών.

Αλλάζει ο τρόπος έκδοσης των διπλωμάτων οδήγησης

Αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αλλά και στον τρόπο χορήγησης των διπλωμάτων και στον τρόπο επιλογής των εξεταστών προανήγγειλε την Πέμπτη ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο του Άτυπου Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο με βασικό θέμα την οδική ασφάλεια.

NASA: Δείτε τη Γη live σαν να είστε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό


Κάμερες υψηλής τεχνολογίας τοποθέτησε η NASA στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μεταδίδοντας ζωντανά την εικόνα της Γης από το Διάστημα.
Οι τέσσερις κάμερες υψηλής ανάλυσης είναι τοποθετημένες έξω από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στο πλαίσιο ενός πειράματος το οποίο δύναται να αποδείξει αν οι κάμερες μπορούν να αντέξουν και να λειτουργήσουν «στο εξαιρετικά ραδιενεργό περιβάλλον της χαμηλής τροχιάς της Γης».

ΑΠΟΦΑΣΗ - ΒΟΜΒΑ από τα Ειρηνοδικεία!!! Προχωρούν σε πλήρη ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ και σώνουν υπερχρεωμένους πολίτες

                                                 Της Έφης Καραγεώργου
Τα Ειρηνοδικεία της χώρας συνεχίζουν όχι μόνο να «κουρεύουν» τις οφειλές των υπερχρεωμένων νοικοκυριών αλλά προχωρούν και στην πλήρη διαγραφή τους...
Δικαστές, βγάζουν και στο σημείο να απαλλάσσουν πλήρως τους οφειλέτες από τις υποχρεώσεις τους καθώς διαπιστώνουν την οικονομική αδυναμία. 

ΜΗΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΤΟΜΑΤΑ;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
          Είναι σίγουρο πως στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά κυρίως στις ευρωεκλογές, όπου σαφέστατα καταγράφεται πολιτικό μήνυμα, η ΝΔ θα καταποντιστεί. Τουλάχιστον, αυτή την τάση δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, παρά την υπερφίαλη αισιοδοξία που εκφράζεται από την στενή αυλή του Πρωθυπουργού της χώρας. Είναι πασιφανές πως έχει αρχίσει ήδη στη ΝΔ η αμφισβήτηση και η αποδόμηση του Αντώνη Σαμαρά και έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τον ή την  διάδοχό του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Το φαινόμενο θα λάβει σαρωτική μορφή από τη στιγμή που θα επιβεβαιωθούν τα χαμηλά ποσοστά της ΝΔ στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Η επίσημη λίστα μεταλλαγμένων τροφίμων στην Ελλάδα από την Greenpeace

Η λίστα δημοσιεύεται με κάθε επιφύλαξη, δεδομένου πως κάποια προϊόντα μπορεί ήδη να έχουν αποσυρθεί από την αγορά, όχι απαραίτητα ως ακατάλληλα. Επίσης δεν σημαίνει ότι ένα προϊόν είναι απολύτως επικίνδυνο για την υγεία (κάθε οργανισμός αντιδρά  διαφορετικά) επειδή είναι μεταλλαγμένο ή το ζώο που το παρήγαγε τρέφεται με μεταλλαγμένα.

Αυτά είναι τα 15 πιο ακριβά υλικά του κόσμου

Τελικά δεν είναι είναι μόνο ο χρυσός που κοστίζει ακριβά και αξίζει μια περιουσία...
Αν και οι περισσότεροι έχουν ταυτίσει το χρυσό με ένα από τα πλέον ακριβά μέταλλα, υλικά ή ουσίες στον κόσμο, στην πραγματικότητα δεν περιλαμβάνεται ούτε στην πρώτη δεκάδα με αυτά που μπορούν να βρεθούν ή να παραχθούν.